Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΙΜΒΕΡΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΑΚΧΑΡΑ =ΜΕΛΙ?

Σοκαρισμένος, αηδιασμένος και προβληματισμένος από τους παρακάτω διάλογους σε κατάστημα μελισσοκομικών εφοδίων:


-Τάισε το όσο θέλεις και όποτε θέλεις, ΔΕΝ ΑΝΙΧΝΕΥΕΤΑΙ, στο μέλι.
-Μα, είσαι σοβαρός? Είναι καθαρή νοθεία.
-Δεν ανιχνεύεται σου λέω!! Ο ...... έχει πάρει 2 τόνους πέρυσι.

-Τάισε τα!! και τα 1500 μελίσσια!!

-μα…

-εγώ(γνωστή εταιρία) θα στο πάρω με 2,8 ευρώ το κιλό!!!(και τους 35 τόννους μέλι).

Η απεγνωσμένη προσπάθεια του πωλητή γνωστής εταιρίας μελισσοκομικών εφοδίων που πουλάει ιμβερτοποιημένα σάκχαρα για χρήση μέσα στην περίοδο έντονης νεκταροέκκρισης!

Τί είναι τα ιμβερτοποιημένα σάκχαρα?

Η διάσπαση (υδρόλυση) της σουκρόζης( σακχαρόζης)-δισακχαρίτης, συστατικό της ζάχαρης, σε μονοσακχαρίτες φρουκτόζη(δεξτρόζη) και γλυκόζη.

Τα ιμβερτοποιημένα σάκχαρα είναι πιο γλυκά(1,3 φορές) από την απλή σάκχαρη, είναι υγρά και λιγότερο επιρρεπή στην κρυστάλλωση.

Η υδρόλυση αυτή μπορεί να γίνει:

  • με θέρμανση υδατικού διαλύματος σακχαρόζης σε 50-60 C.
  • πιο συχνά με καταλύτες όπως η ιμβερτάση, χυμός λεμονιού(κιτρικό οξύ)!!!

Ιμβερτοποιημένο σάκχαρο μπορεί να γίνει πολύ εύκολα με την προσθήκη 1 γραμμαρίου κιτρικού ή ασκορβικού οξέος ή 10 ml χυμό λεμονιού σε 1 κιλό ζάχαρη!!!! και φυσικά νερό.


Το μίγμα βράζει για 20 λεπτά!!

Σιρόπι ιμβερτοποιημένου σακχάρου που μπορεί να παραχθεί χωρίς τη χρήση οξέων ή ενζύμων με θέρμανση: δύο μέρη κρυσταλλική σακχαρόζη και ένα μέρος νερό σιγοβράσει για πέντε έως επτά λεπτά θα μετατρέψει μία μέτρια μερίδα σε ιμβερτοσάκχαρο.

Τόσο απλά. Από ότι καταλαβαίνετε εδώ δεν εξασκούμε μελισσοκομία αλλά ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!

Υπάρχει ένα καίριο ερώτημα που απασχολεί τον χώρο !!!

Κατά πόσο τα μέλια που πωλούνται παγκοσμίως από χώρες που παράγουν τεράστιες ποσότητες(χώρες Νότιας Αμερικής και Άπω Ανατολής)) είναι μέλια ή ιμβερτοσάκχαρα!!

Χημικά το μέλι και το ιμβερτοσάκχαρο είναι το ίδιο?

Η μόνη διαφορά είναι ότι το μέλι το κάνουν οι μέλισσες και το ιμβερτοσάκχαρο το κάνει ο… άνθρωπος!!!!!

Συνεχίζεται…






2 σχόλια:

chaniabee είπε...

Αργά ή γρήγορα θα το ακούσουμε και αυτό το κανόνι!!! Για φαντάσου αυτόν τον τύπο ή και τους άλλους που το δίνουν χοντρικός τι θα το κάνουν το μελακι τους όταν θα τους ζητήσουν βεβαίωση για ιμβερτοζαχαρα????????? Και θα το ζητήσουν αυτοί που τους το προτείνουν βέβαια!!!!

Ανώνυμος είπε...

kai i banilia vrazete kai ehei ksino mesa . mipos einai to idio prama alla se sterei morfi ? giati ksero melisokomous pou vazoun sinehia kai malon den anihnevete sto meli tous. pantos ta melissia pou taizonte otan den hriazete mpoukonoun kai den mporoun na kanoun gono kai paragoun ligotero meli