Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΗ!!

Παίρνοντας σαν αφορμή το τηλεφώνημα ενός φίλου μελισσοκόμου από νησί του Κεντρικού Αιγαίου σχετικά με μια τηλεφωνική συζήτηση που είχαμε πριν μερικές μέρες σχετικά με την ποιότητα των βασιλισσών( γενετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με την ανθεκτικότητα σε ασθένειες και εχθρούς, καθαρότητα φυλής, κλπ) που πωλούνται στης Ελληνική Επικράτεια από Έλληνες ΄΄βασιλοτρόφους΄΄ και αλλοδαπούς , ο συγκεκριμένος φίλος έκανε τηλεφωνική επικοινωνία με όλους σχεδόν τους ΄΄βασιλοτρόφους΄΄ που διαφημίζονται στα μελισσοκομικά περιοδικά σε περίοπτη θέση και διαπίστωσε έκπληκτος ακριβώς αυτά που ισχυριζόμουν εξαρχής σχετικά με το ότι Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΊΝΑΙ ΓΥΜΝΗ.

· Κανείς ΄΄βασιλοτρόφος΄΄ δεν ελέγχει την ποιότητα των κηφήνων που ζευγαρώνουν με την συγκεκριμένη φυλή που λένε ότι πουλάνε π.χ. στην Κρήτη πωλούνται βασίλισσες Καυκάσιας φυλής!! που ζευγαρώνουν ανεξέλεγκτα με άγνωστης προέλευσης κηφήνες όχι μόνο του ίδιου μελισσοκομείου αλλά και των γειτονικών μελισσοκομείων.

· Στην Βόρεια Πελοπόννησο πωλούνται βασίλισσες Κεκρόπιας φυλής με κηφήνες από κοφίνια Χαλκιδικής(Μακεδονική φυλή)!!

· Από γνωστό ΄΄βασιλοτρόφο΄΄ της Χαλκιδικής πωλούνται βασίλισσες σημαδεμένες με χρώμα της προηγούμενης χρονιάς γιατί του τελείωσε ο μαρκαδόρος της φετινής χρονιάς(!!).

· Δεν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένο η μεθοδολογία και τα αποτελέσματα σύμφωνα με τα οποία έγινε η ΄΄γενετική βελτίωση΄΄ των συγκεκριμένων βασιλισσών που πωλούνται, δεν υπάρχει πιστοποιητικό γενεαλογικού δένδρου(!!) για να φαίνεται σε βάθος χρόνου τα αποτελέσματα της γενετικής βελτίωσης στα τόσα χρόνια που πωλούν καθαρόαιμες βασίλισσες(!!).

· Δεν υπάρχει η συντεταγμένη Πολιτεία (εργαστήρια μελισσοκομίας)να ελέγχει τα παραπάνω και να επιβάλει( το Υπουργείο σαν Εποπτεύουσα Αρχή) και τα απαραίτητα πρόστιμα( εδώ γελάνε!!).

Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα να πωλούνται χιλιάδες ΄΄ καθαρόαιμες ΄΄βασίλισσες από ΄΄επαγγελματίες βασιλοτρόφους΄΄΄ σε τιμές 12-15 ευρώ και πάνω .

Ένας μέσος ΄΄βασιλοτρόφος΄΄ που σέβεται τον εαυτό του πωλεί 10.000-20.000 βασίλισσες Χ 12 ευρώ = 120.000-240.000 ευρώ διόλου ευκαταφρόνητος τζίρος (ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ!!!)ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ που έχουν την εντύπωση ότι πήραν καθαρόαιμες βασίλισσες TURBO!!!

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, ας αποδείξουν το αντίθετο!!

Όχι σε μένα φυσικά, δεν επιζητώ κατι τέτοιο.

Ίσως λανθασμένα δίνεται η εντύπωση ότι έχω εμπάθεια με αυτούς που πουλάνε βασίλισσες, απεναντίας, επικροτώ και επαυξάνω.

Οι μέλισσες δεν είναι όμως ενσταυλισμένες για να πείς ότι ελέγχεις που πάνε και με ποιόν ζευγαρώνουν οι βασίλισσες με τους κηφήνες. Καθημερινά γίνονται μετακινήσεις χιλιάδων κυψελών από την μια άκρη της Ελλάδος στην άλλη.

Το ζήτημα είναι ότι δεν είναι εάν παράγονται βασίλισσες στην Ελλάδα αλλά τι βασίλισσες πωλούνται, υπό ποιόν έλεγχο, τι ζημιά μπορεί να κάνει αυτό το μπέρδεμα φυλών ,όλων των φυλών του Ισραήλ( παρεπιμπτόντως 12 ήταν οι φυλές αλλα μία ήταν η επιούσια του Θεού!!!).

Αυτή την στιγμή γίνεται ένα ΜΠΑΧΑΛΟ με ανυπολόγιστες συνέπειες στο εγχώριο γενετικό υλικό και γενικά στην μελισσοκομία.


Σχόλιο Μαρκιανού Κουτρούλη:

Νοιώθω την ανάγκη να πω δυο λογια για τους μελισσοκόμους που περιμένουν να πάρουν μελι από τις Βασίλισσες που αγοράζουν.

Εδω τα πράγματα δεν γίνονται όπως τα περιμένουν, διότι μια καινούργια Βασίλισσα δεν θα δώσει ποτέ αυτό που μπορεί να δώσει την χρονιά που γεννήθηκε, άλλα την επόμενη.


Πάλι θα αναφερθώ στον μοναχό Ανταμ ,που μας λέει οτι στο μοναστήρι τους, τις καινούργιες Βασίλισσες τις βάζουν σε 4τρακυψελιδια Dadant=(6κυψελιδια Langstroth) για να ξεχειμωνιάσουν και τον Μάρτιο που γίνεται ο πρώτος έλεγχος βλέπουν την αξια της κάθε Βασίλισσας και ανάλογα πράττουν, δηλαδή, αλλάζουν τις παλιές η αυτές που χαθηκαν, η τις τοποθετούν σε κανονικές κυψέλες εφ'οσον αξιζουν.

Τις δευτεροχρονες, αυτές που έδωσαν μελι τις αλλάζουν την επόμενη Άνοιξη (τρίτο χρόνο).Τώρα, πως θα γίνει αυτό αγοράζοντας Βασίλισσες δεν μπορώ να το φανταστώ.

Καλό είναι ο καθένας να προβληματιστεί, να πάρει από κάποιο αναγνωρισμένο εκτροφείο Βασίλισσες για εκτροφή (1-2-3-4)ανάλογα τον αριθμό κυψελών και αντικατάστασης ,να κάνει μονός του εκτροφή, και για τους κηφήνες, έτσι τα εκανε η φυση,οι Βασιλισσες να παίρνουν το 60-65% από την μανα και το υπόλοιπο 30-40% απο τον πατέρα -τους, κηφήνες.

Αυτό, όπως πρέπει να ξέρουμε, γίνεται διότι

η Βασίλισσα βγαίνει απο γονιμοποιημένο αυγό, πατερα και μανας(σπερμα κηφηνα+Βασιλισσας)

ενω ο κηφηνας παίρνει μόνον απο την μανα το αυγο ειναι αγονιμοποιητο χωρις σπερμα κηφηνα.

Καθαρόαιμες βασίλισσες δεν υπάρχουν.

Βασίλισσες εκτροφης, Ναι.

Παραγωγικες και μη ,Ναι.

Αερολόγοι...Ναι.

Μελισσοκόμοι????? Αυτοι που πουλανε....ΝΑΙ.-



10 σχόλια:

galifabee είπε...

Καλύτερος τίτλος θα ήταν "η Βασίλισσα είναι γυμνή"

Ανώνυμος είπε...

poios ellinas epaggelmatias melissokomos tha dosei lefta gia vasilises? pou polounte toses vasilisses? 20000!!!

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

Κι όμως, παρα πολλοί σε διαβεβαιώ παρα πολλοί ειδικά στην νότια Ελλάδα είναι που αγοράζουν ΄΄καθαρόαιμες βασίλισσες΄΄, κι όμως...

Ανώνυμος είπε...

Για καθαρες βασιλισσες πολυ δαπανηρη ιστορια .ΜΟΝΟ υμιτασιον .

Unknown είπε...

πρεπει να εισαι μαλλον ασεχτος με το θεμα δεν υπαρχει στην ελλαδα κανενας να πουλαει 20000 γυμνες βασσιλισσες

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

ΚΙ ΟΜΩΣ ,ΚΙ ΟΜΩΣ..

SFAKA BEE είπε...

ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΣΙΛΟΤΡΟΦΟΣ ΜΠΑΤΣΗ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΙΑΣ.

markos aliprantis είπε...

Έχω την εντύπση οτι ο αριθμός των βασιλισών που πουλάει κάθε "μεγάλος"βασιλοτρόφος είναι αρκετά μικρότερος.Ένας από τους ακουστούς μου έλεγε οτι δίνει το μάξιμουμ 3.500-4000 βασίλισσες το χρόνο και μιλάμε για όνομα που το ξέρουν οι μελισσοκόμοι σε όλα τα μέρη της επικράτειας

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

περιοχή Ηπείρου και περιοχή Πελλοπονήσου υπάρχουν τουλάχιστον δύο που δίνουν πάνω από 20000!!!ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.. το ζήτημα δεν είναι εαν πουλάνε, καλα κανουν και πουλάνε, ΤΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙ ΖΗΜΙΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

Markianos Koutroulis είπε...

Νοιωθω την αναγκη να πω δυο λογια για τους μελισσοκομους που περιμενουν να παρουν μελι απο τις Βασιλισσες που αγοραζουν.Εδω τα πραγματα δεν γινονται οπως τα περιμενουν, διοτι μια καινουργια Βασιλισσα δεν θα δωσει ποτε αυτο που μπορει να δωσει την χρονια που γεννηθηκε, αλλα την επομενη.
Παλι θα αναφερθω στον μοναχο Ανταμ ,που μας λεει οτι στο μοναστηρι τους,τις καινουργιες Βασιλισσες τις βαζουν σε 4τρακυψελιδια Dadant=(6κυψελιδια Langstroth) για να ξεχειμωνιασουν και τον Μαρτιο που γινεται ο πρωτος ελεγχος βλεπουν την αξια της καθε Βασιλισσας και αναλογα πραττουν,δηλαδη, αλαζουν τις παληες η αυτες που χαθηκαν,η τις τοποθετουν σε κανονικες κυψελες εφ'οσον αξιζουν.Τις δευτεροχρονες,αυτες που εδωσαν μελι τις αλαζουν την επομενη Ανοιξη (τριτο χρονο).Τωρα, πως θα γινει αυτο αγοραζοντας Βασιλισες δεν μπορω να το φανταστω.Καλο ειναι ο καθενας να προβληματιστει,να παρει απο καποιο αναγνωρισμενο εκτροφειο Βασιλισσες για εκτροφη (1-2-3-4)αναλογα τον αριθμο κυψελων και αντικαταστασης ,να κανει μονος του εκτροφη, και για τους κηφηνες, ετσι τα εκανε η φυση,οι Βασιλισσες να παιρνουν το 60-65% απο την μανα και το υπολοιπο 30-40% απο τον πατερα -τους, κηφηνες.Αυτο, οπως πρεπει να ξερουμε, γινεται διοτι η Βασιλισσα βγαινει απο γονιμοποιημενο αυγο,πατερα και μανας(σπερμα κηφηνα+Βασιλισσας) ενω ο κηφηνας παιρνει μονον απο την μανα το αυγο ειναι αγονιμοποιητο χωρις σπερμα κηφηνα.Καθαροαιμες βασιλισσες δεν υπαρχουν.Βασιλισσες εκτροφης,Ναι.Παραγωγικες και μη ,Ναι.Αερολογοι...Ναι.Μελισσοκομοι????? Αυτοι που πουλανε....ΝΑΙ.-