Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΚΗΡΟΤΗΚΤΗΣ ΑΤΜΟΥ

http://www.dave-cushman.net/bee/systonsteam.html

αντί για αντίσταση έχουμε υγραέριο

Αγόρασα έναν κηροτήκτη ατμού της εταιρίας http://www.papagiannopoulos.gr/ με σκοπό να λιώνω τις παλιές κηρήθρες.
Παίρνει 8 πλαίσια όρθια μέσα στον εσωτερικό κάδο ο οποίος ακουμπά σε ένα ταψί στο οποίο λιώνει το κερί, κάτω από αυτό το ταψί υπάρχει απόσταση γύρω στους 12-15 cm όπου υπάρχει νερό, το οποίο βράζει με υγραέριο από έξω και κάτω από τον κηροτήκτη.

Από 12 πλαίσια 4 ετών με πολύ καλό κτίσιμο κεριού πήρα 1005 gr καθαρό κερί, είναι η απόδοση καλή? Νομίζω ότι είναι πολύ καλή.

Πόσο κερί να έμεινε άραγε πίσω και εαν αξίζει να το βάλεις σε κηρόπρεσσα?

6 σχόλια:

Antonopoulos είπε...

Καλησπερα...
επειδη με ενδιαφερει κι εμενα θα ηθελα να μου πεις ποσο κοστιζει.
ευχαριστω πολυ...

markos aliprantis είπε...

Άνθιμε έχω πολυμηχάνημα αρκετά χρόνια (κηροτήκτης ατμού,απολεπιστήρας,μπεν-μαρί)με την διαφορά οτι παίρνει 50 τελάρα την κάθε δόση.Το πλεονέκτημα είναι οτι κάνει ταυτόχρονα δυό δουλιές,βγάζει το κερί και απολυμαίνει ο ατμός το τελάρο.Μετά από κάθε δυό δόσεις δλδ 100 τελάρα μαζεύω τα κουκούλια και τα βάζω στην πρέσα(όσο είναι ακόμα ζεστά γιατί μετά είναι δύσκολο να τα ξαναζεστάνεις).Από εκεί παίρνω 2 κιλά κερί ακόμα.

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

Χρήστο, κοστίζει 240+ΦΠΑ

Μάρκο, δηλαδή τι απόδοση σε κερί έχει σε καθε πλαίσιο?

1005 γρ /12 πλαίσια = 83,75 γρ κερί από κάθε πλαίσιο, ποιό άραγε είναι το μέγιστο θεωρητικά που μπορείς να πάρεις? δηλαδή εσύ πήρες ήδη τα 80 γρ από το φύλλο κηρήθρας που έβαλες και επιπλέον 20 γρ δηλ. 100γρ σύνολο?

markos aliprantis είπε...

Άνθιμε κάπου εκεί είναι 100-110 γρ ανά τελάρο καλά χτισμένο.

Unknown είπε...

Το φύλλο κερυθρας δν είναι όλη από κερί, έχει κ ένα μεγάλο ποσοστό παραφυνη.

Unknown είπε...

Ποιάς εταιρείας είναι το πολυμηχάνημα?