Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010

Μίσος

ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ | Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Για την πατρίδα, ρε γαμώτο! Τι ωραία που τα λέτε.
Για την πατρίδα η σαπουνάδα. Για την πατρίδα το ξύρισμα. Για την πατρίδα το σάβανο. Για την πατρίδα το φέρετρο. Για την πατρίδα η κηδεία. Για την πατρίδα ο τάφος. Για την πατρίδα η ταφόπλακα. Για την πατρίδα ο νεκρός. Να του στήσετε και ένα άγαλμα. Εκεί έξω από τη Βουλή των Ελλήνων. Παραδίπλα από τον Αγνωστο Στρατιώτη. Ενα άγαλμα με άχυρα. Τζάμπα πράμα. Τέτοιο τού αξίζει.
Να τον περιφράξετε, που έλεγε ο αείμνηστος Χαρίλαος. Να μην τον κατασπαράξουν τ΄ αγρίμια. Και με μια κιμωλία- τζάμπα κι αυτή- από τα σχολεία να γράψετε «Ενθάδε ο ταλαίπωρος μεροκαματιάρης. Ταπεινωμένος. Τρομοκρατημένος. Γρονθοκοπημένος. Εξοντωμένος. Εξαθλιωμένος. Ρακένδυτος. Σκοτωμένος. Συκοφαντημένος. Εκμηδενισμένος. Ανυπεράσπιστος. Ανοχύρωτος και πάντα προδομένος».

Αλλά να ξέρετε.

Ολοι εσείς.

Οι σπουδαίοι. Οι μορφωμένοι. Οι βολεμένοι. Οι κατέχοντες το σύμπαν της οικουμένης. Οι σωτήρες. Οι κλακαδόροι. Οι αυλοκόλακες. Οι απρόσωποι εκπρόσωποι. Οι φοροφυγάδες. Οι πελάτες. Οι παρατρεχάμενοι. Οι αεριτζήδες. Οι μεσάζοντες. Οι αερολόγοι. Οι παπαγάλοι. Οι κινδυνολόγοι. Οι οικονομικοί τρομοκράτες. Οι διαπλεκόμενοι. Οι μεσάζοντες. Οι μεγαλέμποροι. Ηρωίνης. Οπλων. Λευκής Σάρκας. Οι πορνογράφοι. Οι μεγαλοσχήμονες λωποδύτες. Οι προνομιούχοι. Οι γενικώς και αορίστως μεγαλοεπιχειρηματίες. Οι τοκογλύφοι. Οι σαλταδόροι. Οι κοστουμαρισμένοι εγκληματίες. Οι μεγαλομαφιόζοι. Ολοι αυτοί. Που επικαλούνται τον πατριωτισμό για να γδάρουν την πατρίδα. Που δακτυλοδείχνουν τον φτωχό για να του πάρουν και το ψωροκόμματο το ξερό.
Που η ψυχούλα του μεροκαματιάρη είναι η οδοντογλυφίδα του καρχαρία σ΄ αυτό το άγριο πάρτι. Που η ζωή του μαύρη. Που οι φελλοί στον υπόνομο τον έχουν βάλει.

Να ξέρετε αυτό που η νόνα μου έλεγε όταν ήμουν μικρός:

Ολα εδώ πληρώνονται, παιδάκι μου.

Τα δάκρυα στέγνωσαν. Αδικία έδωκες; Οργή και μίσος θα λάβεις!

ddanikas@dolnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: