Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010

Η Ελλάδα θα επιμείνει να λέει «όχι» στην καλλιέργεια μεταλλαγμένων

Η Κ.Μπατζελή ξεκαθαρίζει


Η πατάτα Amflora προορίζεται κυρίως για παραγωγή χαρτιού (Πηγή: BASF)
Αθήνα


Παρά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει την καλλιέργεια μιας γενετικά τροποποιημένης πατάτας, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή δήλωσε ότι η Ελλάδα θα απαγορεύσει μονομερώς την καλλιέργειά της.

«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και με γνώμονα την προφύλαξη δημόσιων αγαθών όπως η υγεία, το περιβάλλον και η βιοποικιλιότητα, η Ελλάδα προτίθεται να ενεργοποιήσει νομικές ρήτρες που θα απαγορεύουν την καλλιέργεια της γενετικά τροποποιημένης πατάτας Amflora επί ελληνικού εδάφους» δήλωσε η κ. Μπατζελή

«Η χώρα μας, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το δικαίωμα επιλογής κάθε κράτους-μέλους για την εφαρμογή αποφάσεων που αφορούν τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα».

»Η Εθνική Στρατηγική που προωθούμε στηρίζεται σε ένα μοντέλο ποιοτικής, πιστοποιημένης και φιλικής προς το περιβάλλον γεωργίας, και όχι στη μαζική και εντατική παραγωγή με αμφίβολα αποτελέσματα για τη Δημόσια Υγεία και τους φυσικούς πόρους».

Στις 2 Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια την καλλιέργεια ενός γενετικά τροποποιημένου φυτού. Η πατάτα Amflora της γερμανικής BASF προoρίζεται όχι για ανθρώπινη κατανάλωση αλλά για βιομηχανική χρήση.

Σε αντίθεση με τις συμβατικές πατάτες, που παράγουν ένα μείγμα αμυλόζης και αμυλοπηκτίνης, η Amflora παράγει σχεδόν καθαρή αμυλοπηκτίνη που μπορεί για παράδειγμα να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή χαρτιού, υφασμάτων και δομικών υλικών.

Η Επιτροπή δεν εντόπισε ενδείξεις ότι το νέο προϊόν εγκυμονεί κινδύνους για τον άνθρωπο ή το περιβάλλον, ωστόσο οι περιβαλλοντικές οργανώσεις επισήμαναν ότι η πατάτα περιέχει δύο γονίδια ανθεκτικότητας σε αντιβιοτικά τα οποία θεωρητικά θα μπορούσαν να διαρρεύσουν στο περιβάλλον.

Την αντίθεσή τους με την απόφαση της Κομισιόν εξέφρασαν επίσης η Ιταλία και η Αυστρία.

Μέχρι σήμερα, το μόνο γενετικά τροποποιημένο φυτό που επιτρεπόταν να καλλιεργηθεί στην ΕΕ ήταν το καλαμπόκι MON 810 της αμερικανικής Monsanto, το οποίο είχε λάβει άδεια το 1998, πριν επιβληθεί μορατόριουμ.

Η Ελλάδα και πέντε ακόμα ευρωπαϊκές χώρες έχουν απαγορεύσει την καλλιέργεια του MON 810 ενεργοποιώντας νομικές ρήτρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: