Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΓΑ!!!! ΓΙΑ ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ ΚΑΙ ΣΗΨΙΓΟΝΙΑ?????

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 26/02/2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρος Κοντός ανακοινώνει τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας και του εισοδήματος των Ελλήνων κτηνοτρόφων.

Ειδικότερα, τα μέτρα είναι τα εξής:
1. Με Υπουργική Απόφαση συνεχίζεται η χορήγηση πιστωτικών διευκολύνσεων προς τους κτηνο-πτηνοτρόφους και καταβάλλεται επιπλέον άτοκο δάνειο 5€ ανά ζώο προς τους αιγο-προβατοτρόφους που έχουν υποβάλει αίτηση μέχρι 31-01-08, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό δανειοδότησής τους στα 15€ ανά ζώο.

2. Στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013 απλοποιούνται περαιτέρω τα σχέδια βελτίωσης ζωικής παραγωγής, με τη δυνατότητα ένταξης μικρών επενδυτικών σχεδίων ζωικής παραγωγής (αγορά αλμεκτικών μηχανών, κ.λπ.) κόστους μέχρι και 50.000 €, με την υποβολή απλών αιτήσεων , βάσει προεγκεκριμένων από το ΥΠΑΑΤ μελετών.

3. Δίνεται η δυνατότητα για ευχερέστερη και ταχύτερη έκδοση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας των κτηνο-πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

4.Επεκτείνονται οι καλύψεις από τον ΕΛΓΑ, σε επιπλέον ζημιογόνα αίτια (ασθένειες και φυσικούς κινδύνους) στο ζωικό κεφάλαιο, όπως:

  • παραφυματίωση αιγών & προβάτων,

  • προϊούσα πνευμονία αιγών & προβάτων,

  • λιστερίαση αιγών & προβάτων,

  • λοιμώδης πλευροπνευμονία αιγών,

  • νόσος οιδήματος αιγών,

  • γαγγραινώδης μαστίτιδα,

  • ειλεός βοοειδών,

  • ατυχήματα (κατάγματα εκτός περιόδου τοκετού) βοοειδών,

  • νοζεμίαση μελισσοσμηνών,

  • σηψηγονία,

  • σεισμός,

  • κατολίσθηση και καθίζηση εδάφους,

  • πυρκαγιά από ανωτέρα βία

  • ζημιά από άγρια ζώα,

  • παθολογικές καταστάσεις τοκετού,

  • κεραυνός και πυρκαγιά που προκαλείται από αυτόν.

5. Μειώνεται το κόστος παραγωγής με τη δυνατότητα λήψης κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων σε χονδρική τιμή για τις συνεταιριστικές οργανώσεις και επιχειρήσεις, τις ομάδες κτηνοτρόφων παραγωγικών ζώων καθώς επίσης και για τα εργοστάσια – εργαστήρια παρασκευής ζωοτροφών που έχουν λάβει σχετική άδεια από τον ΕΟΦ και διαθέτουν υπεύθυνο κτηνίατρο.

6. Εφαρμόζεται ενιαίο & πλήρες έντυπο κτηνιατρικής συνταγής, με σκοπό την ορθή χρήση των φαρμακευτικών προϊόντων στα παραγωγικά ζώα.

7. Σε συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομίας & Οικονομικών και Ανάπτυξης καθιερώνεται η αναγραφή της προέλευσης, ποσότητας και είδους των κρεάτων στις αποδείξεις των ταμειακών μηχανών, με σκοπό την αποφυγή των «ελληνοποιήσεων» εισαγόμενων κρεάτων.

8. Διερευνάται η δυνατότητα επιστροφής του Ειδικού Φόρου καυσίμων και στη κτηνοτροφία.

9.Προωθείται η εισαγωγή των φαρμακευτικών σκευασμάτων & ιδιοσκευασμάτων που προορίζονται για κτηνιατρική χρήση, στην κατηγορία των διατιμημένων ή ελεγχόμενου κέρδους ειδών, διαμόρφωση κόστους και υποχρέωση αναγραφής ενδεικτικών τιμών λιανικής πώλησης στην συσκευασία πώλησης των προϊόντων αυτών.

10. Έχουν ληφθεί τα παρακάτω μέτρα στήριξης της αγοράς του χοίρειου κρέατος:

  • Η παράταση του καθεστώτος ιδιωτικής αποθεματοποίησης του χοίρειου κρέατος για ένα τρίμηνο ακόμα,

  • Η χορήγηση εξαγωγικών επιστροφών (54,2-19,4 /100 κιλά) όταν οι τιμές αγοράς της Ε.Ε διαμορφώνονται σε επίπεδα υψηλότερα των διεθνών.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός, κ. Κοντός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι: «Η ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας, η παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων, η διασφάλιση του εισοδήματος του Έλληνα κτηνοτρόφου και η παραμονή των κτηνοτρόφων μας στην περιφέρεια είναι ένα στοίχημα που μαζί θα ήθελα να κερδίσουμε. Και γνωρίζω ότι μαζί με τους Έλληνες κτηνοτρόφους μπορούμε να τα καταφέρουμε».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λίγο αόριστη η εγκύκλιος ούτε ποσά ούτε ποσοστά ούτε τον τρόπο γράφει που θα αποζημιωθούν οι μελισσοκόμοι.

beelovers είπε...

καλησπέρα αν και δεν ζήτησα στην άδειά σας ανάρτησα αυτή την ενημέρωση και στο δικό μου βλόκ και στο μελισσοκόμος