Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014

ΚΥΨΕΛΗ ΣΑΤΖΑΚΗΣ ΜΕ 12 ΠΛΑΙΣΙΑ

 Ζηλεύω μελισσοκόμους που είναι αεικίνητοι και εφευρετικοί, Πέτρο ΜΠΡΑΒΟ!!!

Δες τε το πάχος των τοιχωμάτων!!!Τα πλεονεκτήματα 

1. Ο χώρος μέσα ειναι Fibonacci,( και εδώ ) 40,5x40,5x67. Χωράει να γεννήσει όσο 3 περίπου Langstroth

2. Οι εξωτερικές διαστάσεις ειναι 50,5 x 50,5. Οπότε από πάνω θα βάζω τετράγωνα πατώματα Langstroth, μισά η ολόκληρα με τα κανονικά πλαίσια που χρησιμοποιώ και στις άλλες κυψελες

3. Το χειμώνα δε θα πεινάει ούτε θα κρυώνει και θα έχει το μεγάλο καπάκι, ενώ το καλοκαίρι μπορώ να βάζω το εσωτερικό με τους αεραγωγούς σε μεγάλες ζεστές η αν θέλω να το σιροπιάζω 

4. Οι διαστάσεις στα πλαίσια ειναι 24mm και 9mm κενό. Οπότε θα δούμε και αν αντιμετωπίζει καλύτερα τη βαρροα. 1 σχόλιο:

IxNiLaTiS είπε...

επειδή είχα ξεκινήσει κι εγώ μία παρόμοια προσπάθεια, βασισμένη στην κυψέλη του OSCAR PERONE, αλλά για πολλούς λόγους την εγκατέλειψα, θα ήθελα αν μπορείς να με πληροφορήσεις τι απέγινε αυτή προσπάθεια που κάνατε και τι συμπεράσματα βγάλατε.