Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

Χορηγίες της Eldorado Gold ύψους 2,7εκ. € στον Δήμο Αριστοτέλη


 


Το πρόσφατο «δώρο» του μισού εκατομμυρίου ευρώ της Ελληνικός Χρυσός, που με περισσή ευγνωμοσύνη δέχτηκε ο κ. Πάχτας, είναι μέρος της συστηματικής ροής χρημάτων από τα ταμεία της εταιρείας προς τον Δήμο Αριστοτέλη. Η ροή των δωρεών ξεκίνησε ουσιαστικά αμέσως μετά την περιβαλλοντική αδειοδότηση που εκδόθηκε το καλοκαίρι του 2011 από το ΥΠΕΚΑ και με τη σύμφωνη γνώμη πολλών αρμοδίων υπηρεσιών.
Ο Δήμος Αριστοτέλη, μετά την έκδοση της απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων και συγκεκριμένα στις 14.11.2011 και στις 3.4.2012, με αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής αποδέχεται χρηματικές δωρεές από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, ύψους 800.000 ευρώ και 200.000 ευρώ, αντίστοιχα. Το καλοκαίρι του 2012 και αφού έχουν προηγηθεί οι πρώτες συγκρούσεις των κατοίκων με τις δυνάμεις καταστολείς μέσα στο δάσος, η εταιρεία ξεκινά νέο κύκλο δωρεών προς τη δημοτική αρχή του Χρήστου Πάχτα, που εμφανίζεται ως μοναδικός υποστηρικτής της επένδυσης στη Χαλκιδική.
Την ώρα που τα ΜΑΤ πνίγουν με χημικά και δακρυγόνα τα χωριά της περιοχής, η Ελληνικός Χρυσός «πνίγει» με χρυσές χορηγίες τα ταμεία του Δήμου Αριστοτέλη, που στις 6 Ιουλίου αποδέχεται δωρεά ύψους 300.000 ευρώ. Τον Φεβρουάριο του 2013 συνέρχεται εκ νέου η οικονομική επιτροπή του Δήμου για να εγκρίνει δωρεά 100.000 ευρώ, ενώ στις 8 Απριλίου οι χρυσές χορηγίες προς τον κ. Πάχτα συνεχίζονται, με τους συμβούλους της πλειοψηφίας να εγκρίνουν την αποδοχή 600.000 ευρώ από τα ταμεία της γενναιόδωρης εταιρείας. Πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα στις 2 Ιουλίου του 2013, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Αριστοτέλη έβαλε στα ταμεία του επιπλέον 200.000 ευρώ από τον συνήθη χορηγό.
Την ώρα που το κίνημα κατά της επένδυσης στη Χαλκιδική γιγαντώνεται σε πανελλαδικό επίπεδο και η κυβέρνηση συκοφαντεί και στοχοποιεί τους αγωνιστές και τρομοκρατεί τις τοπικές κοινωνίες, η Ελληνικός Χρυσός χρηματοδοτεί συστηματικά τον μοναδικό υποστηρικτή της στην περιοχή. Με τη δωρεά του μισού εκατομμυρίου, που εγκρίθηκε στις 4 Νοεμβρίου, το σύνολο των χορηγιών που έχει εισπράξει η δημοτική αρχή του Χρήστου Πάχτα τα δύο τελευταία χρόνια φτάνει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: