Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ KAI ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ -ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ -ΘΡΑΚΗ

Μία ώρα πριν την έναρξη της ειρηνικής διαμαρτυρίας, μοιράστηκαν τουλάχιστον 3000 βαζάκια μέλι από μελισσοκόμους και φοιτητές(στις περιοχές Βαρδάρη, Αριστοτέλους, ΧΑΝΘ, Βούλγαρη, κλπ)(προσφορά των Μελισσοκομικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, Πέλλας(http://beeclubpellas.blogspot.gr ), Καβάλας, Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Νικήτης(http://www.honeysithon.gr )(ευγενική προσφορά συσκευασίας) σε κατοίκους της Θεσσαλονίκης συγχρόνως  με ενημερωτικό υλικό σχετικά με την καταστροφική δραστηριότητα των μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική και στο μέλλον στην υπόλοιπη Μακεδονία-Θράκη.

 ο μελισσοκόμοςΜπαγιάτης Παύλος, Πρόεδρος του Μελλ.Συλλόγου Θεσσαλονίκης(http://ebloko.gr/melisokomia_axiou) ο Παππάς Φίλιππος Τεχν.Γεωπόνος (http://www.melissokomikiepitheorisi.gr)

 Ο Σιγκούδης Άνθιμος , Γεν.Γραμματέας του Μελισ.Συλλόγου Πέλλας(http://beeclubpellas.blogspot.gr ) και πολλοί μελισσοκόμοι(Μπαρμαρούσης, Λάππα Θεοδώρα Ταμίας Πανελληνίου Συνδέσμου Μελισσοκόμων Βασιλοτρόφων, Παραγωγών Βασιλικού Πολτού , Γκόρας Γιώργος) και φοιτητές σε  άλλους δρόμους της πόλης.
 υπήρξε παλμός και ενθουσιασμός, στην πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μελισσοκόμων
 σχεδόν όλοι ήταν εδώ
 ο φίλος Βαλάντης σηκώνει το κοντάρι,ο Γκόρας Γιώργος διδάκτωρ Μελισσοκομίας
Ο καθηγητής Μηχανικής Τροφίμων  Λαζαρίδης Χαράλαμπος,
Ο καθηγητής Μελισσοκομίας Ανδρέας Θρασυβούλου,
η Σοφία Γούναρη Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Μελισσοκομίας Σηροτροφίας(http://www.hssas.gr),
η Βέτα Λαζαρίδου Μελισσοκόμος -Βασιλοτρόφος,

ο φίλος μελισσοκόμος Τούσιος Χρήστος ( https://sites.google.com/site/melisokipos )και πάρα πολλοί φίλοι μελισσοκόμοι από Βέροια, Λαμία .

Συνολικά εκτιμάται ότι το πλήθος της συγκέντρωσης(συνολικά με τα άλλα blogs) ξεπέρασε τα 8000 άτομα.''ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΞΥΠΝΑ ΣΤΗ ΣΚΟΝΗ ΘΑ ΠΝΙΓΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΥΣΟΡΥΧΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ''επιπλέον πληροφορίες στο συνεργαζόμενο ιστολόγιο ANTIGOLD

 

Η ΑΟΡΑΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, Θεσ/νίκη 24/11/2012


”Η δημοσίευσις είναι ψυχή της δικαιοσύνης”
Johann Jakob Meyer – Ελβετός φιλέλληνας, σκοτώθηκε μαζί με την οικογένειά του, κατά την ηρωική έξοδο του Μεσολλογίου. Συνιδρυτής μιας εκ των πρώτων εφημερίδων της ελεύθερης πατρίδας.
Ζητάμε “συγνώμη”…
“Συγνώμη” … που μαζευτήκαμε αρκετές χιλιάδες πολίτες…
(στις μέρες μας –αλλά και παλιότερα- είναι πολύ δύσκολο, εάν όχι αδύνατο, να μαζευτούν τόσοι πολλοί άνθρωποι, εάν δεν υπάρχει κάποιο “χειροπιαστό” ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ)
“Συγνώμη” … που δεν κάψαμε ούτε έναν κάδο απορριμμάτων ,
Θα παίρνατε “ωραία πλάνα” ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ…
“Συγνώμη”… που δεν κάναμε γυαλιά καρφιά ούτε ένα μαγαζί,
Θα είχατε τότε ως δια μαγείας ανταποκρίσεις, από την μεγάλη μας πορεία, εκστομίζοντας υποκριτικά φράσεις κλισέ όπως “… αμαυρώθηκε από καταστροφές σε καταστήματα, η πορεία κατά των μεταλλείων”, επικεντρώνοντας τα φώτα της δημοσιότητας (όπως σχεδόν πάντα) στις καταστροφές και όχι στην πορεία. Δεν σαν κάναμε όμως την χάρη ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΓΥΜΝΟΣΙΑΛΑΓΚΕΣ…
“Συγνώμη”… που δεν ρίξαμε ούτε μια μολότοφ
“Συγνώμη”… που δεν σημειώθηκε κανένας προπηλακισμός.
“Συγνώμη”… που διαδηλώσαμε ειρηνικά …
Έχοντας γυρίσει στην Χαλκιδική, επιστρέφοντας από την πραγματικά μεγαλειώδη πορεία στην Θεσσαλονίκη και ρίχνοντας μια ματιά, στην μέχρι τώρα σχετική ειδησεογραφία, μας έκανε εντύπωση ο τρόπος (μη) κάλυψής της (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), όχι μόνο από τα μεγάλα ΜΜΕ, αλλά γενικότερα.
Και αυτό, παρόλο που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην Χαλκιδική δημοσιογράφους από την Le Monde, τους New York Times , το BBC , το Radio Canada και όχι από τα “έγκυρα” Ελληνικά ΜΜΕ.
Για το πόσοι πραγματικά είμαστε, μπορεί όποιος θέλει, να πάρει μια εικόνα, από τις πανοραμικές λήψεις, ιδιαίτερα κατά την είσοδο της ογκωδέστατης πορείας, στη λεωφόρο Νίκης.
Βέβαια, για τα μνημονιακά “έγκυρα” ΜΜΕ και τους διάφορους άλλους “ενημερωτικούς” σταθμούς είτε δεν υπήρξε ποτέ η πορεία σαν ειδησεογραφικό θέμα είτε “πνίγηκε” ανάμεσα στην “Τατσοπουλιάδα” και άλλα αναλόγου ύφους και ποιότητας δημοσιεύματα.
Φυσικά η ομοβροντία ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ τοποθετήσεων – γνωματεύσεων – πορισμάτων, στην προοπτική λειτουργίας μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική, αλλά και στο Κιλκίς και την Θράκη, των επιστημόνων του συμβουλίου περιβάλλοντος του ΑΠΘ, της Γεωπονικής Σχολής, του ΤΕΙ τουριστικών επαγγελμάτων δεν είναι “άξια λόγου” μπροστά στους ογκόλιθους -κυριολεκτικά και μεταφορικά- σκέψης και τεκμηρίωσης, της El Dorado και των αρΠΑΧΤικών που την συνδράμουν.
Ούτε οι αρνητικές γνώμες του συνόλου σχεδόν των αγροτικών, κτηνοτροφικών, αλιευτικών, τουριστικών κτλ ενώσεων και φορέων, έχουν σημασία για τους δήθεν “δημοκράτες”.
Ούτε η σχεδόν σύσσωμη αντίθεση των τοπικών πολιτικών, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ κομματικής τοποθέτησης τόσο στο Κιλκίς όσο και στην Θράκη με την εξαίρεση του δημάρχου Αρναίας – El Dorado κ. Πάχτα και δυο τριών ακόμα “αστέρων” της πολιτικής, στην πολύπαθη Χαλκιδική μας.
Το μήνυμα που στέλνει η μεγάλη (αλλά “αόρατη” από τα μεγάλα ΜΜΕ) συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης είναι ξεκάθαρο:
Οι Καναδοί τα διάφορα ντόπια αρΠΑΧΤικά, μαζί με την μνημονιακή, συγκυβέρνηση που διαδέχθηκε αυτήν του “μεγάλου στοχαστή” ΓΑΠ,
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ για την εγκατάσταση μεταλλουργίας χρυσού.
Σε κάθε λειτουργούσα δημοκρατία αυτό θα σταμάταγε κάθε συζήτηση και δεύτερη σκέψη για λειτουργία μεταλλείων χρυσού.
Σε κάθε άλλη περίπτωση όσοι θέλουν να αποπροσανατολίσουν αμφισβητώντας αυτό που είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού έχουν ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ:
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ
Όλα τα υπόλοιπα είναι και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ και ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και όσοι τα προωθούν ή τα σιγοντάρουν, σπέρνοντας στην ουσία ανέμους θα θερίσουν ΘΥΕΛΛΕΣ…ΔΕΣ ΤΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ!!!! 
Δεν υπάρχουν σχόλια: