Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

Η γιορτή μανιταριού 2012 στο Πάικο

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012, με αφορμή την ετήσια γιορτή μανιταριού που διοργανώνει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Γιαννιτσών, στο Δασικό Σπίτι, στη θέση Βάρνιτσα, το Πάικο, του Δήμου Πέλλας θα πλημμυρήσει από φίλους του βουνού. Πολλοί μάλιστα Ορειβατικοί Σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα διοργανώνουν διαδρομές πεζοπορίας, που καταλήγουν είτε στο Δασικό Σπίτι, στη θέση Βάρνιτσα, είτε στην κορυφή «Γκόλα Τσούκα» ή «Πολέτι».

Οι φίλοι του βουνού θα έχουν τη δυνατότητα να πεζοπορήσουν ανάμεσα από ένα κατάφυτο δάσος πυκνής βλάστησης από βελανιδιές και οξυές, και να απολαύσουν στο ύπαιθρο μια ιδιαίτερη γιορτή της φύσης.
Η πρώτη διαδρομή είναι διάρκειας περίπου 6 ωρών και ξεκινά από το Ελευθεροχώρι (υψόμετρο 500μ) και καταλήγει στην κορυφή Πολέτι (υψόμετρο 1.650μ) & επιστροφή. Η δεύτερη διαδρομή είναι διάρκειας περίπου 3 ωρών και ξεκινά από το Ελευθεροχώρι (υψόμετρο 500μ) και καταλήγει στο Δασικό Σπίτι, στη θέση Βάρνιτσα, όπου θα γίνει η γιορτή των μανιταριών & επιστροφή.

Εναλλακτικές διαδρομές:

Από το «Ρωμαϊκό Μονοπάτι», με αφετηρία το Ελευθεροχώρι και έως τη θέση «Αλώνι», 1 ώρα πεζοπορίας.

Από το «Αλώνι» έως «ΓΚΟΛΑ ΤΣΟΥΚΑ» (κορυφή), 3 ώρες πεζοπορίας.

Από «Αλώνι» έως καταφύγιο ΒΑΟ, 2,5 ώρες.

Απαραίτητος εξοπλισμός:

Σακίδιο, Ορειβατικά άρβυλα, ορειβατικές κάλτσες, γκέτες, θερμοεσώρουχα, αδιάβροχο μπουφάν, παγούρι, ατομικά τρόφιμα.


Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 6980 550777, 6973 375744.

Δεν υπάρχουν σχόλια: