Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

“ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ Β.ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ’’





  Με την ευκαιρία της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 24 Νοεμβρίου 2012, στις 11.30 π.μ, στην πλατεία του Δημαρχείου, στην Θεσσαλονίκη 

 
 η επιτροπή αγώνος για την διάσωση της μελισσοκομίας από την μεταλλευτική δραστηριότητα (Η επιτροπή αποτελείται από μελισσοκόμους και επιστήμονες οι οποίοι ανέλαβαν να συντονίσουν την προσπάθεια του κλάδου να συμμετάσχει ενεργά στην προσπάθεια να σωθεί το περιβάλλον από τη σχεδιαζόμενη καταστροφή. Τα ονόματα της επιτροπής και τα στοιχεία επικοινωνίας αναφέρονται με αλφαβητική σειρά παρακάτω και είναι στη διάθεση όλων για προτάσεις και ενημέρωση εδώ).
απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους μελισσοκόμους και απλούς πολίτες τουλάχιστον  Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας να παρευρεθούν και να διαδηλώσουν ειρηνικά ενάντια στα μεταλλεία χρυσού,
“ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ Β.ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ’’,
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ  ξεκίνησε από την Χαλκιδική και θα υπάρξει συνέχεια  στο Κιλκίς (Πάϊκο-Κρούσια), Σέρρες, Καβάλα, Θράκη(Πέραμα, Σάπες) .
   Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το Καναδικό Προξενείο με κατάληξη στον Λευκό Πύργο.
   Συμμετέχουν σαν κύριοι συνδιοργανωτές:
·        οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού,
·        το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια-Παϊκο και
·        η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης-Έβρου κατά των Χρυσορυχείων.
  Μελισσοκόμοι από Μελισσοκομικούς Συλλόγους της Μακεδονίας(Θεσσαλονίκης, Πέλλας, κλπ) θα μοιράζουν συμβολικά μικρά βαζάκια μέλι(άνω των 1500 τεμαχίων) και ενημερωτικά φυλλάδια για την καταστροφή που θα γίνει στην μελισσοκομία και στο περιβάλλον συνολικά.
 Η παρουσία σας είναι απαραίτητη.
 

 
   Στο παρακάτω ιστολόγιο http://beegoldorbegold.wordpress.com  θα γίνεται ενημέρωση του μελισσοκομικού κόσμου και του ευρύτερου κοινού για τις επιπτώσεις της μεταλλευτικής δραστηριότητας εξόρυξης χρυσού,στην μελισσοκομία, στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής και της υπόλοιπης Ελλάδας.
 Στόχος είναι να υπάρξει ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, με τρόπο διαφορετικό απ'ότι μέχρι τώρα.
 
 
Συνεργαζόμενα ιστολόγια:
http://antigoldgreece.wordpress.com/
http://nogoldthess.espivblogs.net/
http://www.nomines.org/
http://acanthos.blogspot.gr/
http://ierissiotes.blogspot.gr/
http://enpoarneas.blogspot.gr/
http://epitropiagonapanagias.blogspot.gr/
http://ierissos.blogspot.gr/
http://metalleiastop.blogspot.gr/
http://revenikia.blogspot.gr/
http://xristhrakstop.blogspot.gr/
http://soshalkidiki.wordpress.com/

 

 





 
 

3 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Άνθιμε είμαστε άξιοι των ενεργειών μας και όχι της τύχης μας που λένε.Μου έλεγε η Σοφία η Γούναρη για το μηδενικό ποσοστό συμετοχής που είχαν οι μελισσοκόμοι από την Χαλκιδική όταν έγινε τις προηγούμενες μέρες η ημερίδα τί να πώ!!Μην νομίζεις οτι εμείς εδώ είμαστε καλύτεροι σε κινητοποιήσεις δεν ξέρω τί συμβαίνει να χάνεις εκατοντάδες μελίσσια δλδ την περιουσία σου και να μην μετέχεις ενεργά στις διαμαρτηρίες.Έρχομαι να πιστέψω τελικά οτι μας ραντίζουν για να μην αντιδρούμε;;;;;;;;;;;;

jannili είπε...

Αληθεια μηπως ειμαστε ολοι οι ελληνες πλουσιοι [λεφτα υπαρχουν] και δεν εχουμε αναγκη του ορυκτου πλουτου? Ας το ξανασκεφτουμε

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

Μάρκο πιστεύω στην τύχη μέχρι σε ένα βαθμό, από εκεί και πέρα είμαστε άξιοι των ενεργειών μας, δεν θα μας σώσει κανείς εάν δεν κουνήσουμε το δάχτυλο μας…
Φυσικά και έχουμε ανάγκη του ορυκτού πλούτου, με την προϋπόθεση να μην καταστραφεί το περιβάλλον(αέρας, υπόγεια και επιφανειακά νερά, παραλίες, καλλιεργήσιμη και μη γη) .
Εάν είναι να καταστραφούν οι υπόλοιποι(τουρισμός, γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσοκομία, κλπ) για να γίνουν κάποιες θέσεις εργασίας (700-1000) και το κράτος να μην βγάλει κέρδος( μηδέν!!!) και να γίνουμε η 1η χώρα σε παραγωγή χρυσού στην Ευρώπη!!, τότε πρέπει να διαλέξουμε.
Εάν υπάρχει ασφαλές τρόπος εξόρυξης τότε να συμφωνήσουμε.
Εάν είναι να γίνουμε όπως την Νιγηρία η οποία είναι η 7η χώρα σε πετρέλαιο και σε διαμάντια και άλλα ορυκτά και συγχρόνως η πιο μολυσμένη από διαρροές πετρελαίου, και οι κάτοικοι της πουλούν παράνομα CD’s στην Αθήνα, να μας λείπει.
Μήπως αυτό είναι το σχέδιο?....και από ευλογία ο χρυσός , το πετρέλαιο, το αέριο, το ουράνιο, τα σπάνια ορυκτά να είναι ΚΑΤΑΡΑ?