Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ



Παίρνω σαν αφορμή ένα γράμμα που μου ήρθε από την ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ-ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ….

Ήταν το 1993, όταν κάποιο συγγενικό μου πρόσωπο είχε προβλήματα υγείας και χρειαζόταν να δίνουμε κάθε σαράντα ημέρες 3 φιάλες αίμα.
Στο Νοσοκομείο που πήγα, στην αιμοδοσία, συνάντησα έναν φίλο που έδινε συγχρόνως αίμα μαζί μου.
-Για ποιόν δίνεις? τον ρώτησα..
- Για ένα παιδάκι με Μεσογειακή Αναιμία, δεν το έχω συναντήσει ποτέ...
- Και τί χρειάζεται να κάνει κανείς?
- Απλώς παίρνεις τηλέφωνο στο Συντονιστικό Κέντρο για την Μεσογειακή Αναιμία(ΑΧΕΠΑ) 2310 284000,2310 280600 και δηλώνεις συμμετοχή(υιοθετείς ένα παιδί Cooley(έτσι λέγονται τα παιδιά με Μεσογειακή Αναιμία)) και αυτοί σε υπενθυμίζουν 2-3 φορές τον χρόνο, να επισκεφθείς την αιμοδοσία και να κάνεις το καθήκον σου. Συγχρόνως την φιάλη αίμα που δίνεις την αποθηκεύεις στην δική σου τράπεζα αίματος για μελλοντική χρήση… αχρείαστες να είναι.

Και έτσι 17 χρόνια τώρα, το αίμα μου κυκλοφορεί στις φλέβες του Σ.Μ. παιδάκι σαν τα παιδιά μου, σαν τα παιδιά όλου του κόσμου.

Στην τράπεζα μου έχω 12 φιάλες αίμα…

Κάνεις διπλό καλό, και σε ένα άτομο με Μεσογειακή Αναιμία και σε σένα.

Είμαστε αυτή την στιγμή 5200 εθελοντές.

Είναι στο χέρι σου να γίνεις μέλος και εσύ…

2 σχόλια:

evangelos naxios είπε...

Και παλι μπραβο αδελφε μου,εαν φερουμε στο μυαλο μας οτι στην θεση του αλλου ειναι το παιδι μας,ο δικος μας ανθρωπος,το επομενο πρωινο θα γινουμε αιμοδοτες,δωρητες μυελου και με την "κοιμηση" μας,οργανων σωματος,το επομενο πρωι.....

Διαφωνω για 3 φορες τον χρονο γιατι στους κυκλους του νοσοκομειου λενε 2,οποιος ετυχε να δωσει 3,εκανε να συνελθει αρκετο καιρο....

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

συμφωνώ απολύτως