Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

ΤΑΞΙΔΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΤΗΝ ΒΑΥΑΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΙΚΕΛΙΑ- ΙΤΑΛΙΑ


Οι φωτογραφίες προέρχονται απο το αρχείο ενός πολύ καλού φίλου μελισσοκόμου απο την Βαυαρία Γερμανία.
Όπως μπορείτε να δείτε χρησιμοποιεί Dadant γονοφωλιά με 12 πλαίσια, βασιλικό διάφραγμα και δύο μισά πατώματα με 10 πλαίσια.
πλαίσιο Dadant

το απαραίτητο ταίσμα με σιρόπι καλαμποκιού(ισογλυκόζη?) με το τέλος του τρύγου τέλη Μαίου
τρύγος και απομάκρυνση των μελισσών με φυσητήρα

σύμπτηξη με κοντρα πλακέ θαλάσσης
θεραπεία με φορμικό οξύ(μυρμηκικό )

μελισσοκομείο ενός φίλου του στην Σικελία(πριν από καποια χρόνια δεν μπορούσες να πλησιάσεις καν κοντά στο μελισσοκομείο και σήμερα τα ανοίγεις χωρίς καπνο και μάσκες, με γενετική βελτίωση απο ήρεμα μελίσσια)
ναι είναι βασιλοκύτταρα!!!!!!

5 σχόλια:

Markianos Koutroulis είπε...

Aνθιμε,
Πολυ χαίρομαι όταν βλέπω κυψέλες Dadant γεμάτες πληθυσμό καί καλή μελισσοκομία.Moνον πού μέ στεναχωρεί όταν βλέπω άνθρωπους νά τά ταϊζουν μέ σιρόπια.Νομίζω πώς μία βιοτεχνία πού να φτιάχνει 12πλαίσιες κυψέλες θά βοηθούσε μελισσοκόμους πού θά ήθελαν νά δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό καί ίσως ποιό αποδοτικό.Ελπίζω κάποιος νά ξεκινήσει καί είμαι σίγουρος ότι θα έχει αρκετές παραγγελίες.Πολυ ωραίες φωτογραφίες,τό χάρηκα.

kokalisthanasis είπε...

Παρατήρησα ότι και Γερμανία και Ιταλία οι κυψέλες τους είναι πανομοιότυπες (ως προς τα χρώματα)και κοντά μεταξύ τους.Μάλλον δεν τους απασχολεί το φαινόμενο της παραπλάνησης.

evangelos naxios είπε...

αντε μετα ν'αποβαλω την ζηλια!!!!!!

σ'ευχαριστουμε,στου Φορη θα εχω αποριες

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Αν έβλεπα αυτές τις άσπρες κερήθρες γεμάτες μέλι στο φίλο μου το Μάρκο στην Πάρο ειλικρινά θα τις ζήλευα και γω αλλά έτσι από σιρόπι καλαμποκιού……. αστους να τις χαίρονται αυτοί.

Ανώνυμος είπε...

θεοδόση στην εικόνα αυτή μπαίνουν στο χειμώνα τα μελισσια γι αυτο ταΐζουν τόσο πολύ .
και η γερμανία έχει βάρη χειμώνα που ξεκινα μετά το τέλος του καλοκαιριού .
επίσης εκεί δεν έχει πεύκο και σούσουρα το φθινόπωρο ότι τρύγησες τρύγησες και μετά κοιτάς να προλάβεις να ταΐσεις . και χρειάζεται πολύ φαΐ μερικές φορες πρέπει να ξεχειμωνιάσει με τον όροφο.