Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2010

ΦΥΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ??

Εναλλακτικές Καλλιέργειες
Επεκτείνεται η καλλιέργεια αγριοαγκινάρας στον νομό Κοζάνης

Η υπογραφή των νέων συμβάσεων με 36 καλλιεργητές αγκινάρας που αντιστοιχούν σε 2.300 στρέμματα και η καταβολή των ποσών που αναλογούν σε 39 αγρότες που καλλιέργησαν 1800 στρέμματα αγριαγκινάρας ύψους 120.000 ευρώ, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Ιουλίου κατά την διάρκεια εκδήλωσης στην Νομαρχία Κοζάνης.

Υπενθυμίζεται ότι το πιλοτικό πρόγραμμα προβλέπει καλλιέργεια αγριαγκινάρας για την παραγωγή βιοκαυσίμου το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για συνδυασμένη καύση λιγνίτη και βιομάζας σε ατμοηλεκτρικούς σταθμούς της ΔΕΗ.

Με την υπογραφή των 36 νέων συμβάσεων με τους καλλιεργητές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον κατά τη δεύτερη προκήρυξη του προγράμματος και τις άλλες 41 συμβάσεις που είχαν υπογραφτεί τον Απρίλιο αναμένεται να καλυφθούν τα 4 στρέμματα που χρειάζεται η ΔΕΗ για την παραγωγή αγριαγκινάρας.

Αξιολογώντας την πορεία του προγράμματος τόσο ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής όσο και ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝΚΟ, που είναι Τεχνικός Σύμβουλος του προγράμματος, Γιώργος Αμανατίδης, τόνισαν την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, της ΑΝΚΟ και των καλλιεργητών, καθώς και την θετική ανταπόκριση της νέας καλλιέργειας στην περιοχή με τα όποια προβλήματα που συναντώνται να αντιμετωπίζονται.

Επισημάνθηκε επίσης ότι από τα πρώτα αυτά ενθαρρυντικά αποτελέσματα διαφαίνεται ότι οι στόχοι που τέθηκαν αρχικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι απόλυτα εφικτοί και ο νομός Κοζάνης μπορεί μεσο-μακροπρόθεσμα να πετύχει τη διαφοροποίηση της αγροτικής του παραγωγής, απαντώντας κατά τον πιο ουσιαστικό τρόπο στις κατευθύνσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και παράλληλα συμβάλλοντας προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από τη ΔΕΗ με σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη.

Σημειώνεται ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της ΝΑ Κοζάνης και τη στήριξη της ΑΝΚΟ συνάντησε την ένθερμη υποστήριξη και αποδοχή από τους πολίτες της περιοχής και ειδικότερα των ενεργειακών δήμων Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Ελλησπόντου, Δημητρίου Υψηλάντη και Αγίας Παρασκευής αλλά και από περιοχές του δήμου Μουρικίου που γειτνιάζουν με τη ΔΕΗ.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΦΥΤΑ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΦΥΤΑ 2

Δεν υπάρχουν σχόλια: