Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

ΟΞΑΛΙΚΟ ΟΞΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜHΣΗ ΤΗΣ ΒΑΡΡΟΑ ΣΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ


Κατασκεύασα πρόχειρα
με κόστος ΜΟΝΟ 7 ευρώ μια συσκευή για την εξάτμιση (μετατροπή σε ατμό) του κρυσταλλικού οξαλικού οξέος ως εξής:
Πήρα μια καμένη αντίσταση θερμοσίφωνα (από υδραυλικό...)και έκοψα με το σιδεροπρίονο ένα κομμάτι της σχήματος υ με μήκος 3 εκατοστά κάθε σκέλος και ολικό πλάτος 3 εκ. ενώ το ύψος είναι κάτω από 1 εκ .
Με ένα κατσαβίδι και μια πένσα τράβηξα προς τα έξω περίπου 2 εκατοστά το σύρμα χρωμονικελίνης που περιέχει, προσέχοντας να μην πέσει έξω πολύ μαρμαρόσκονη η οποία αγκαλιάζει το σύρμα για να το μονώνει από το εξωτερικό μεταλλικό κυλινδρικό περίβλημα της αντίστασης και στη συνέχεια το γέμισα με γύψο για προστασία από βραχυκύκλωμα.
Μέτρησα με το πολύμετρο την αντίσταση και την βρήκα 3 Ωμ όπως την ήθελα .
Πήρα από ένα κουτί σπίρτα το συρτάρι του που έχει ύψος 1 εκ. μήκος 5 εκ. και πλάτος 3,5 εκ. και έκοψα την μπροστινή του πλευρά ώστε να είναι ανοιχτό και το συρτάρι αυτό το έκανα καλούπι που το επένδυσα εσωτερικά με γύψο πάχους 0,3 εκ. και έκοψα ένα τσέρκι υδραυλικών μήκους 40 εκ. του οποίου την άκρη την έκανα Γ και το έβαλα πάνω στον γύψο και το κάλυψα με γύψο πάχους 0,3 εκ. ώστε να γίνει σταθερό δηλαδή το τσέρκι να γίνει χειρολαβή .
Μετά έντυσα εσωτερικά με 8πλό αλουμινόφυλο κουζίνας το γύψινο συρτάρι μου και έβαλα πάνω την αντίσταση ώστε τα δυο ελεύθερα σκέλη του να είναι πρόσωπο με την ανοιχτή <<πόρτα>> του συρταριού και στερέωσα με γύψο την αντίσταση γύρω -γύρω και μπροστά έκλεισα με το γύψο τα σκέλη ώστε να γίνει ένα ανοιχτό φουρνάκι.
Τι έμεινε; Η σύνδεση με τα καλώδια!
Χρειάστηκα 50 εκ. απλό καλώδιο 2 επί ενάμιση του οποίου την μια άκρη σύνδεσα σε ένα διακόπτη γραμμής και την άλλη άκρη με την αντίσταση με δυο κλέμες που τις έβγαλα την πλαστική επένδυση για να μην μυρίζουν επειδή θα ζεσταθούν.
Τον διακόπτη τον έδεσα στο τσέρκι στην άλλη άκρη απο την αντίσταση.
Μετά σύνδεσα την μια άκρη ενός ίδιου καλωδίου μήκους 10μ. με δυο κροκοδειλάκια μπαταρίας αυτοκινήτου και την άλλη άκρη με τον διακόπτη .
Τέλειωσα Τι έμεινε;
Έμεινε η δοκιμή ! Σε αυτή σε 4 λεπτά η θερμοκρασία ανέβηκε στους 350 βαθμούς Κελσίου, έκλεισα τότε τον διακόπτη και σε άλλο 1 λεπτό το οξαλικό οξύ έγινε όλο ατμός. Διάρκεια πειράματος 5 λεπτά, αποτέλεσμα : άριστο.
Το ρεύμα που περνάει από το καλώδιο μας είναι 4 Αμπέρ και η μπαταρία του αυτοκινήτου δεν έχει πρόβλημα αφού δουλεύει για 4 λεπτά κάθε φορά (είναι σαν να ανάβουμε τα στοπ του αυτοκινήτου για 6 λεπτά).
Η κατασκευή είναι αντοχής αρκεί να μην κουνάμε απότομα την αντίσταση όταν κοκκινίζει το σύρμα της ( όταν δουλεύει και είναι πολύ ζεστή ).
Προσοχή στις συνδέσεις (στα βραχυκυκλώματα) που πάντως εφόσον το χρησιμοποιούμε στα
12 Volt δεν υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας .
Αν βέβαια κάποιος είναι άσχετος από ηλεκτρολογικά καλό είναι να ζητήσει την συνδρομή ενός ηλεκτρολόγου ή κάποιου σχετικού με αυτά.
Από εκεί και πέρα βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει για τον τρόπο που μπορείτε να κάνετε το φουρνάκι.
Εγώ έκανα 3 τέτοιες κατασκευές σήμερα με διαφορετικούς τρόπους και σας περιέγραψα την πιο πρόσφατη .
Καλή επιτυχία σε όσους προσπαθήσουν.
Για σχόλια ή δωρεάν βοήθεια στείλτε μου μήνυμα ή τηλεφωνήστε στο 6979265237 Χρήστος.
Σε επόμενη δημοσίευση θα δούμε την κατασκευή ηλιακού κηροτήκτη με απλά μέσα.


αναδημοσίευση από: http://kogkalidis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: