Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

ΜΗ ΚΕΔΡΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ!!!






























































































































Μαύρη μέλισσα









-->
Αφορμή αυτού του άρθρου μου είναι η αξιέπαινη προσπάθεια του κ. Hubert GUERRIAT για την δημιουργία ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού melifica.be με σκοπό την μελέτη και προστασία της μαύρης μέλισσας Α.mellifera mellifica στα σύνορα Βελγίου-Γαλλίας!!!.
Αναρωτιέμαι μήπως επιβάλλεται να γίνει κάτι αντίστοιχο και στην Ελλάδα:
· από το εργαστήριο μελισσοκομίας του ΑΠΘ , εργαστήριο το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Μακεδονίας για την αντίστοιχη φυλή της Α.mellifera macedonica σε μια απομονωμένη περιοχή πχ της Χαλκιδικής? Φυλή η οποία έχει τα άριστα χαρακτηριστικά για την Βόρεια Ελλάδα.
· από το εργαστήριο μελισσοκομίας του ΓΠΑ, εργαστήριο το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας για την αντίστοιχη φυλή της Α.mellifera cecropia σε μια απομονωμένη περιοχή πχ της Στερεάς Ελλάδας ή Πελοποννήσου? Φυλή η οποία έχει επίσης άριστα χαρακτηριστικά για την Νότια Ελλάδα.
Και να αποφύγουμε οικειοποιήσεις όπως οι παρακάτω …..The Macedonian bee (Apis mellifera macedonica) is a subspecies of Western honey bee. It originates from the territory of Republic of Macedonia, but can be found also in Northern Greece. The original (native) population of Apis mellifera macedonica is breed in APICENTAR - training and repro centre for beekeeping in Republic of Macedonia(FYROM)……….( http://en.wikipedia.org/wiki/Apis_mellifera_macedonica )
Και το ποιο σημαντικό να μπει μια τάξη στην γενικότερη αταξία αν όχι χάος, με την πανσπερμία φυλών από όλες τις φυλές του Ισραήλ( ιταλικές, καυκάσιες, Buckfast, carnica από πού τις θέλεις? από τα Γιάννενα(…-τσης), από την Κρήτη(…-ακης), από την Πελοπόννησο(….όπουλος), από την Αργεντινή(malka…), …..
Δίνονται τόσες χιλιάδες ευρώ από την πολιτεία για ‘άσχετα’ και εφήμερα πράγματα(κυψέλες, μελισσοκομικός εξοπλισμός, φάρμακα, κλπ ) και δεν δίνονται για το ποιο ουσιαστικό και σημαντικό πράγμα το ΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ το οποίο είναι το Α και το Ω της μελισσοκομίας.
Πρέπει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με το τμήμα Μελισσοκομίας του να κάνει το άλμα προς τα εμπρός για μια ουσιαστική ενίσχυση της Ελληνικής Μελισσοκομίας με αξιώσεις για το μέλλον.
Εμείς σαν Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν. Πέλλας ‘ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’’ θα προτείνουμε τα παραπάνω σε επίσημο έγγραφο προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ελπίζουμε σε άμεση ανταπόκριση και κινητοποίηση τους, από τον ΄΄λήθαργο΄΄ στον οποίο έχει πέσει η Μελισσοκομία στην Ελλάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: