Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2008

STOP στα φυτοφάρμακα για να σωθούν οι μέλισσες

Την προληπτική απαγόρευση φυτο- φαρμάκων που πιθανότατα ευθύνονται για τον θάνατο μελισσών ανά τον κόσμο, ζητά ο εδαφικός οργανισμός της Βρετανίας από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Τα χημικά αυτά χρησιμοποιούνται ευρέως από τους παραγωγούς της Βρετανίας και απαγορεύτηκαν προληπτικά και στην Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία και Σλοβενία.

Τα νεονικοτινοειδή, όπως είναι γνωστά, έχουν εγκριθεί από την Ευρώπη και χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση εντόμων στις καλλιέργειες ελαιούχων σπόρων ελαιοκράμβης, κριθαριού και ζαχαρότευτλου. Ιδιαίτερη ανησυχία εγείρει η καλλιέργεια ελαιοκράμβης, καθώς το λουλούδι της έλκει τις μέλισσες.

Στην Γαλλία, η ουσία imidacloprid, έχει απαγορευτεί στις καλλιέργειες ηλίανθου από το 1999, μετά από τον θάνατο του ενός τρίτου του πληθυσμού των μελισσών.

Η Bayer CropScience, κατασκευάστρια εταιρία των ουσιών imidacloprid και clothianidin, εμμένει ωστόσο στο ότι αυτά τα νικοτινοειδή είναι ασφαλή για τις μέλισσες όπως καταδεικνύουν και επιστημονικές έρευνες, αρκεί να γίνει σωστή χρήση τους.

Αντίθετη στην απαγόρευση των φυτοφαρμάκων που περιέχουν τις ουσίες αυτές, είναι και η Εθνική Ένωση Αγροτών της Βρετανίας, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος διαμήνυσε πως δεν υπάρχουν σχέδια απαγόρευσης των φυτοφαρμάκων και απέδωσε τη μείωση του πληθυσμού των μελισσών σε πολλούς άλλους παράγοντες.

http://www.agronews.gr/content/view/40768/46/lang,el/