Η πρώτη προσπάθεια παρασκευής φύλλων κηρήθρας με πλήρη επιτυχία!!!
Κάθε φύλλο 110 γραμμάρια περίπου(σε σχέση με τα 70-80 γραμμ. της αγοράς) κάτι το οποίο εγγυάται επιτυχία κτισίματος.
Μετά την αλματώδη αύξηση(παγκοσμίως) της τιμής του κεριού και την αντίστοιχη αύξηση του έτοιμου (συμβατικής μελισσοκομίας)φύλλου κηρήθρας σε 1,00-1,23 ευρώ !!!/φύλλο, αποφάσισα να κάνω με την παρέα του συναδέλφου Κώστα, τα δικά μου φύλλα κηρήθρας από δικό μου κερί Βιολογικής μελισσοκομίας.
Κάθε φύλλο 110 γραμμάρια περίπου(σε σχέση με τα 70-80 γραμμ. της αγοράς) κάτι το οποίο εγγυάται επιτυχία κτισίματος.
Μετά την αλματώδη αύξηση(παγκοσμίως) της τιμής του κεριού και την αντίστοιχη αύξηση του έτοιμου (συμβατικής μελισσοκομίας)φύλλου κηρήθρας σε 1,00-1,23 ευρώ !!!/φύλλο, αποφάσισα να κάνω με την παρέα του συναδέλφου Κώστα, τα δικά μου φύλλα κηρήθρας από δικό μου κερί Βιολογικής μελισσοκομίας.
Το κηροποιείο περιλαμβάνει:
• Αντλία νερού που ανακυκλώνει παγωμένο νερό (υπάρχουν 3 παγοκύστες πλαστικές) στις δυο επιφάνειες του κηροποιείου
• Μπεν μαρί για λιώσιμο κεριού(ετοιμάζεται καινούργιο κλειστού κυκλώματος..)
• Πεπιεσμένο αέρα
• Διάλυμα σαπουνόνερου(πράσινο σαπούνι Παπουτσάνη) για επάλειψη των άκρων της συσκευής με πινέλο.
Τα φύλλα κεριού είναι 110 γρ περίπου και με βαθύ κελί.
Ο χρόνος σαν αρχή είναι 1min 40 sec/φύλλο κεριού, ο σκοπός μας είναι να βγαίνει ένα φύλλο κεριού στα 20-30 sec.
• Αντλία νερού που ανακυκλώνει παγωμένο νερό (υπάρχουν 3 παγοκύστες πλαστικές) στις δυο επιφάνειες του κηροποιείου
• Μπεν μαρί για λιώσιμο κεριού(ετοιμάζεται καινούργιο κλειστού κυκλώματος..)
• Πεπιεσμένο αέρα
• Διάλυμα σαπουνόνερου(πράσινο σαπούνι Παπουτσάνη) για επάλειψη των άκρων της συσκευής με πινέλο.
Τα φύλλα κεριού είναι 110 γρ περίπου και με βαθύ κελί.
Ο χρόνος σαν αρχή είναι 1min 40 sec/φύλλο κεριού, ο σκοπός μας είναι να βγαίνει ένα φύλλο κεριού στα 20-30 sec.
1 σχόλιο:
Καλημέρα.Aνθιμε αυτή την δουλιά την κάνω κάμποσα χρόνια.Βγαίνουν πολύ ωραίες και βαριές όπως το γράφεις αλλά θέλει κόπο και χρόνο.Μόνο να προσθέσω ότι για να βγαίνει πιό εύκολα το φύλλο ρίχνουμε λίο αέρα από πάνω αφού σηκώσουμε το καπάκι.Κάνουμε μια μετατροπή στο πιστόλι του αέρα και βάζουμε ακροφύσιο από μια χαλκοσωλήνα 1/2" κτυπημένη στην άκρη τόσο ίσα ίσα να περνά ο αέρας και έτσι δεν χρειάζεται η σπάτουλα για να ξεκολήσει.
Δημοσίευση σχολίου