Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016

Φύλλα κηρήθρας 110 γρ!!!

Η πρώτη προσπάθεια παρασκευής φύλλων κηρήθρας με πλήρη επιτυχία!!!
Κάθε φύλλο 110 γραμμάρια περίπου(σε σχέση με τα 70-80 γραμμ. της αγοράς) κάτι το οποίο εγγυάται επιτυχία κτισίματος.
Μετά την αλματώδη αύξηση(παγκοσμίως) της τιμής του κεριού και την αντίστοιχη αύξηση του έτοιμου (συμβατικής μελισσοκομίας)φύλλου κηρήθρας σε 1,00-1,23 ευρώ !!!/φύλλο, αποφάσισα να κάνω με την παρέα του συναδέλφου Κώστα, τα δικά μου φύλλα κηρήθρας από δικό μου κερί Βιολογικής μελισσοκομίας.
video
Το κηροποιείο περιλαμβάνει:
• Αντλία νερού που ανακυκλώνει παγωμένο νερό (υπάρχουν 3 παγοκύστες πλαστικές) στις δυο επιφάνειες του κηροποιείου
• Μπεν μαρί για λιώσιμο κεριού(ετοιμάζεται καινούργιο κλειστού κυκλώματος..)
• Πεπιεσμένο αέρα
• Διάλυμα σαπουνόνερου(πράσινο σαπούνι Παπουτσάνη) για επάλειψη των άκρων της συσκευής με πινέλο.
Τα φύλλα κεριού είναι 110 γρ περίπου και με βαθύ κελί.
Ο χρόνος σαν αρχή είναι 1min 40 sec/φύλλο κεριού, ο σκοπός μας είναι να βγαίνει ένα φύλλο κεριού στα 20-30 sec.



1 σχόλιο:

markos aliprantis είπε...

Καλημέρα.Aνθιμε αυτή την δουλιά την κάνω κάμποσα χρόνια.Βγαίνουν πολύ ωραίες και βαριές όπως το γράφεις αλλά θέλει κόπο και χρόνο.Μόνο να προσθέσω ότι για να βγαίνει πιό εύκολα το φύλλο ρίχνουμε λίο αέρα από πάνω αφού σηκώσουμε το καπάκι.Κάνουμε μια μετατροπή στο πιστόλι του αέρα και βάζουμε ακροφύσιο από μια χαλκοσωλήνα 1/2" κτυπημένη στην άκρη τόσο ίσα ίσα να περνά ο αέρας και έτσι δεν χρειάζεται η σπάτουλα για να ξεκολήσει.