Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Θέμα: Ομιλία σε μια δημοκρατική συνέλευση της ΟΜΣΕ που δεν έγινε ποτέ.

Πασχάλης Χριστοδούλου          
Κιν.6977573859 mail: pashalsf@gmail.comΠρος: 1. ΟΜΣΕ
Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου                      2. Μελισσοκομικό Βήμα
Κεντρικού Έβρου  3. Μελισσοκομικούς Συλλόγους
      Αντιπρόσωπος στη Γ.Σ. της ΟΜΣΕ                                  4. ΜΜΕ      


Θέμα: Ομιλία σε μια δημοκρατική συνέλευση της ΟΜΣΕ που δεν έγινε ποτέ.
Πρωτόγνωρη και οδυνηρή υπήρξε η πρώτη μου συμμετοχή στηνεκλογοαπολογιστική «Γενική Συνέλευση» της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2015 στη Λάρισα. Η τριακονταετής εμπειρία μου στην πολιτική, την αυτοδιοίκηση και τον συνδικαλισμό φαίνεται ότι δεν είναι αρκετή ώστε να αντιληφθώ πως λειτουργεί η εν λόγω Ομοσπονδία που βαυκαλίζεται στην εμμονή κάποιων ότι υπηρετεί την Ελληνική Μελισσοκομία.
Συγκεκριμένα:
1.       Η έναρξη, κατά την πρόσκληση, ήταν για τις 10.00’ αλλά άρχισε στις 10.40’.  Ο χρόνος ολοκλήρωσης της «Γενικής Συνέλευσης» είχε προαποφασισθεί να είναι η 12.00’ και με ευγενική παραχώρηση της δικαστικού αντιπροσώπου έγινε η 12.30’.
2.       Η γνωστοποίηση του καταλόγου υποψηφίων έγινε κατά την είσοδο των αντιπροσώπων στην αίθουσα. Αν και η προθεσμία είχε ορισθεί για τις 16 Φεβρουαρίου, δυστυχώς κανείς, πλην ορισμένων, δεν γνώριζε ποιοι ήταν οι υποψήφιοι. Να σημειωθεί ότι ακόμη και στις εθνικές εκλογές μετά την κατάθεση υποψηφιοτήτων γίνεται η ανακήρυξη. Στην ΟΜΣΕ αυτό δεν ισχύει.
3.       Ο απολογισμός πεπραγμένων της απερχόμενης διοίκησης δεν δόθηκε γραπτά στους αντιπροσώπους και φυσικά ούτε αναρτήθηκε εκ τω προτέρων στην ιστοσελίδα της ΟΜΣΕ κάτι που είναι μια αυτονόητη λειτουργία όλων των Ομοσπονδιών. Το ίδιο και ο οικονομικός απολογισμός.
4.       Ο χρόνος για ομιλίες και παρεμβάσεις των αντιπροσώπων και για κατάθεση προτάσεων, ήταν τραγικά απελπιστικός με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να αποφύγουν να μιλήσουν προκειμένου να μείνει, που δεν έμεινε τελικά, χρόνος για τους υποψηφίους.
5.       Δεν έγιναν προτάσεις για ένα πλαίσιο δράσης την επόμενη τριετία εκ μέρους των Συλλόγων και των αντιπροσώπων. Φυσικά δεν υπήρξε στην Ημερήσια Διάταξη θέμα για τη συζήτηση ενός πλαισίου δράσης αλλά ούτε και χρόνος.
6.       Υπήρξε κατάφορη προσβολή των αντιπροσώπων κυρίως όμως της δημοκρατίας εκ μέρους του απερχόμενου προέδρου όταν κατά τη διάρκεια εκφώνησης του ανύπαρκτου απολογισμού, δύο φορές απροκάλυπτα αναφέρθηκε στο ταξίδι που θα έκανε στο Παρίσι την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου και την παράστασή του στο δικαστήριο στη Χαλκιδική στις 2 Μαρτίου, πριν ακόμα πραγματοποιηθούν οι εκλογές. Εν ολίγοις ο ορισμός της ύβρις. Προφανώς γνώριζε το αποτέλεσμα εκ των προτέρων.
7.       Δεν έγινε καμία αναφορά σχετικά με το νομικό καθεστώς που αφορά τη λειτουργία της ΟΜΣΕ και των Συλλόγων έπειτα από το Νόμο Σκανδαλίδη. Το απλό ερώτημα που συζητείται ανάμεσα στους Μελισσοκόμους, αν υφίστανται η ΟΜΣΕ και οι Σύλλογοι, δεν απαντήθηκε.
8.       Δεν απαντήθηκε ακόμη αν η ΟΜΣΕ γνωρίζει τις ποσότητες του εισαγόμενου μελιού, γύρης και βασιλικού πολτού που τείνει να γίνει η μάστιγα της Ελληνικής Μελισσοκομίας αλλά και φορέας ασθενειών όταν χρησιμοποιούνται για μελισσοτροφές και τις παρεμβάσεις που έκανε σχετικά με τις αναλύσεις που θα έπρεπε να γίνονται σ’  αυτό.
9.       Όπως δεν απαντήθηκε γιατί οι 1500 και πλέον μελισσοκόμοι αγνόησαν το φετφά του προέδρου της ΟΜΣΕ για μη συμμετοχή στο Μελισσοκομικό συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας. Με άλλα λόγια του γύρισαν την πλάτη. Τόσο πολύ τον υπολήπτονται;
10.   Η εμμονή στη χρήση ενωτικών συνθημάτων και ο βαυκαλισμός περί του συνόλου της Ελληνικής Μελισσοκομίας που δήθεν εκπροσωπεί η ΟΜΣΕ μόνο αυτούς που εκφέρουν αυτό το λόγο πείθει.
Συμπερασματικά:
Η συνάθροιση των αντιπροσώπων των Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας στην έδρα της ΟΜΣΕ το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου σε μια παρωδία Γενικής Συνέλευσης ουσιαστικά και εν τοις πράγμασι απαξιώνει τον κλάδο και αφήνει τους μελισσοκόμους βορά στα διάφορα εξωμελισσοκομικά συμφέροντα.
Γι’ αυτό οι προτάσεις του Μελισσοκομικού Συλλόγου Κεντρικού Έβρου που έστω και τώρα μπορούν να συζητηθούν και να συμβάλλουν σε μια συνθετική (έννοια που ουδεμία σχέση έχει με τη λειτουργία της ΟΜΣΕ), δημοκρατική και ουσιαστικότερη λειτουργία, είναι:
-          Η άμεση σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης με καθορισμένη ατζέντα στην ημερήσια διάταξη που θα αφορά τα προβλήματα του κλάδου, την οργάνωση του χώρου και τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος των μελισσοκόμων. Η αναμενόμενη απάντηση ότι η Γ.Σ. του 2016 θα έχει αυτό το χαρακτήρα, αφήνει ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα ενός έτους χωρίς πλαίσιο – πυξίδα το Μελισσοκομικό χώρο.
-          Το αίτημα για ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής Μελισσοκομίας, όπως συμβαίνει στις περισσότερες σοβαρές χώρες πρέπει να είναι ένας αδιαπραγμάτευτος στόχος.
-          Το άνοιγμα του Μελισσοκομικού Βήματος σε όλους τους Μελισσοκόμους και τους Μελισσοκομικούς Συλλόγους. Άλλωστε γι αυτούς εκδίδεται και αυτούς αφορά και όχι μόνο τον πρόεδρο της ΟΜΣΕ.
-          Η ανακατασκευή και ο εμπλουτισμός της ιστοσελίδας της ΟΜΣΕ με στόχο να καταστεί περισσότερο λειτουργική.
Δεν τρέφω αυταπάτες ώστε να αναμένω μια θετική αντίδραση στα παραπάνω, θα έλεγα ότι γνωρίζω τη στάση σας που είναι ίδια με όλων των γραφειοκρατών που κινούνται μακριά από ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες. Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι ο αγώνας που αρχίσαμε στο Μελισσοκομικό Σύλλογο Κεντρικού Έβρου θα συνεχιστεί.

Σουφλί, Φεβρουάριος 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: