Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΙΤΟΕΚΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΗΝ Β.ΕΛΛΑΔΑ...

Βλέποντας την πλήρη ...σιωπή με το τι γίνεται με τις διάφορες μελιτοεκκρίσεις στην Ελλάδα, μάλλον όλοι είναι διακοπές!!!! και τα μελίσσια δουλεύουν για αυτούς...
  Στο Ν.Πέλλας το πεύκο'' δίνει'' από τις 20 Ιουλίου συνεχώς, όχι πολύ, αλλά συνέχεια και μάλλον δεν θα δούμε διαχωρισμό μεταξύ πρώτου και δεύτερου ''βαρέματος'' μάλλον λόγω διαφορετικών ηλικιών του εντόμου-εργάτη.

  Το ίδιο συμβαίνει και στην Θάσο και σε μικρό ή μεγάλο βαθμό στην Χαλκιδική.

  Στην μελισσομάνα Λήμνο γίνεται πάρτι κανονικό σαν να είναι Μάιος!!! όχι σε θυμάρι ή πεύκο αλλά  
από την αγριοσουσαμιά-Heliotropium europium!!!  1εδώ θα μαζέψουμε τον σπόρο όταν ωριμάσει το φθινόπωρο

(Μικρό ποώδες φυτό με άσπρα ευωδιαστά άνθη που φυτρώνει σε χέρσα εδάφη και σε θερισμένα σιτηρά, κατά την διάρκεια του Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου .Δίνει νέκταρ και γύρη.)

 Χτίζονται νέα πλαίσια σε χρόνο μηδέν, έχουν κολλήσει τα καπάκια από γλώσσες κεριών γεμάτα μέλι.Μια σκέτη ΤΡΕΛΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ έτσι δεν είναι Δημήτρη Παλαιολόγε?
Έρχονται στην συνέχεια τα κάθε λογής αγκάθια, ο πολύκομπος και στο τέλος η ακονιζιά...

2 σχόλια:

Αθανασιος Μιχαηλιδης είπε...

χρωζοφόρα ή αγριοφασκιά πρέπει νάναι Ανθιμε!

andreas είπε...

μήπως γνωρίζετε κάποιο νέο για το πεύκο στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας;!ευχαριστώ