Προσοχή, τα παρακάτω αφορούν μόνο μερακλήδες στις κατασκευές!!!
Απαραίτητα υλικά για την κατασκευή ενός ξυλόφουρνου είναι μεράκι,υπομονή και καλή παρέα.
Οι διαστάσεις του φούρνου θα πρέπει να είναι πχ. διάμετρος 1 μέτρο και ύψος θόλου 0,75 μέτρου
προθάλαμος για χρήση σαν ψησταριά όταν βγάλουμε τα κάρβουνα μετά το ΄΄άσπρισμα΄΄ του θόλου(βλέπε παρακάτω)
ο προθάλαμος σχηματίστηκε...
η κατασκευή διάρκεσε 11 ημέρες συνολικά με τα απαραίτητα διαστήματα για να στεγνώσουν τα πυρότουβλα
εδώ ΄΄άσπρισε΄΄ η οροφή και μπορούμε να βγάλουμε εαν θέλουμε όλα τα κάρβουνα και να βάλουμε τα ταψιά με το φαγητό, το αποτέλεσμα απερίγραπτο!!!
Απαραίτητα υλικά για την κατασκευή ενός ξυλόφουρνου είναι μεράκι,υπομονή και καλή παρέα.
Οι διαστάσεις του φούρνου θα πρέπει να είναι πχ. διάμετρος 1 μέτρο και ύψος θόλου 0,75 μέτρου
προθάλαμος για χρήση σαν ψησταριά όταν βγάλουμε τα κάρβουνα μετά το ΄΄άσπρισμα΄΄ του θόλου(βλέπε παρακάτω)
ο προθάλαμος σχηματίστηκε...
η κατασκευή διάρκεσε 11 ημέρες συνολικά με τα απαραίτητα διαστήματα για να στεγνώσουν τα πυρότουβλα
εδώ ΄΄άσπρισε΄΄ η οροφή και μπορούμε να βγάλουμε εαν θέλουμε όλα τα κάρβουνα και να βάλουμε τα ταψιά με το φαγητό, το αποτέλεσμα απερίγραπτο!!!
6 σχόλια:
Ανθιμε
αυτά κάνουν οι ξυλόφουρνοι και μας χαλάν την δίαιτα...
Ανέστη, κι όμως σε ξυλόφουρνο τρώς ελαφρά!!!
Αισθάνεσαι σαν πούπουλο...
Μπράβο στους μερακλήδες μαστόρους.
Καλά ψησίματα.
Ανέστη , "βαράτε με κι ας κλαίω "
Άνθιμε ότι καλύτερο υπάρχει στο ψήσιμο οποιουδήποτε φαγητού.. Η προετοιμασία, το ψήσιμο , η αναμονή (δεν είναι και μεγάλη) και το τελικό αποτέλεσμα είναι διαφορετικά από οτιδήποτε άλλο. (τώρα το πούπουλο ας το αφήσουμε )
Πολύ ωραία δουλειά μάστορη .
Καλά ψησίματα εύχομαι .
Χρήστος
το μόνο φάι που έχω φάει και κοντραριζοταν σε αποτέλεσμα ψησίματος με ξυλόφουρνο, ήταν κατσικάκι ψημένο σε ηφαίστειο στην Μήλο. Ψήσιμο 6 ωρών. Οποιος έχει φάει θα με επιβεβαιώσει.
Κατα τα άλλα ο ξυλόφουρνος τα σπαέι :)
Δημοσίευση σχολίου