Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Σάββατο, 3 Αυγούστου 2013

ΒΑΜΒΑΚΙ-ΕΝΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΦΥΤΟ ΜΕ ΕΝΔΟΞΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ-ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ?

Η βαμβακοκαλλιέργεια εξελίσσεται ομαλά χωρίς ιδιαίτερους ψεκασμούς για πράσινο-ρόδινο σκουλίκι ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΝΕΟΝΙΚΟΤΕΙΝΟΕΙΔΗ-ποιός έχει το σθένος να τα πάει στα βαμβάκια?

 Οι απόψεις ποικίλες...
Δεν έχουμε άλλη επιλογή, που θα γονέψουν και που θα πάρουμε λίγο μέλι να γελάσει το χειλάκι μας?

Πως θα έχουμε αξιώσεις για το πεύκο? Εάν δώσει...

Από πληροφορίες, είναι της μόδας φέτος  τα βαμβάκια της Κομοτηνής διότι λένε είναι χωρίς GAUCHO... έγινα καθίζηση από κυψέλες στην περιοχή.

νέο άνθος
αλλαζει χρώμα σε κόκκινο-ρόζ πριν πέσει και εμφανιστεί το μικρό καρύδι του βαμβακιούΤα παλαιότερα χρόνια(πριν 20 χρόνια περίπου) τα βαμβάκια έσβυζαν απο δραστηριότητα μελισσών , τόσο στα άνθη όσο και περιμετρικά των ανθέων,
Σήμερα, με τις πιο ''βελτιωμένες'' ποικιλίες η δραστηριότητα είναι μικρή.
Περίμενα πολύ ώρα για μια φωτο μέλισσας μέσα σε άνθος αλλά...
Συνήθως μαζεύουν χυμούς από τα έξω ανθικά νεκτάρια-βράκτια περιμετρικά του άνθους

διάφορα στάδια λουλουδιών που γίνονται  χτένια και μετά γίνονται ''καρύδια''
Εικόνες από παρακείμενα στον ποταμό Λουδία, μελισσοκομεία(1000 κυψέλες περίπου), στον κέντρο της πρώην λίμνης των Γιαννιτσών
 Μια λύση για το πρόβλημα των κλοπών!!Δεν υπάρχουν σχόλια: