Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ για τα νεονικοτινοειδή 18-04-2013


Η ΕΕΕΜΣ έχει προσκληθεί να εκθέσει τις απόψεις της σε σύσκεψη στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ (Αχαρνών 2), την Πέμπτη 18/4/2013 και ώρα 10:00, κατόπιν πρόσκλησης (Αριθ. πρωτ.: 4293/46920, 16-4-2013) από τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Φυτικής Παραγωγής.

Έχει προσκληθεί επίσης το Τμήμα Α' της υπηρεσίας καθώς και το Τμήμα Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας του ΥΠΑΑΤ.

Πιο συγκεκριμένα, θέμα της συζήτησης θα είναι η “Κατ’ εξαίρεση διάθεση στην αγορά φυτοπροστατευτικών προϊόντων για την αντιμετώπιση του Rhynchophorus ferrugineus σε φοινικοειδή για το έτος 2013 ”.

Η ΕΕΕΜΣ έχει σοβαρές ενστάσεις για την κατ'εξαίρεση διάθεση στη χώρα μας των προϊόντων αυτών (abamectin, lambda-cyhalothrin, spinosad), καθώς ανήκουν στην κατηγορία SP e8, επικίνδυνα για μέλισσες.

 Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά και οι οδηγίες στα σκευάσματα αυτά: "SP e8 επικίνδυνο για τις μέλισσες, μην χρησιμοποιείτε το προϊόν σε καλλιέργειες κατά την ανθοφορία, κατά την περίοδο που συλλέγουν οι μέλισσες γύρη, απομακρύνετε ή καλύψτε τις κυψέλες κατά την χρήση του προϊόντος και επί 1 ημέρα μετά την χρήση, μην χρησιμοποιείτε το προϊόν κατά την περίοδο ανθοφορίας ζιζανίων. Απομακρύνετε τα ζιζάνια πριν την ανθοφορία.

Με τη σειρά της, η ΕΕΕΜΣ, απέστειλε άμεσα πρόσκληση στην ΟΜΣΕ να συμμετέχει και αυτή με εκπρόσωπό της γεωτεχνικό, λόγω της φύσης του θέματος. Έτσι, θα μπορέσουμε να έχουμε στο υπουργείο μία κοινή, σαφή και επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη, ως κλάδος.

Για τα αποτελέσματα της συνάντησης, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση στην ιστοσελίδα της ΕΕΕΜΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: