Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ομιλία σχετικά με την μεταλλευτική δραστηριότητα στον Νομό Χαλκιδικής στην διάρκεια της Γιορτής μελιού στην Θεσσαλονίκη.



Στις 18΄00, ημέρα Σάββατο 29/092012 στην διάρκεια της Γιορτής μελιού στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν ομιλίες:

«Η συμβολή της μέλισσας στη διατήρηση του περιβάλλοντος»  Ανδρέας Θρασυβούλου, καθηγητής Γεωπονίας του Α.Π.Θ.

 και «Αειφόρος ανάπτυξη ορεινών περιοχών» Θεοχάρης Ζάγγας, καθηγητής  Δασολογίας του Α.Π.Θ.

 σχετικάμε την μεταλλευτική δραστηριότητα στον Νομό Χαλκιδικής και τις καταστροφικές επιπτώσειςστην μελισσοκομία της Μακεδονίας.

Παρακαλείστε να προσέλθετε(εσείς και άλλοι μελισσοκόμοι) για να ενημερωθείτε για το φλέγον αυτό θέμα και για τον συντονισμό περαιτέρω δυναμικών ενεργειών προς την πολιτεία και ενημέρωσης προς το καταναλωτικό κοινό.

πληροφορίες σχετικά με το πρόβλημα:
παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ



Σας παρουσιάζω, κατόπιν αδείας, μια άκρως ενδιαφέρουσα, επιστημονικά τεκμηριωμένη, πρόταση του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας και Σηροτροφίας του ΑΠΘ ,http://beelab.agro.auth.gr/, σχετικά με τις προτάσεις της Ελλάδος για την βελτίωση της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας που διέπει τα προϊόντα της μέλισσας στο IHC(International Honey Commision).
Πολύ ενδιαφέρον είναι ο τελευταίος πίνακας(σελ.8) που δείχνει το τι ισχύει για το μέλι σε άλλες χώρες!!!

Η γιορτή μελιού πάει το ερχόμενο 3ήμερο... Θεσσαλονίκη!!


Για 5η χρονιά η Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας θα πραγματοποιηθεί με τριήμερο φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη! Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στις 28, 29 & 30 Σεπτεμβρίου 2012 στο Πεδίο του Άρεως (απέναντι από την ΕΡΤ 3). Τη γιορτή διοργανώνουν ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν.Θεσσαλονίκης, η Ε’ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν κατηγορίες ελληνικού μελιού, βασιλικό πολτό και όχι μόνο.
Οι εκδηλώσεις αφορούν μικρούς και μεγάλους.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :

Παρασκευή 28/9/2012

09:00 έως 13:00 Ενημέρωση μαθητών Δημοτικών Σχολείων για τις μέλισσες.
18:00   Έναρξη εκδηλώσεων  - Χαιρετισμοί
Ομιλίες: «Η συμβολή της μέλισσας στη διατήρηση του περιβάλλοντος»  Ανδρέας Θρασυβούλου, καθηγητής Γεωπονίας του Α.Π.Θ. και «Αειφόρος ανάπτυξη ορεινών περιοχών» Θεοχάρης Ζάγγας, καθηγητής  Δασολογίας του Α.Π.Θ.

Σάββατο  29/09/2012

20:00   Ζωντανή μουσική με το Γιάννη Τριάντη και το μουσικό του συγκρότημα

Κυριακή  30/09/2012

18:00 «Μελένια Μουσικομαγειρέματα» με τον Ευτύχη Μπλέτσα
19:00 Ομιλία: «Διατροφική αξία των προϊόντων της μέλισσας» Λία Καραρίζου, διαιτολόγος.

Επιπλέον, οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν το παραδοσιακό μας μέλι με γιαούρτι ή/ και με λουκουμάδες. Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται 10.000 λουκουμάδες, 100 κιλά γιαούρτι και 100 κιλά μέλι.

Είσοδος Ελεύθερη!

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΣΑΦΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ Η ΟΧΙ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4015/2011 ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ



Μετά από τηλέφωνα πολλών συναδέλφων από άλλους συλλόγους, με το ερώτημα εάν εμπίπτουμε σαν Μελισσοκομικοί Σύλλογοι, στην δικαιοδοσία του νόμου 4015/2011 για τους μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς(τομέας κτηνοτροφίας), με καταληκτική ημερομηνία 21/09/2012, δεν υπάρχει κατηγορηματική ενυπόγραφη ενημέρωση από το Υπουργείο ή άλλο φορέα.

Υπάρχει διαδικασία αλλαγών στον παραπάνω νόμο, σύμφωνα με επικοινωνία με την ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΕΓΕΣ( με βάση τον νόμο) οι Μελισσοκομικοί Σύλλογοι εμπίπτουν στον νόμο δηλ. θα πρέπει να ενσωματωθούμε σε έναν Αγροτικό Σύλλογο Κτηνοτροφίας(βοοειδών,κλπ) του Καλλικρατικού Δήμου της περιοχής μας.!!!!!!