Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Η γιορτή μελιού πάει το ερχόμενο 3ήμερο... Θεσσαλονίκη!!


Για 5η χρονιά η Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας θα πραγματοποιηθεί με τριήμερο φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη! Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στις 28, 29 & 30 Σεπτεμβρίου 2012 στο Πεδίο του Άρεως (απέναντι από την ΕΡΤ 3). Τη γιορτή διοργανώνουν ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν.Θεσσαλονίκης, η Ε’ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν κατηγορίες ελληνικού μελιού, βασιλικό πολτό και όχι μόνο.
Οι εκδηλώσεις αφορούν μικρούς και μεγάλους.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :

Παρασκευή 28/9/2012

09:00 έως 13:00 Ενημέρωση μαθητών Δημοτικών Σχολείων για τις μέλισσες.
18:00   Έναρξη εκδηλώσεων  - Χαιρετισμοί
Ομιλίες: «Η συμβολή της μέλισσας στη διατήρηση του περιβάλλοντος»  Ανδρέας Θρασυβούλου, καθηγητής Γεωπονίας του Α.Π.Θ. και «Αειφόρος ανάπτυξη ορεινών περιοχών» Θεοχάρης Ζάγγας, καθηγητής  Δασολογίας του Α.Π.Θ.

Σάββατο  29/09/2012

20:00   Ζωντανή μουσική με το Γιάννη Τριάντη και το μουσικό του συγκρότημα

Κυριακή  30/09/2012

18:00 «Μελένια Μουσικομαγειρέματα» με τον Ευτύχη Μπλέτσα
19:00 Ομιλία: «Διατροφική αξία των προϊόντων της μέλισσας» Λία Καραρίζου, διαιτολόγος.

Επιπλέον, οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν το παραδοσιακό μας μέλι με γιαούρτι ή/ και με λουκουμάδες. Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται 10.000 λουκουμάδες, 100 κιλά γιαούρτι και 100 κιλά μέλι.

Είσοδος Ελεύθερη!

2 σχόλια:

Βασίλης Μιχαλόπουλος είπε...

Λογω οτι σας διαβαζουν απ ολη την Ελλαδα και θελω να πιστευω και απο την πελοποννησο γιατι δεν γινεται κατι αναλογο και εδω? Εχω δει μεσω διαδικτυου την γιορτη. Γιατι αυτη η μυστικοπαθεια για τα μερη μας? Ευχαριστω για την φιλοξενια. Ενας ερασιτεχνης μελισσοκομος απο την Πατρα

Anthimos Sigoudis-Άνθιμος Σιγκούδης-Γεωπόνος ΑΠΘ-Μελισσοκόμος-Agronomist AUT- Beekeeper είπε...

η γιορτή γίνεται από τον σύλλογο της περιοχής, κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει και σε κάθε νομό, για παραδειγμα στην Ημαθία που γίνεται εδώ και 3 χρόνια , φέτος δεν υπάρχει ενδιαφέρον ...στον νομό Πέλλας δεν υπήρχε ανταπόκριση επίσης.