Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

Αγαπητέ συνάδελφε μελισσοκόμε...

'Έλαβα ένα πολύ ενδιαφέρον e mail...


Με λύπη μου βλέπω να χρησιμοποιείς το coumaphos (perizin,checkmite,Asountol) της γνωστής φαρμακοβιομηχανίας.
Σαν μελισσοκόμος θα έπρεπε να ξέρεις ότι:
·         είναι το χειρότερο σε ότι αφορά τα υπολείμματα (μέλι, βασιλικό πολτό) και ειδικά μετά από παρατεταμένη χρήση ετών και συνεπώς πρέπει να το αποφεύγεις…
·         είναι η κύρια παρασκευάστρια εταιρία του γνωστού imidacloprid (GAUCHO) σαν επένδυση σπόρου σε βαμβάκι, καλαμπόκι και σαν φάρμακο ψεκασμού (CONFIDOR) στους φοίνικες.


Συνεπώς ποιός ο λόγος να ενισχύουμε την πώληση προϊόντων της εταιρίας η οποία από την μια μεριά μας πουλάει προϊόντα για να μας προστατεύει από την βαρρόα και από την άλλη μας αφανίζει  με το χρυσοφόρο της προϊόν το imidacloprid?

Ένας σκεπτόμενος και προβληματισμένος μελισσοκόμος.


3 σχόλια:

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Ναι μεν αλλά???
Απ την μία μεριά έχεις απόλυτο δίκαιο απ την Άλλη όμως αυτά μέχρι χθες μας συνιστούσαν μας συνταγωγραφουσαν μας επιδοτούσαν και θεωρούσαν εγκεκριμένα απ την κτηνιατρική.
Τι να πω φίλε μου χαμένα τα έχω.

evangelos naxios είπε...

Καλημέρα σε όλους!

Χαίρομαι πάρα πολύ όταν διαβάζω την γνώση των επιστημόνων!!!

Θεοδόση μου, αδελφέ μου ,ξέρεις τι θα πει σύστημα?????(γνωρίζω ότι το ξέρεις!)

Αυτά που χρησιμοποιούμε εμείς είναι αθώα μπροστά σε αυτά που γράφει ο αδελφός μας.Η διαφορά είναι ότι δεν πλήρωσαν το σύστημα....κοίτα υποληματικότητα των "εγκεκριμένων"και κοίτα των μη ΄΄εγκεκριμένων"....τώρα διάβασα και άρθρο ανθρώπου που τον είχα σε υπόληψη...(και λέω τα πήρε και αυτή.....σκέφτηκα)....υπόνοια για καρκίνο λέει η τάδε ουσία που σε ένα μήνα εξαφανίζεται....υπόνοια της είπε η φαρμακοβιομηχανία....να μας πει.....

Μανώλης Γερογιαννάκης είπε...

Εγώ φέτος χρησιμοποίησα το Perizin ακριβώς γιατί σε σημειώσεις του Γ.Π.Α. το αναφέρει ως εγκεκριμένο. Δεν θυμάμαι να γίνεται λόγος για τόσο μεγάλη υποληματικότητα. Εάν δεν ισχύουν τα "εγκεκριμένα" τότε τι κάνουμε; Πιο βάζουμε;