Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΕΛΛΑΣ




Τα Γιαννιτσά , η μεγαλύτερη πόλη του νομού Πέλλας είναι χτισμένη στον απέραντο κάμπο της περιοχής όπου η Πηνελόπη Δέλτα μίλησε για τα μυστικά του. Μια σύγχρονη πόλη , 42.000 κατοίκων , με έντονη νυχτερινή ζωή δίνει πολλές ευκαιρίες στον επισκέπτη.

Πέρα από την διασκέδαση σε κάθε γωνιά της πόλης που σφύζει από ζωή , τα Γιαννιτσά παρουσιάζουν και ιστορικό ενδιαφέρον. Σε όλη την έκταση της πόλης , ο επισκέπτης μπορεί να δει και να μελετήσει σπίτια μακεδονικού χαρακτήρα που δίνουν ξεχωριστό χρώμα στην γενική της όψη.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα μνημεία που έχουν χτιστεί την εποχή της τουρκοκρατίας στην περιοχή και σήμερα αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ιστορικής της κληρονομιάς. Άλλωστε τα Γιαννιτσά κατοικούνται από την αρχή της αρχαιότερης νεολιθικής εποχής (τέλη 7ης χιλιετίας) και αποτελούν έναν από τους αρχαιότερους οικισμούς της Ευρώπης.
Ιδρυμένη σε στρατηγική θέση , ανάμεσα στην πεδιάδα και το Πάικο , πάνω στο σταυροδρόμι των βασικών αξόνων των Βαλκανίων με κυρίαρχη την Εγνατία Οδό.
Την εποχή της τουρκοκρατίας η πόλη έγινε πνευματικό , θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο των Βαλκανίων. Στις αρχές του 20ου αιώνα υπήρξε το επίκεντρο του Μακεδονικού αγώνα. Στην σύγχρονη ιστορία έχει να επιδείξει θυσίες πατριωτισμού στον αγώνα της απελευθέρωσης.
Ο ξακουστός βάλτος των Γιαννιτσών έχει δώσει πολλά πλεονεκτήματα στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής και έχει συντελέσει στην αύξηση του πληθυσμού.
Τουριστικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα μνημεία , Πύργος του Ρολογιού , Τέμενος Γαζή Εβρενός , τα Λουτρά Καϊάφα , το Ιεροδιδασκαλείο , η Μητρόπολη Γιαννιτσών (1860) , το νεοκλασικό Πολύκεντρο , το Τουριστικό περίπτερο Φιλίππειο , το Ανοιχτό Θέατρο 2000 θέσεων και ο πλωτός ποταμός Λουδίας με το κωπηλατικό του κέντρο.

Τα Γιαννιτσά είναι μια σύγχρονη πόλη στην καρδιά της Μακεδονίας.
Βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ. Από την Θεσσαλονίκη και στο τρίγωνο Πέλλα , Βεργίνα , Δίον.

......giannitsa pella macedonia greece.......

Δεν υπάρχουν σχόλια: