Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Τα πιο συναρπαστικά ταξίδια με τρένο σε όλο τον πλανήτη

έτσι για να ξεχνιόμαστε!!!

Από το Μεξικό και την Αυστραλία, μέχρι την Ιταλία, την Ινδία και την Κίνα, το lonelyplanet παρουσιάζει τις πιο κλασικές και θεαματικές διαδρομές με τρένο στον κόσμο।




Οργανώστε καλά τις αποσκευές σας, επιβιβαστείτε και ξαναζήστε τις χρυσές ημέρες των σιδηροδρόμων, με τις πιο θεαματικές διαδρομές με τρένο στον κόσμο.

Rocky Mountaineer, Καναδάς

Αυτό το διήμερο ταξίδι μέσα από τα υπέροχα βραχώδη όρη του Καναδά, λαμβάνει χώρα στο φως της ημέρας, οπότε μπορείτε να δείτε τα εντυπωσιακά φαράγγια, τα όμορφα ποτάμια, τις καταπράσινες κοιλάδες και τις παγωμένες λίμνες. Φεύγοντας από το παράκτιο Βανκούβερ, θα αντικρύσετε τα θεαματικά βουνά της Βρετανικής Κολομβίας, της πλέον δυτικής και ιδιαίτερα όμορφης επαρχίας του Καναδά. Στη συνέχεια, θα θαυμάσετε τη φυσική ομορφιά των Εθνικών Πάρκων Banff & Jasper και το μεγαλείο της πόλης του Calgary.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.rockymountaineer.com .

Copper Canyon Railway, Μεξικό


Η γραμμή Ferrocarril Chihuahua al Pacifico (Copper Canyon Railway), περιλαμβάνει 36 γέφυρες και 87 σήραγγες κατά μήκος 655 χιλιομέτρων. Συνδέοντας το ορεινό άγονο εσωτερικό του βόρειου Μεξικού με την ακτή του Ειρηνικού, η σιδηροδρομική γραμμή περνά μέσα από τοπία που περιλαμβάνουν φαράγγια, καταρράκτες και τα υψίπεδα της ερήμου. Δύο τρένα λειτουργούν σε αυτή τη διαδρομή μεταξύ Los Mochis και Chihuahua: το primera express (πρώτη κατηγορία), διαθέτει εστιατόριο, μπαρ και ανακλινόμενα καθίσματα και κάνει λιγότερες στάσεις από το clase economica (οικονομική θέση). Στο τρένο του Canyon Travel υπάρχει επίσης ένα σημείο με ανοιχτή οροφή για να απολαμβάνετε καλύτερα τη θέα του εντυπωσιακού φαραγγιού.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.canyontravel.com .

Ghan, Αυστραλία


Η ιστορία του Ghan ξεκίνησε το 1877, όταν λειτούργησε η σιδηροδρομική γραμμή από Αδελαΐδα προς Alice Springs. Αυτό το παλιό τμήμα της γραμμής, περνούσε κατ’ ευθείαν μέσα από μια κοιλάδα ποταμού. Το 1980 εγκαινιάστηκε μια νέα γραμμή που αντικατέστησε την παλιά, η οποία φιλοξένησε το τελευταίο ταξίδι το 1982. Η γραμμή great Ghan περνά από το απομακρυσμένο Red centre, τον τροπικό βορρά και τον ήπιο νότο. Το τρένο ταξιδεύει δύο φορές την εβδομάδα από την Αδελαΐδα προς Alice Springs και Darwin. Το ταξίδι διαρκεί δύο νύχτες.

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.gsr.com.au .

El Nariz del Diablo, Εκουαδόρ


Με κατεύθυνση προς τα νότια από το Riobamba, το «προκλητικό» τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής, γνωστό και ως El Nariz del Diablo (μύτη του διαβόλου) ξεκινά από το Alausi και φτάνει στο Sibambe. Η κατασκευή της γραμμής άρχισε το 1908.

Στο Sibambe η γραμμή έχει απότομη κλίση και είναι κατασκευασμένη στα απότομα βράχια των Άνδεων, επιτρέποντας στο τρένο να ανεβαίνει σχεδόν 1000 μέτρα στο Alausi, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 2607 μέτρα. Η διαδρομή διαρκεί τέσσερις με πέντε ώρες και ο καιρός είναι συνήθως απρόβλεπτος.

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.ecuadorexplorer.com/html/train.html .

Venice Simplon-Orient Express, Ιταλία


Αυτό το ταξίδι με το εντυπωσιακό τρένο «Venice Simplon-Orient Express», εγγυάται να σας κινήσει το ενδιαφέρον σε όλο το δρόμο, από τη Βενετία μέχρι το Λονδίνο. Η πολυτέλεια είναι διάχυτη -από το μεγαλοπρεπές βαγόνι-εστιατόριο (με γαλλικά ασημικά, λινά τραπεζομάντιλα και κρυστάλλινα σερβίτσια), μέχρι το βαγόνι πιάνο-μπαρ- γι’ αυτό φροντίστε να ακολουθήσετε το κατάλληλο dress code. Η επίσημη ενδυμασία… επιβάλλεται, για να θαυμάσετε τις πιο ρομαντικές πόλεις της Ευρώπης: Βιέννη, Παρίσι, Πράγα και Κωνσταντινούπολη –από τις οποίες περνάει το τρένο. Στην τιμή περιλαμβάνονται επίσης γεύματα table d’hôte. Θεϊκές γεύσεις από το à la carte μενού και 24ωρη υπηρεσία «δωματίου» είναι έξτρα.

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.orient-express.com .

Από το Cuzco στο Puno, Περού

Φωτογραφία: www.perurail.com

Αυτό το 10ωρο ταξίδι, γίνεται μεταξύ της πρωτεύουσας Cuzco και του Puno, στις όχθες της λίμνης Τιτικάκα. Το μεγάλο υψόμετρο γύρω από τη λίμνη Τιτικάκα, ο εξαιρετικά καθαρός αέρας και ο λαμπερός ήλιος, κατακλύζουν το ορεινό υψίπεδο και κάνουν τα βαθιά νερά της λίμνης να λάμπουν. Στο άλλο άκρο της διαδρομής, το Cuzco είναι ένας μοναδικός συνδυασμός αποικιοκρατίας και θρησκευτικού μεγαλείου, χτισμένο στα βαριά λίθινα θεμέλια των Ίνκας. Στο εισιτήριο συμπεριλαμβάνεται το μεσημεριανό γεύμα και απογευματινό τσάι.

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.perurail.com .

Trans-Siberian, από Ρωσία μέχρι Κίνα


Η κλασική γραμμή του υπερσιβηρικού, λειτουργεί από το σιδηροδρομικό σταθμό Yaroslavl της Μόσχας, διασχίζει το ένα τρίτο σχεδόν του πλανήτη και φτάνει στο γοητευτικό Vladivostock. Το τρένο περνά από την πανέμορφη λίμνη Βαϊκάλη, η οποία μοιάζει να εμφανίζεται από το πουθενά στη μέση της σιβηρικής τάιγκα. Πέρα από την κύρια γραμμή, η Trans-Mongolian συνεχίζει στις δασικές εκτάσεις και στο απέραντο της στέπας και του ουρανού της Μογγολίας. Το τρένο συνεχίζει προς το Πεκίνο, περνώντας το θεαματικό Σινικό Τείχος. Είτε ταξιδέψετε μία εβδομάδα, είτε 10 μέρες, πρόκειται για ένα επικό ταξίδι.

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.transsiberianexpress.net .

Τρένο high-speed Πεκίνο-Σανγκάι, Κίνα


Αυτό το κομψό και μοντέρνο τρένο λευκού και μπλε χρώματος, ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία του, μεταφέροντας τους επιβάτες του από το Πεκίνο στη Σαγκάη, με 300 χιλιόμετρα/ ώρα, σε 4 ώρες και 48 λεπτά. Δημιουργήθηκε για να βελτιώσει το σύστημα μεταφορών στην Κίνα και αποτελεί το τέλειο μέσο για ταξιδέψει κανείς μεταξύ των δύο κύριων πόλεων της χώρας. Υπάρχουν δύο επιλογές: το τρένο τύπου G ή D. Το πρώτο έχει μέση ταχύτητα 300 χλμ/ώρα, ενώ το τρένο D έχει μέση ταχύτητα 250 χλμ/ώρα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.12306.cn (ιστοσελίδα μόνο στα κινέζικα).

Palace on Wheels, Ινδία

Φωτογραφία: www.palaceonwheelsindia.com

Για να ταξιδέψετε όπως οι… μαχαραγιάδες, προτιμήστε το RTDC Palace on Wheels που κάνει ένα ταξίδι στην περιοχή Rajasthan, ξεκινώντας από το Δελχί (από τον Αύγουστο έως τον Απρίλιο). Η διαδρομή περιλαμβάνει τις περιοχές Jaipur, Jaisalmer, Jodhpur, Εθνικό Πάρκο Ranthambhore, Chittorgarh (Chittor), Udaipur, Εθνικό Πάρκο Keoladeo Ghana και Agra. Πρόκειται για ένα ταξίδι-μαμούθ, σε επτά ημέρες, αλλά η μεγαλύτερη διαδρομή γίνεται τη νύχτα. Το τρένο αυτό, περιελάμβανε κάποτε βαγόνια που χρησιμοποιούνταν από τους μαχαραγιάδες, τα οποία όμως πάλιωσαν και αντικαταστάθηκαν με νέα βαγόνια που μοιάζουν με τα πρωτότυπα. Το τρένο έχει δύο βαγόνια-τραπεζαρία και ένα μπαρ και κάθε βαγόνι περιέχει τέσσερα δίκλινα με ιδιωτικό μπάνιο.

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.palaceonwheelsindia.com .

Coast Starlight, ΗΠΑ

Φωτογραφία: www.amtrak.com

Διασχίζοντας τη δυτική ακτή των ΗΠΑ, το Starlight περνά από ορισμένες από τις μεγαλύτερς πόλεις των ΗΠΑ: Σιάτλ, Πόρτλαντ και Λος Άντζελες. Το ταξίδι διαρκεί μόλις 35 ώρες και περνά από τρεις πολιτείες: Ουάσιγκτον, Όρεγκον και Καλιφόρνια. Οι σύγχρονες ανέσεις –βαγόνι-εστιατόριο, αίθουσα ψυχαγωγίας κ.ά.- κάνουν τις ώρες να περνούν ακόμη πιο γρήγορα. Ωστόσο, το… παράθυρο μάλλον θα σας προσφέρει την πιο συναρπαστική ψυχαγωγία -η αμαξοστοιχία περνά από επιβλητικά βουνά και μια εντυπωσιακή ακτογραμμή.

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.amtrak.com .

1 σχόλιο:

evangelos naxios είπε...

πανεμορφο!!!

τωρα με τις αυξησεις θα παω ενα ταξιδι......