Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΦΗΚΑΣ VESPULA GERMANICA, V. VULGARIS, VESPA ORIENTALIS

Παίρνοντας αφορμή την επιτυχή ανάρτηση του φίλου Μάρκου από την Πάρο σχετικά με την καταπολέμηση των σφηκών με δόλωμα (κιμά, σαρδέλες, imidacloprid 20%,νερό) έμαθα από πρώτο χέρι, ότι είναι η μέθοδος που εφαρμόζεται, εδώ και χρόνια, με επιτυχία στο Ισραήλ και τώρα τελευταία και στην Κύπρο.
Εύχομαι να αποδειχτεί Η ΛΥΣΗ για την μάστιγα αυτή, και ίσως είναι η λύση για την μελλοντική καταπολέμηση της ασιατικής σφήκας VESPA VELUTINA!! όταν έρθει και στην Ελλάδα.

  • 250 γραμμάρια φρέσκος κιμάς
  • ένα μικρό κουτί σαρδέλες σε λάδι, χωρίς το λάδι.
  • μισό λίτρο νερό
  • 2 ml imidacloprid 20%( 4 πλάσια δόση από την κανονική)
Δεν αναφέρω το όνομα της πολυεθνικής, αλλά την δραστική ουσία(υπάρχουν και σπασμένες πατέντες από άλλες εταιρίες με χαμηλότερο κόστος), γιατί δεν θέλω να κάνω διαφήμιση με ένα προϊόν το οποίο είναι το Νο 1 επικίνδυνο φυτοφάρμακο για την μελισσοκομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: