Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΙ

http://envinet.blogspot.com ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ

To Δίκτυο στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έξοδο του περιφερειακού προς Εγνατία

Την Τετάρτη 9/9/2009 παρασταθήκαμε ως Δίκτυο Πολιτών για το περιβάλλον στο Δημοτικό Συμβούλιο Γιαννιτσών και μοιράσαμε την ανακοίνωσή μας σε όλους του Δημοτικούς Συμβούλους. Δεν μπόρεσε να συζητηθεί επειδή δεν ήταν θέμα στην ημερήσια διάταξη, όμως μας επιτράπηκε και διαβάσαμε το παρακάτω κείμενο για να γραφτεί στα πρακτικά και δεσμεύτηκαν να το συζητήσουν στο επόμενο Δ.Σ. Τέλος ο Δήμαρχος είπε ότι θα ενημερωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ και θα καλέσει το Δίκτυο για ενημέρωση το αμέσως επόμενο διάστημα.
Εμείς δεν σταματάμε... Ήδη παραγγείλαμε 2000 προκηρύξεις που θα μοιραστούν στο πανηγύρι. Επίσης έχουν βγει αφισσάκια και θα κολληθούν σε σημεία της πόλης.

"
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:
Σε όλους τους μαζικούς φορείς της πόλης
σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και
στον τύπο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αυτές τις μέρες συντελείται στην ανατολική είσοδο της πόλης, στη θέση Σερβικιά Γέφυρα ένα κυκλοφοριακό και οικολογικό έγκλημα.
Κατασκευάζεται ένας κόμβος, ο σχεδιασμός του οποίου υπήρξε εξόφθαλμα πρόχειρος και εγκληματικός.
Χωρίς να ληφθεί καμία πρόνοια για τη στενή «Σερβικιά» γέφυρα, κατασκευάζονται στηθαία στη μέση ενός ήδη στενού δρόμου. Έτσι ο αυτοκινητιστής που έρχεται από Θεσσαλονίκη, αμέσως μετά τη στενή γέφυρα, πέφτει πάνω σε στηθαίο.
Παράλληλα έγινε το απίστευτο κι όμως αληθινό γεγονός, ο δρόμος που μπαίνει στα Γιαννιτσά από τον συγκεκριμένο κόμβο (οδός Κωνσταντινουπόλεως), ένας δρόμος τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας (οι δύο από τις οποίες δεν χρησιμοποιούνται), αποκλείστηκε εντελώς και στη θέση του δημιουργήθηκε μια παράκαμψη δύο στενών λωρίδων κυκλοφορίας με διπλή στροφή. Δηλαδή στη θέση ενός δρόμου που ήταν φαρδύς και ευθεία, έγινε ένας δρόμος στενός και ημικύκλιο.
Όσοι συμπολίτες μας θεωρούν ότι η απίστευτη αυτή παραχάραξη του δρόμου είναι προσωρινή κάνουν μεγάλο λάθος!
Δυστυχώς η γραφειοκρατία έχει απλώσει κι εδώ τα πλοκάμια της και το έργο αυτό με το σημερινό του σχήμα είναι ΟΡΙΣΤΙΚΟ. Με πρόσχημα ότι η πρόσβαση σε κεντρικό δρόμο πρέπει να γίνεται κάθετα, σχεδίασαν αυτόν τον κυκλοφοριακό κίνδυνο και προσπαθούν να τον επιβάλλουν στους Γιαννιτσώτες.
Όλοι οι Γιαννιτσώτες και ιδιαίτερα οι αυτοκινητιστές και οι οδηγοί του ΚΤΕΛ βιώνουν ήδη τις συνέπειες αυτού του κυκλοφοριακού εγκλήματος.
Καλούμε τους φορείς της πόλης να αντιδράσουν άμεσα και μαζικά για να σταματήσουν τα έργα και να επανασχεδιαστεί η κατασκευή του κόμβου σε σωστή βάση.
Καλούμε τον Δήμαρχο, το Νομάρχη και τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση απέναντι σ’ αυτό το σοβαρό και προκλητικό ατόπημα της δημόσιας διοίκησης.
Καλούμε τους υπεύθυνους του έργου να παρέμβουν άμεσα και δραστικά για να μη συνεχιστεί η άθλια και υποτιμητική για τη νοημοσύνη μας κατασκευή αυτή.
Εμείς θα συμβάλουμε με κάθε τρόπο στην αποτροπή της κατασκευής αυτού του κόμβου, με τη σημερινή του μορφή, η οποία μόνο σοβαρούς κινδύνους δημιουργεί για τη σωματική ακεραιότητα των συμπολιτών μας και των διερχόμενων αυτοκινητιστών.

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: 8/9/2009


Επικοιν.: 6977484743 / 6974541520 / 6973333385

http://envinet.blogspot.com "

Τρίτη, 8 Σεπτέμβριος 2009

Ανταπόκριση του Δικτύου στην καταγγελία για τη "Σερβικιά"γέφυρα

Ύστερα από συνάντηση του Δικτύου με τον κ.Ατματζίδη και εξέταση των λεπτομερειών της καταγγελίας που προηγήθηκε,το Δίκτυο αποφάσισε να ενώσει την φωνή του μ'αυτήν του συμπολίτη μας και να δημοσιοποιήσει το θέμα στην πόλη μας.Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να ζητηθεί ραντεβού με τον Δήμαρχο μας, παράσταση στο δημοτικό συμβούλιο,κοινοποιήση σε φορείς και στον πολύ κόσμο.Θα ακολουθήσουν άλλες μορφές διαμαρτυρίας για να προασπιστούμε για μια ακόμη φορά τα προφανή!Θα σας κρατούμε ενήμερους/-ες!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Ατματζίδης Ν. Γεώργιος
Γιαννιτσά 1.9.2009

Πρός: Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών

Κύριε Εισαγγελεύ,
Ισόπεδος κόμβος στη θέση «Σερβικιά Γέφυρα»
Αυτές τις μέρες συντελείται στην ανατολική είσοδο της πόλης μας ένα κυκλοφοριακό και οικολογικό έγκλημα, κοινωνοί του οποίου είναι όλοι οι πολίτες της.
Στον ισόπεδο κόμβο που αναφέρεται πιό πάνω, στο σημείο της εξόδου της οδού Κωνσταντινουπόλεως από τα Γιαννιτσά προς την Εγνατία οδό, έχει αποκλειστεί όλο το οδόστρωμα της οδού Κωνσταντινουπόλεως και έγινε παρακαμπτήριος η οποία από άποψη κυκλοφοριακή είναι εξοργιστική, άθλια και εγκληματική ενώ από περιβαλλοντική άποψη είναι θλιβερή.
Μέχρι πρόσφατα , σε διάφορες συζητήσεις με διάφορους συμπολίτες μου και με ενοχλημένους επιχειρηματίες της περιοχής, όλοι είχαμε την άποψη οτι ο αποκλεισμός της οδού Κωνσταντινουπόλεως ήταν προσωρινός και οτι θα αποκαθίστατο όταν τελείωναν τα έργα.
Σε σημερινή, τυχαία, συζήτησή μου με κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες της πόλης, πληροφορήθηκα οτι η εγκληματική αυτή παραχάραξη του δρόμου είναι μόνιμη και οφείλεται σε εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας, η οποία προβλέπει οτι σε ισόπεδους συγκοινωνιακούς κόμβους η προσέγγιση πρέπει να γίνεται από κάθετους οδούς.
Με μιά απλή και μόνο ματιά αντιλαμβάνεται κανείς οτι στο συγκεκριμένο έργο, ενώ υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις για ομαλότερη κάθετη πρόσβαση (απαλλοτρίωση τμήματος του αύλειου χώρου δυτικά παρακείμενης επιχείρησης), έγινε κάκιστη και εγκληματική εφαρμογή της πρόνοιας του νομοθέτη με αποτέλεσμα ο εξερχόμενος της πόλης αυτοκινητιστής να προσπίπτει, μετά από ευθεία, σε «τοίχο» και να υποχρεώνεται σε δύο ελιγμούς σχεδόν 90 μοιρών, ο δέ εισερχόμενος απο Θεσσαλονίκη στην πολή αυτοκινητιστής να διαγράφει πορεία δύο αντίθετων στροφών περίπου 90 μοιρών.
Προκειμένου δε να γίνει πραγματικότητα αυτή η απίστευτα στρεβλή σύλληψη κάποιου «τεχνοκράτη» κόπηκαν και πεύκα από το παρακείμενο δημοτικό αλσύλιο.
Κύριε Εισαγγελεύ,
Χρόνια τώρα διεκδικώ το αυτονόητο δικαίωμά μου ως πολίτη να μήν υποτιμάται η νοημοσύνη μου και να μήν υποχρεούμαι στην διεκδίκηση του αυτονόητου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η νοημοσύνη μου προσβάλλεται βάναυσα ενώ παράλληλα η «δημιουργική» γραφειοκρατία προκαλεί εκ του μηδενός, κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητά μου, των παιδιών μου που επίσης είναι οδηγοί καθώς και του κάθε πολίτη αυτής της πόλης. Έτσι με αναγκάζει να διεκδικώ και το αυτονόητο.
Δεν έχει καμία λογική η δημιουργία αυτής της παράκαμψης στην κεντρικώτερη είσοδο της πόλης, ενώ αντιθετα αφήνει υπόνοιες για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων στελεχών της δημόσιας διοίκησης (τουλάχιστον ανεπαρκής βάσανος της μελέτης, προκειμένου να παραχθεί ουσιαστικό και μή επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια αποτέλεσμα).
Μετά από τα παραπάνω παρακαλώ να ενεργήσετε κατά την κρίση σας ούτως ωστε να σταματήσουν άμεσα τα έργα στο συγκεκριμένο κόμβο και να αρθούν τα επικίνδυνα οδοφράγματα της οδού Κωνσταντινουπόλεως, μέχρι να διερευνήσετε υπό ποίες συνθήκες και με ευθύνη τίνων, φτάσαμε σ’ αυτό το εγκληματικό για το δημόσιο συμφέρον και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών αποτέλεσμα.
Είμαι στη διάθεσή σας για επιτόπια επίσκεψη προκειμένου να έχετε ίδια αντίληψη των πραγματικών δεδομένων. Προκειμένου δε να με κατανοήσετε σαφέστερα, επισυνάπτω χειρόγραφο σκαρίφημα που περιλαμβάνει τη διαμορφωθείσα προκλητική κατάσταση και την ακίνδυνη & απλούστερη γεωμετρικά των λύσεων, την οποία, για κάποιους λόγους ακατανόητους σ’ εμένα , δέν προκρίνανε οι αρμόδιες υπηρεσίες του δημοσίου.
Κοινοποιώ , κατ’ αρχήν, αυτή μου την επιστολή σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της δημόσιας διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλους, προκειμένου να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν. Επιφυλλάσομαι δε στη συνέχεια να συνταχθώ με όλους τους ενδιαφερόμενους και να σταθώ απέναντι σε κάθε είδους αυθαιρεσία της δημόσιας διοίκησης.


Ευχαριστώ πολύ

Συνημμένα: 1

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:
Υπουργείο χωροταξίας και περιβάλλοντος
Υπουργείο εσωτερικών & δημόσιας διοίκησης
Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών δημόσιας διοίκησης
Συνήγορο του πολίτη
κ. Γ.Γ. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
κ. Νομάρχη Πέλλας
κ. Δήμαρχο Γιαννιτσών
Δ.Ε.Σ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας
Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών
Δίκτυο Πολιτών για το Περιβάλλον

Δεν υπάρχουν σχόλια: