Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επαγγελματικής Μελισσοκομίας,1-3/11/2019

Vasileios Alichos προς 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επαγγελματικής Μελισσοκομίας ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ
Α. Επιστημονικά Θέματα
1. Θρασυβούλου Α. Τα εγκεκριμένα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται σήμερα για την αντιμετώπιση της βαρρόα στην Ευρώπη
2.Θρασυβούλου Α. H Nοζεμίαση αντιμετωπίζεται με ομαδική προσπάθεια
3. Γκόρας Γ. Η Αμερικάνικη Σηψιγονία και η αντιμετώπισή της
4. Χαριζάνης Π. Η Ασκόσφαιρα και Αντιμετώπισή της
5. Ουρεϊλίδης Κ. Υπαρκτός ο κίνδυνος από το Μικρό Σκαθάρι της Κυψέλης
6. Παπάς Ε. Αντιμετώπιση των σφηκών που προσβάλλουν τις μέλισσες
7.Κωτούζας Δ. Ο κηρόσκωρος Galleria mellonelaL .και η αντιμετώπισή του
8. Xατζήνα Φ. Απώλειες μελισσοσμηνών στην Ελλάδα και παγκοσμίως.
9. Χαριστός Λ., Χατζήνα Φ. Νέες προσεγγίσεις ενάντια στο άκαρι Βαρρόα
10. Λιάκος Β. Κλιματικές αλλαγές και μελισσοκομία
11. Τανανάκη Χρ., Ροδοπούλου Μ., Δήμου Μ., Θρασυβούλου Α., Κανέλης Δ., Λιόλιος Β. Ποιοτικά χαρακτηριστικά αμιγών μελιών –Φυσικές αποκλίσεις από τη νομοθεσία
12. Θρασυβούλου Α. Πώς επηρεάζει η παγκόσμια νομοθεσία μελιού και οι εθνικές αποφάσεις τη διακίνηση του ελληνικού μελιού
13. Κανέλης Δ., Τανανάκη Χρ., Θρασυβούλου Α., Λιόλιος Β., Ροδοπούλου Μ.Α., Γκόρας Γ., Λαζαρίδου Ε., Αργενά Ν., Καραζαφείρης Ποιοτικά Κριτήρια του παραγόμενου Βασιλικού Πολτού από τις μέλισσες Apis mellifera L.
14. Λίολιος Β., Τανανάκη Χ., Κανέλης Δ., Δήμου Μ., Ροδοπούλου Μ.Α., Αργενά Ν., Θρασυβούλου Α. Εθνική και Παγκόσμια νομοθεσία για τη γύρη
15. Θρασυβούλου Α. Ελληνοποίηση του εισαγομένου μελιού, και όμως υπάρχει λύση
16. Κόμητας Φ. Γεώργιος . Ενδοκοινοτικό εμπόριο και εξαγωγές προς τρίτες χώρες στον τομέα του μελιού και των άλλων προϊόντων κυψέλης - νομοθεσία - διαδικασίες -απαιτήσεις
17. Μοσχίδης Γ., Δήμου Μ., Γούναρη Σ., Πηδιάκης Χ., Διακοσταματίου Μ., Θρασυβούλου Α., Τανανάκη Χρ Πευκόμελο Ρόδου: Μικροσκοπικά και φυσικοχημικά χαρακτηριστικά
18. Γούναρη Σ.Bιολογική Μελισσοκομία. Δυνατότητες – Προοπτικές
19. Νάτσης Ιωάννης. Προβλήματα από την πρακτική εφαρμογή της Βιολογικής Μελισσοκομίας
20. Θρασυβούλου Α. Διαφορές και ομοιότητες συμβατικής, βιολογικής και βιοδυναμικής μελισσοκομίας
21. Λιάκος Β. Σωστή διατροφή για γερά μελίσσια
22. Βαρνάβα Α. Ι., Μαγγανάρης Γ. Α., Σταυρινίδης Μ.Αξιολόγηση της συνεισφοράς των μελισσών και άλλων εντόμων στην επικονίαση δένδρων χαρουπιάς στην Κύπρο
23. Αθανασιάδης Γ. Μελισσοκομία Ακριβείας (Precision Apiculture) Εφαρμογή &Προοπτικές στη Σύγχρονη Μελισσοκομία
24. Χαριζάνης Π. Η δράση του Εργαστηρίου Σηροτροφίας και Μελισσοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών τα Τελευταία Χρόνια
25. Χατζήνα Φ., Χαριστός Λ. Ευρωπαϊκά Ερευνητικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Τμήμα Μελισσοκομίας του ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ σε σχέση με τη διατήρηση του γενετικού υλικού, την ανεκτικότητα στο Βαρρόα και τα φυτοφάρμακα
26. Τανανάκη Χρ.: Ερευνητική δραστηριότητα του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
27. Γούναρη Σ.. Αξιοποίηση από τον μελισσοκόμο της μέχρι σήμερα έρευνας στις μελιτώδεις εκκρίσεις δασικών ειδών της Ελλάδας.

Α. Επαγγελματικά Θέματα
1. Τσώρα Ε., Καραγιάννη Μ., Τσάπη Γ. Η θέση της γυναίκας μελισσοκόμου στην ανδροκρατούμενη μελισσοκομική κοινότητα
2. Γκουσιάρης Α.. Ερασιτέχνης ή Επαγγελματίας; Απαντήσεις, μόνο 4. Σωστές, μόνο 2
3. Νικολάου Δ. Ερασιτεχνική Μελισσοκομία. Πρακτικές και διαχείριση μικρών κοπαδιών.
4. Λύτρας Γ. Σύλλογοι Σφραγίδα, Σύλλογοι Δυναμίτες!
5. Γαλιατσάτος Α. Μελισσοκομικές συλλογικές δράσεις και πρακτικές
6. Λαζαρίδου Ε. Ελληνική Μελισσοκομία, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε και δεν κάναμε ως κλάδος.
7. Χριστοδούλου Π. Τα προβλήματα του κλάδου παραμενουν.
8. Κωνσταντίνου Μ. Οι Κύπριοι μελισσοκόμοι δραστηριοποιούνται και πετυχαίνουν τους στόχους.
9. Καρακωστίδης Ν. Τα Social Media ( Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ) στην Διαμόρφωση του Έλληνα Μελισσοκόμου
10. Μπιρλιράκης Ν. Η στροφή στην ποιότητα των αγροτικών προϊόντων ως μοχλός ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα.
11. Σένκο Δημήτρης Σένκο , Γιάννης, Ανάγκη διατήρησης και ανάδειξης ντόπιων ελληνικών φυλών μελισσών
12. Καμπούρης Π. Το κυνήγι του μελιού και το κυνηγητό της μέλισσας
13. Δημητρόπουλος Α. Η μελισσοκομική χλωρίδα και ο εμπλουτισμό της.
14. Μαγγανά Χ.Φυσικά καλλυντικά –Μια δυναμική προοπτική μεταποίησης των προϊόντων της μέλισσας
15. Ηλιόπουλος Δ. Ανθεκτικότητα στις ασθένειες και Μελισσοκομία χωρίς τη χρήση συμβατικών ή βιολογικών φαρμάκων
16. Γιαννοπούλου Κ. Διερεύνηση επιμορφωτικών αναγκών στα πλαίσια επαγγελματικού προσανατολισμού ενηλίκων ατόμων στην κατεύθυνση της
17. Ποντίκης Α. Μελισσοκομικοί Σύλλογοι. Δράσεις Και Δραστηριότητες από την αφάνεια στο προσκήνιο.

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑ ...ΛΟΓΩ ΣΚΑΘΑΡΙΟΥ



Aethina tumida: the EU Commission also blocks Sicily

The European Commission, on 10 September 2019, adopted Implementation Decision (EU) 2019/1399 "which amends the 2014/909 / EU execution decision regarding the list of areas subject to protection measures relating to the small beehive beetle in Italy ". The provision was published in the Official Journal of the European Union n. 253/3 of 12.09.2019.
The Decision in question, as a result of the encroachment of Aethina tumida from Calabria to Sicily, which Italy notified to the European Union on 21 June 2019, establishes that the entire Sicily region should be classified as "Area subject to protection measures" pursuant to Execution Decision 2014/909 / EU "concerning certain protection measures following the confirmed presence of the small hive beetle in Italy".
It is worth mentioning, in this regard, what are the "Protection Measures" already in force in Calabria and now also extended to Sicily:
a) prohibition of shipping consignments of honey bees, hornets (Editor's note: here perhaps the translation offices have confused the bumblebees destined for pollination service), unprocessed apiculture by-products (honey, beeswax, royal jelly, propolis , pollen, not intended for human consumption and which have not been subjected to any processing procedure), beekeeping equipment (used hives, parts of hives and tools used in beekeeping activities), honey combs for human consumption;
b) immediate inspection and epidemiological investigations with identification and control of the movements of the products "to and from" the apiaries and honey extraction establishments located in an area within 20 km from the hives infested with Aethina tumida; notify the Commission of the results of these inspections.
Furthermore, Italy will have to carry out further inspections and epidemiological investigations including the control of the movement of products "to and from" the entire territory of the Calabria region and of the Sicily region. The FAI-Italian Beekeepers Federation, in giving notice to its territorial referents, recommended "the implementation of the necessary action to raise awareness of the membership base in order to ensure compliance with the requirements set by the Commission; as well - the FAI note states - active collaboration with the competent Health Authorities is also recommended in order to know the data referring to the epidemiological investigations that they will want to have with the associated Beekeepers ".

• Read EU Decision 2019/1399

(by Apitalia)

https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&rurl=translate.google.com&sl=auto&sp=nmt4&tl=en&u=https://www.apitalia.net/ita/news_dl.php%3Ffile%3Dne_83050_DecisEsec%25202019_1399%2520modifica%2520area%2520Aethina%2520Tumida.pdf&xid=25657,15700022,15700186,15700191,15700256,15700259,15700262,15700265,15700271&usg=ALkJrhh7eYYWNzN5lUJN1TkvOMdHAwgTjg


Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΜΕΛΙ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗ

Ζητείται για αγορά μέλι Βελανιδιάς για εξαγωγή, θα γίνει έλεγχος υπολειμμάτων φαρμάκων, κλπ,
πληροφορίες 6974922585 κ. Δημητρης

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚ 852/2004 ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ... ΤΟ ΜΕΛΙ

http://www.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/legislations/sociable_legislations/food_hygiene


Υγιεινή & Επίσημος Έλέγχος Τροφίμων

Γενικά

Απόρροια της Λευκής Βίβλου για την ασφάλεια τροφίμων το 2000, ήταν η πλήρης αναμόρφωση της σχετικής Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας. Αρχικά εκδόθηκε ο Κανονισμός 178/2002 με τον οποίο συστήθηκε η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια Τροφίμων (EFSA).
Παρόλα αυτά η πληθώρα των Κοινοτικών Νομοθετικών Κειμένων κατέδειξε την ανάγκη για απλοποίηση και επικαιροποίηση του παράγωγου κοινοτικού δικαίου με στόχο την ολοκληρωμένη προσέγγιση της παραγωγής τροφίμων «από τη φάρμα στο τραπέζι». Η ενοποιημένη νομοθεσία που εφαρμόζεται από 01.01.2006, ονομάζεται «Πακέτο Υγιεινής» - Hygiene Package και αποτελείται από 4 Κανονισμούς και μία οδηγία.
Ο Κανονισμός (ΕΚ)178/2002 καθορίζει της γενικές αρχές και απαιτήσεις της Νομοθεσίας Τροφίμων, προδιαγράφει γενικές διαδικασίες που αφορούν στην ασφάλεια τροφίμων και θεσπίζει τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).
Για τα άρθρα 11,12,16,17,18,19 & 20 του κανονισμού 178/2002 έχουν εκδοθεί οδηγίες εφαρμογής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή



Πακέτο Υγιεινής- Hygiene Package

Οι 17 οδηγίες που σχετίζονται με την υγιεινή τροφίμων, αντικαθίστανται από ένα πακέτο 5 Κανονισμών και 1 Οδηγίας:

  • 1. Καν. (ΕΚ) 852/2004 - Κανονισμός Υγιεινής Τροφίμων: Θέτει γενικούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων που εφαρμόζονται σε όλα τα στάδια της αλυσίδας παραγωγής τροφίμων, από το χωράφι ή το στάβλο μέχρι τον τελικό καταναλωτή. Με τον κανονισμό αυτό ο «παραγωγός τροφίμων» - όπως ορίζεται στο κείμενο, φέρει την πλήρη ευθύνη για την ασφάλεια των τροφίμων που παράγει, διακινεί, διαθέτει.
    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εκδόσει οδηγίες για την εφαρμογή του Καν. 852/2004 και την εφαρμογή των Αρχών του HACCP, από τις επιχειρήσεις τροφίμων
  • 2. Καν. (ΕΚ) 853/2004 - Κανονισμός για τον καθορισμό ειδικών κανόνων υγιεινής για τρόφιμα ζωικής προέλευσης. Περιλαμβάνει ειδικούς κανόνες υγιεινής για τρόφιμα ζωικής προέλευσης που πρέπει να τηρούνται σε συνδυασμό με όσα προβλέπονται στον Καν. 852/2004.
    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εκδόσει οδηγίες για την εφαρμογή του Καν. 853/2004
  • 3. Κανονισμός (ΕΚ) 882/2004 - Κανονισμός για την διεξαγωγή του επίσημου ελέγχου τροφίμων Η Ευρωπαική επιτροπή έχει εκδόσει οδηγίες για την εφαρμογή του Κανονισμού 882/2004 σχετικά με την δειγματοληψία για μικροβιολογικές δοκιμές
  • 4. Κανονισμός (ΕΚ) 854/2004 - Κανονισμός για τον επίσημο έλεγχο τροφίμων ζωικής προέλευσης. Ο κανονισμός αυτός καθορίζει ειδικές διατάξεις για την οργάνωση των επίσημων ελέγχων στα προϊόντα ζωικής προέλευσης
  • 5. Οδηγία 2004/41 ΕΚ. - Με την οδηγία αυτή καταργούνται συγκεκριμένες οδηγίες περί υγιεινής τροφίμων


Μέτρα εφαρμογής του Hygiene Package

Κανονισμός (ΕΚ) 2073/2005 σχετικά με τα μικροβιολογικά κριτήρια των τροφίμων

Κανονισμός (ΕΚ) 2074/2005 για θέσπιση μέτρων εφαρμογής για ορισμένα προϊόντα βάσει του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004 και για την οργάνωση επίσημων ελέγχων βάσει των κανονισμών (ΕΚ) αριθ. 854/2004 και (ΕΚ) αριθ. 882/2004, για την παρέκκλιση από τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 852/2004 και για τροποποίηση των κανονισμών (ΕΚ) αριθ. 853/2004 και (ΕΚ) αριθ. 854/2004

Κανονισμός (ΕΚ) 2075/2005 για τη θέσπιση ειδικών κανόνων σχετικά με τους επίσημους ελέγχους για ανίχνευση Trichinella στο κρέας

Κανονισμός (ΕΚ) 1441/2007 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2073/2005 της Επιτροπής περί μικροβιολογικών κριτηρίων για τα τρόφιμα

Κανονισμός (ΕΚ) 1086/2011 για την τροποποίηση κανονισμών 2160/2003 και 2073/2005 για την ανίχνευση Salmonella σε νωπό κρέας πουλερικών.


Μεταβατικές διατάξεις

Κανονισμός (ΕΚ) 2076/2005 για τη θέσπιση μεταβατικών διατάξεων σχετικά με την εφαρμογή των κανονισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (ΕΚ) αριθ.853/2004, (ΕΚ) αριθ. 854/2004 και (ΕΚ) αριθ. 882/2004 και για την τροποποίηση των κανονισμών (ΕΚ) αριθ. 853/2004 και (ΕΚ) αριθ. 854/2004


Τροποποιήσεις Πακέτου Υγιεινής

Κανονισμός 1019/2008 της Επιτροπής, για την τροποποίηση του παραρτήματος ΙΙ του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την υγιεινή των τροφίμων.

Κανονισμός 1020/2008 της Επιτροπής, για τροποποίηση των παραρτημάτων II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τον καθορισμό ειδικών κανόνων υγιεινής για τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης και τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 2076/2005 όσον αφορά την επισήμανση αναγνώρισης, το νωπό γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αυγά και τα προϊόντα αυγών και ορισμένα προϊόντα αλιείας.

Κανονισμός 1021/2008 της Επιτροπής, για τροποποίηση των παραρτημάτων Ι, II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 854/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τον καθορισμό ειδικών διατάξεων για την οργάνωση των επίσημων ελέγχων στα προϊόντα ζωικής προέλευσης που προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο και τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 2076/2005 όσον αφορά τα ζώντα δίθυρα μαλάκια, ορισμένα προϊόντα αλιείας και το προσωπικό που επικουρεί κατά τους επίσημους ελέγχους στα σφαγεία.

Κανονισμός 1022/2008 της Επιτροπής, για τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2074/2005 όσον αφορά τα όρια ολικού πτητικού βασικού αζώτου (TVB-N).

Κανονισμός 1023/2008 της Επιτροπής, για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2076/2005 όσον αφορά την παράταση της μεταβατικής περιόδου που χορηγείται σε υπεύθυνους επιχειρήσεων τροφίμων οι οποίοι εισάγουν ιχθυέλαιο που προορίζεται για κατανάλωση από τον άνθρωπο.

Κανονισμός 1029/2008 της Επιτροπής, για τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 882/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου με σκοπό την επικαιροποίηση της αναφοράς σε ορισμένα ευρωπαϊκά πρότυπα

Κανονισμός (ΕΚ) 301/2008. - Για την προσαρμογή του παραρτήματος Ι του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 882/2004 για τη διενέργεια επισήμων ελέγχων της συμμόρφωσης προς τη νομοθεσία περί ζωοτροφών και τροφίμων και προς τους κανόνες για την υγεία και την καλή διαβίωση των ζώων.

Κανονισμός (ΕΚ) 1662/2006 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τον καθορισμό ειδικών κανόνων υγιεινής για τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

Κανονισμός (ΕΚ) 1663/2006 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 854/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τον καθορισμό ειδικών διατάξεων για την οργάνωση των επίσημων ελέγχων στα προϊόντα ζωικής προέλευσης που προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο.

Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1664/2006 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2074/2005 σχετικά με μέτρα εφαρμογής για ορισμένα προϊόντα ζωικής προέλευσης που προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο και για την κατάργηση ορισμένων μέτρων εφαρμογής.

Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1665/2006 για τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2075/2005 για τη θέσπιση ειδικών κανόνων σχετικά με τους επίσημους ελέγχους για ανίχνευση Trichinella στο κρέας.

Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1666/2006 για τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2076/2005 για τη θέσπιση μεταβατικών διατάξεων σχετικά με την εφαρμογή των κανονισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (ΕΚ) αριθ. 853/2004, (ΕΚ) αριθ. 854/2004 και (ΕΚ) αριθ. 882/2004.


Λοιπά κείμενα

Κατάλογος συχνών ερωτήσεων - απαντήσεων για τη νέα Νομοθεσία

Δελτίο Τύπου Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα Νομοθεσία (22.12.2005).

Εγκύκλιος του ΕΦΕΤ για την εφαρμογή της νέας Νομοθεσίας Τροφίμων (29.12.2005).

Απόφαση 2004/478 (ΕΚ) σχετικά με την έγκριση ενός γενικού σχεδίου διαχείρισης κρίσεων στον τομέα των τροφίμων και των ζωοτροφών.

Απόφαση 2006/677/ΕΚ της Επιτροπής για τον καθορισμό κατευθυντήριων γραμμών που προβλέπουν κριτήρια για τη διεξαγωγή των ελέγχων βάσει του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 882/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τη διενέργεια επίσημων ελέγχων της συμμόρφωσης προς τη νομοθεσία περί ζωοτροφών και τροφίμων και προς τους κανόνες για την υγεία και την καλή διαβίωση των ζώων.

Διορθωτικό στον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 2073/2005 περί μικροβιολογικών κριτηρίων για τα τρόφιμα (ΕΕ L 338 της 22.12.2005).

Οδηγίες για την εφαρμογή του Κανονισμού 882/2004 σχετικά με την δειγματοληψία για μικροβιολογικές δοκιμές.

Ημερομηνία τελευταίας ανανέωσης : 24.12.2008









ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚ 852/2004
http://www.gcsl.gr/media/alkooli/2004R0852.pdf




ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ 852/2004
 
 http://www.omse.gr/docs/nomothesia/meli_melissomika_proionta/11_ermineutiki_tou_852-2004.pdf