Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επαγγελματικής Μελισσοκομίας,1-3/11/2019

Vasileios Alichos προς 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επαγγελματικής Μελισσοκομίας ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ
Α. Επιστημονικά Θέματα
1. Θρασυβούλου Α. Τα εγκεκριμένα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται σήμερα για την αντιμετώπιση της βαρρόα στην Ευρώπη
2.Θρασυβούλου Α. H Nοζεμίαση αντιμετωπίζεται με ομαδική προσπάθεια
3. Γκόρας Γ. Η Αμερικάνικη Σηψιγονία και η αντιμετώπισή της
4. Χαριζάνης Π. Η Ασκόσφαιρα και Αντιμετώπισή της
5. Ουρεϊλίδης Κ. Υπαρκτός ο κίνδυνος από το Μικρό Σκαθάρι της Κυψέλης
6. Παπάς Ε. Αντιμετώπιση των σφηκών που προσβάλλουν τις μέλισσες
7.Κωτούζας Δ. Ο κηρόσκωρος Galleria mellonelaL .και η αντιμετώπισή του
8. Xατζήνα Φ. Απώλειες μελισσοσμηνών στην Ελλάδα και παγκοσμίως.
9. Χαριστός Λ., Χατζήνα Φ. Νέες προσεγγίσεις ενάντια στο άκαρι Βαρρόα
10. Λιάκος Β. Κλιματικές αλλαγές και μελισσοκομία
11. Τανανάκη Χρ., Ροδοπούλου Μ., Δήμου Μ., Θρασυβούλου Α., Κανέλης Δ., Λιόλιος Β. Ποιοτικά χαρακτηριστικά αμιγών μελιών –Φυσικές αποκλίσεις από τη νομοθεσία
12. Θρασυβούλου Α. Πώς επηρεάζει η παγκόσμια νομοθεσία μελιού και οι εθνικές αποφάσεις τη διακίνηση του ελληνικού μελιού
13. Κανέλης Δ., Τανανάκη Χρ., Θρασυβούλου Α., Λιόλιος Β., Ροδοπούλου Μ.Α., Γκόρας Γ., Λαζαρίδου Ε., Αργενά Ν., Καραζαφείρης Ποιοτικά Κριτήρια του παραγόμενου Βασιλικού Πολτού από τις μέλισσες Apis mellifera L.
14. Λίολιος Β., Τανανάκη Χ., Κανέλης Δ., Δήμου Μ., Ροδοπούλου Μ.Α., Αργενά Ν., Θρασυβούλου Α. Εθνική και Παγκόσμια νομοθεσία για τη γύρη
15. Θρασυβούλου Α. Ελληνοποίηση του εισαγομένου μελιού, και όμως υπάρχει λύση
16. Κόμητας Φ. Γεώργιος . Ενδοκοινοτικό εμπόριο και εξαγωγές προς τρίτες χώρες στον τομέα του μελιού και των άλλων προϊόντων κυψέλης - νομοθεσία - διαδικασίες -απαιτήσεις
17. Μοσχίδης Γ., Δήμου Μ., Γούναρη Σ., Πηδιάκης Χ., Διακοσταματίου Μ., Θρασυβούλου Α., Τανανάκη Χρ Πευκόμελο Ρόδου: Μικροσκοπικά και φυσικοχημικά χαρακτηριστικά
18. Γούναρη Σ.Bιολογική Μελισσοκομία. Δυνατότητες – Προοπτικές
19. Νάτσης Ιωάννης. Προβλήματα από την πρακτική εφαρμογή της Βιολογικής Μελισσοκομίας
20. Θρασυβούλου Α. Διαφορές και ομοιότητες συμβατικής, βιολογικής και βιοδυναμικής μελισσοκομίας
21. Λιάκος Β. Σωστή διατροφή για γερά μελίσσια
22. Βαρνάβα Α. Ι., Μαγγανάρης Γ. Α., Σταυρινίδης Μ.Αξιολόγηση της συνεισφοράς των μελισσών και άλλων εντόμων στην επικονίαση δένδρων χαρουπιάς στην Κύπρο
23. Αθανασιάδης Γ. Μελισσοκομία Ακριβείας (Precision Apiculture) Εφαρμογή &Προοπτικές στη Σύγχρονη Μελισσοκομία
24. Χαριζάνης Π. Η δράση του Εργαστηρίου Σηροτροφίας και Μελισσοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών τα Τελευταία Χρόνια
25. Χατζήνα Φ., Χαριστός Λ. Ευρωπαϊκά Ερευνητικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Τμήμα Μελισσοκομίας του ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ σε σχέση με τη διατήρηση του γενετικού υλικού, την ανεκτικότητα στο Βαρρόα και τα φυτοφάρμακα
26. Τανανάκη Χρ.: Ερευνητική δραστηριότητα του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
27. Γούναρη Σ.. Αξιοποίηση από τον μελισσοκόμο της μέχρι σήμερα έρευνας στις μελιτώδεις εκκρίσεις δασικών ειδών της Ελλάδας.

Α. Επαγγελματικά Θέματα
1. Τσώρα Ε., Καραγιάννη Μ., Τσάπη Γ. Η θέση της γυναίκας μελισσοκόμου στην ανδροκρατούμενη μελισσοκομική κοινότητα
2. Γκουσιάρης Α.. Ερασιτέχνης ή Επαγγελματίας; Απαντήσεις, μόνο 4. Σωστές, μόνο 2
3. Νικολάου Δ. Ερασιτεχνική Μελισσοκομία. Πρακτικές και διαχείριση μικρών κοπαδιών.
4. Λύτρας Γ. Σύλλογοι Σφραγίδα, Σύλλογοι Δυναμίτες!
5. Γαλιατσάτος Α. Μελισσοκομικές συλλογικές δράσεις και πρακτικές
6. Λαζαρίδου Ε. Ελληνική Μελισσοκομία, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε και δεν κάναμε ως κλάδος.
7. Χριστοδούλου Π. Τα προβλήματα του κλάδου παραμενουν.
8. Κωνσταντίνου Μ. Οι Κύπριοι μελισσοκόμοι δραστηριοποιούνται και πετυχαίνουν τους στόχους.
9. Καρακωστίδης Ν. Τα Social Media ( Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ) στην Διαμόρφωση του Έλληνα Μελισσοκόμου
10. Μπιρλιράκης Ν. Η στροφή στην ποιότητα των αγροτικών προϊόντων ως μοχλός ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα.
11. Σένκο Δημήτρης Σένκο , Γιάννης, Ανάγκη διατήρησης και ανάδειξης ντόπιων ελληνικών φυλών μελισσών
12. Καμπούρης Π. Το κυνήγι του μελιού και το κυνηγητό της μέλισσας
13. Δημητρόπουλος Α. Η μελισσοκομική χλωρίδα και ο εμπλουτισμό της.
14. Μαγγανά Χ.Φυσικά καλλυντικά –Μια δυναμική προοπτική μεταποίησης των προϊόντων της μέλισσας
15. Ηλιόπουλος Δ. Ανθεκτικότητα στις ασθένειες και Μελισσοκομία χωρίς τη χρήση συμβατικών ή βιολογικών φαρμάκων
16. Γιαννοπούλου Κ. Διερεύνηση επιμορφωτικών αναγκών στα πλαίσια επαγγελματικού προσανατολισμού ενηλίκων ατόμων στην κατεύθυνση της
17. Ποντίκης Α. Μελισσοκομικοί Σύλλογοι. Δράσεις Και Δραστηριότητες από την αφάνεια στο προσκήνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: