Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Έπειτα από επικοινωνία του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Θεσσαλονίκης με την ΑΑΔΕ και την Γενική Γραμμάτια του Υπουργείου Οικονομικών

Σχετικά με την ΔΕΑΦ 1000637 ΕΞ 2017

Ο μελισσοκομικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σχετικά με την ΔΕΑΦ 1000637 ΕΞ 2017 ενημερώνει τα μέλη του και κάθε ενδιαφερόμενο ότι:
Έπειτα από επικοινωνία του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Θεσσαλονίκης με την ΑΑΔΕ και την Γενική Γραμμάτια του Υπουργείου Οικονομικών μας διευκρίνισαν ότι η συγκεκριμένη επεξηγηματική διορθώνει μία παρερμηνεία για τους αγρότες και διασαφηνίζει ότι επαγγελματίες θεωρούνται, εκτός από τους αγρότες κανονικού καθεστώτος,  και αυτοί του ειδικού καθεστώτος  και αυτοί που βρίσκονται στο “αφανές” (που δεν ανήκουν δηλαδή ούτε στο ειδικό ούτε στο κανονικό καθεστώς).
Συγκεκριμένα στην τελευταία παράγραφο αναφέρει:

“…Συνεπώς την ιδιότητα φυσικού προσώπου ως κατ' επάγγελμα αγρότη, όπως ορίζεται στο άρθ.65του 4389/2016, έχουν όσοι ασκούν ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα και έχουν υποχρέωση τήρησης βιβλίων, ανεξαρτήτως υπαγωγής αυτών σε καθεστώς Φ.Π.Α. και ανεξαρτήτως υποχρέωσης ενημέρωσης ή μη των λογιστικών αρχείων (βιβλίων).
Γίνεται λοιπόν σαφές ότι με τα τωρινά δεδομένα δεν υποχρεούνται οι μελισσοκόμοι - αγρότες να υπαχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ για να λάβουν τις επιδοτήσεις όπως αναφέρει η επιστολή του Προέδρου της ΟΜΣΕ.
Υποχρεούνται να ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς όσοι αγρότες είχαν τζίρο από αγροτικές εργασίες πάνω από 15000 € ή επιδοτήσεις πάνω από 5000€ το 2016.
Επίσης επαγγελματίες από άλλη αιτία (εμπορική επιχείρηση, ελεύθεροι επαγγελματίες): Εντάσσονται υποχρεωτικά στο κανονικό καθεστώς, ανεξάρτητα από το ύψος των επιδοτήσεών τους , ή από το σύνολο των πωλήσεων τους
Η τελική ημερομηνία ένταξης χωρίς πρόστιμο είναι 30/1/2017
(αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες τροπολογία με την οποία θα παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία μετάταξης των αγροτών κατά ένα μήνα)
Σε κάθε περίπτωση όμως προτείνουμε στα μέλη μας να επικοινωνήσουν με τους λογιστές τους για να ενημερωθούν ο καθένας για την περίπτωσή του αν πρέπει να κάνει έναρξη, αλλαγή καθεστώτος ΦΠΑ ή τίποτα.
Διαβάστε την ΔΕΑΦ 1000637 ΕΞ 2017 κάνοντας κλικ εδώ.
και τη σχετική επιστολή του προέδρου της ΟΜΣΕ κάνοντας κλικ εδώ.
 
 
 

1 σχόλιο:

IxNiLaTiS είπε...

Και να ήταν μόνον αυτό;
Άνθιμε διάβασες το Μελισσοκομικό Βήμα;
Κοίτα εδώ:
http://ixnilatis33.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html