Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Σύγχρονο βοτανο-φυτολόγιο.

Ψάχνοντας πριν αρκετό καιρό στο διαδίκτυο  για την μεγάλη ποικιλία της Ελληνικής χλωρίδας έπεσα πάνω σε μία σελίδα ιδιαίτερα προσεγμένη. Είναι μία προσπάθεια ανθρώπων με μεγάλη υπομονή και επιμονή θα έλεγα, γιατί μόνο με αυτόν το τρόπο μπορείς να περπατάς οπουδήποτε, να ερευνάς, να αναγνωρίζεις και να καταγράφεις το τεράστιο αυτό φυτικό πλήθος. Στη σελίδα λοιπόν www.greekflora.gr θα βρει ο αναγνώστης κυριολεκτικά χιλιάδες φυτά που έχουν καταγραφεί από αυτούς τους "ιδιαίτερους" κυνηγούς και μάλιστα με πληροφορίες γεωγραφικές, εποχή ανθοφορίας, ενδημικό ή μη, απειλούμενο κ.α.
Χαρακτηριστικά μπορεί να εντοπίσει ποια ανθίζουν τώρα από το ανάλογο μενού  ή να βοηθηθεί στην αναγνώριση χρωματικά από την αντίστοιχη επιλογή.
Ανοίγοντας μία μικροφωτογραφία θα δείτε δεξιά της οθόνης όλες τις απαραίτητες πληροφορίες του φυτού.
Παρόλο που εννοείται πως τα περισσότερα δεν τα γνωρίζω είναι εντυπωσιακό εάν σκεφτεί κανείς ότι η πλειοψηφία των φυτών αυτών είναι μελισσοκομικά (σε κάποια ποζάρουν και μελισσούλες) και πως δίνουν με τη σειρά τους νέκταρ βοηθώντας εξαιρετικά, έστω και με μικρές ποσότητες, στην υπέροχη "συνταγή" του Ελληνικού Μελιού!!

Υ.Γ. Όποιος χρειαστεί βοήθεια σε κάποια αναγνώριση μπορεί να στείλει τη φωτογραφία στην αντίστοιχη ομάδα στο FB https://www.facebook.com/groups/121195761395058/ θα του απαντήσουν άμεσα και μάλιστα με την Λατινική ονομασία του φυτού.

Καλή χρονιά σε όλους μας!!! Με υγεία στα σπίτια μας και τις κυψέλες μας!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: