Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Τεύκριο το βραχύφυλλο -Teucrium brevifolium Sch.  Μετά από ένα τηλεφώνημα ενός φίλου μελισσοκόμου Χ.Κώστας από Ελαφόνησο σχετικά με την τρελή ανάπτυξη των μελισσών στην περιοχή , η σουσούρα(ρείκι,ξούρι) είναι στα φόρτε της!!!λόγω όψιμης βροχόπτωσης μου ανέφερε για ενα μελισσοκομικό φυτό της περιοχής, το Τεύκριο,από τον ομηρικό ήρωα “Τεύκρο, και τα θαύματα που κάνει(περιμένω φωτογραφίες του) !!!

μέχρι τότε...

Family: Labiatae(Lamiaceae)
Αειθαλής θάμνος ενδημικός της Ανατολικής Μεσογείου.
Ανήκει στην μεγάλη οικογένεια των Χειλανθών.
Το είδος περιλαμβάνεται στον κατάλογο των απειλούμενων ειδών της IUCN ,(1993 Ελλάδα), με τον χαρακτηρισμό ''σπάνια''.
Στα Κύθυρα το βρίσκουμε στα Δυτικά και Νότια.
Ανθίζει από το τέλος Δεκεμβρίου και αποτελή πολύτιμη τροφή για τις μέλισσες αυτή την εποχή που η ανθοφορία ειναι χαμηλή.
Τα άνθη, μπορεί να είναι λευκά, ρωζ ή ανοικτά μωβ.
πηγή

Ένα πολύ καλό μελισσοκομικό φυτό του χειμώνα για εμάς εδώ κάτω είναι και ο αστράγγουρας.
Αλλά όπως και άλλα το άνοιγμά του έχει άμεση εξάρτηση από τις βροχές που θα πέσουν.
Φέτος με την ανομβρία που έχουμε άργησε να ανοίξει περίπου ένα μήνα.
Αυτός ο μήνας είναι κρίσιμος για την πρώϊμη ανάπτυξη των μελισσιών εδώ γιατί ο αστράγγουρας δίνει και πολλή γύρη και νέκταρ.
Τώρα μόλις ξεκινά να ανοίγει(φωτό)αλλά και πάλι καλά που δεν ξεράθηκε.
Σε περσινή ανάρτηση και από τα στοιχεία που έχω ακριβώς στις 17 του Γενάρη ο μέσος όρος γόνου των μελισσιών μου ήταν 6-7 τελάρα.
Φέτος επειδή δεν έβρεξε όταν έπρεπε(Οκτώβρη-Νοέμβρη) ο γόνος που έχουν είναι από 0-3 τελάρα το πιό δυνατό.
Μέλια έχουν μέσα πολλά αλλά γύρη ελάχιστη.Ανοίγουν τώρα τον γόνο αλλά είναι για τα δεδομένα εδώ αργά(πρώϊμη ανάπτυξη και χώρισμα για βασιλισοτροφία).
http://parosbees.blogspot.gr/2009/01/blog-post_18.html

1 σχόλιο:

markos aliprantis είπε...

Άνθιμε σε μας αυτό υπάρχει όπου έχει και θυμάρι στα χαμηλά.Έχω κάνει παλαιότερη ανήρτηση και εδώ το λέμε "αστράγγουρα"Μάλιστα σε ορισμένα μικρά νησιά μπορέί να δώσει και τρύγο!!!