Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟ




Από τον ιδιώτη παράγωγο Κατσαρό Ιωάννη τηλ. 2251047300,6978 949661  πωλείται εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Μυτιλήνης από τους ιδιόκτητους ορεινούς ελαιώνες μας (ποικιλίες Αδραμυτινή, Κολοβή ή Μυτιληνιά )που βρίσκονται στις ορεινές περιοχές της Γέρας Λέσβου(ΚΟΜΗ,ΕΡΜΗ,ΚΑΤΩ ΜΥΛΟΣ) σε υψόμετρο 400 με 600 μέτρων όπου καλλιεργούνται με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι χωρίς την χρήση χημικών για ποιοτικό ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας .

Τιμή τενεκέ (16 κιλών) 60-65 ευρώ(συμπεριλαμβάνετε και η τιμή του τενεκέ με μεταφορικά) ανάλογα με τα μεταφορικά για Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

Ενημερωτικά 1 κιλό ελαιόλαδο είναι 1,1 λίτρο δηλ. 1,100ml !!

Στη Λέσβο καλλιεργούνται δυο ποικιλίες ελιών. 
Η μία, τοπικής προέλευσης, καταλαμβάνει το 65% των ελαιώνων προς τα νότια και νοτιανατολικά του νησιού και λέγεται "Κολοβή" ή Μυτιληνιά, έχει περιεκτικότητα σε λάδι εξαιρετικής  ποιότητας, με έντονο άρωμα, απαλή, γλυκιά γεύση και είναι από τις καλύτερες ελαιοποιήσιμες ποικιλίες, τόσο από πλευράς ελαιοπεριεκτικότητας, όσο και από πλευράς ποιότητας,
 Η άλλη, λέγεται "Αδραμυτινή" με ποσοστό 30% σε αμιγείς ελαιώνες που καλύπτουν το βόρειο και βορειοανατολικό τμήμα της Λέσβου, δίνει λάδι λεπτόρευστο, με εξαιρετικό άρωμα.

 ΛΕΣΒΟΣ        "Πουθενά σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου, ο ήλιος και η Σελήνη δε συμβασιλεύουν τόσο αρμονικά, δε μοιράζονται τόσο ακριβοδίκαια την ισχύ τους, όσο επάνω σε αυτό το κομμάτι της γης που κάποτε, ποιος ξέρει, σε τι καιρούς απίθανους, ποιος θεός, για να κάνει το κέφι του, έκοψε και φύσηξε μακριά ίδιο πλανατόφυλλο καταμεσής του πελάγους" - Οδυσσέας Ελύτης 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: