Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Πρωτοπόρο πρόγραμμα γρήγορης απευαισθητοποίησης παιδιών με αλλεργία στα τσιμπήματα μέλισσας

Καλημέρα σας
Σας στέλνω ένα κείμενο για μία προσπάθεια που ξεκινάμε, ελπίζοντας ότι θα έχει ανταπόκριση, και θα βοηθήσουμε πολλές μελισσοκομικές οικογένειες. Πιστεύω να πετύχουμε αρκετά πράγματα με τη συνεργασία των μελισσοκόμων που επισκέπτονται τα γραφεία σας. Αν είναι εύκολο, θα ήθελα να διανεμηθεί στα κέντρα μελισσοκομίας, στους μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς και να αναρτηθεί σε κάποιο χώρο ανακοινώσεων των κέντρων, ώστε να ενημερωθούν οι μελισσοκόμοι.
 
Με αυτό επιδιώκουμε αρχικά στο να γίνει μία πανελλήνια καταγραφή των περιπτώσεων αλλεργίας στα παιδιά, και σε δεύτερη φάση να βοηθήσουμε όσες οικογένειες θέλουν να προβούν σε ανοσοθεραπεία.
Θα ήταν χρήσιμο, εάν το παρακάτω κείμενο τύχαινε ανάλογης προβολής από εσάς και βέβαια αντίστοιχης ανταπόκρισης από τις μελισσοκομικές οικογένειες.
 
Με εκτίμηση
Σπύρος Σκαρέας
Τμήμα Αγορών Α' Ύλης 
ΑΤΤΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΙΤΤΑΣ ΑΕΒΕ
 Τηλ/Fax: 210 62 20 844
E-mail:    s.skareas@attiki-pittas.gr
 

Η Μελισσοκομική Εταιρεία μας θα ξεκινήσει συνεργασία με την Αλλεργιολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων «Π.& Α.Κυριακού», σε ένα νέο πρωτοπόρο πρόγραμμα γρήγορης απευαισθητοποίησης παιδιών με αλλεργία στα τσιμπήματα μέλισσας. Ως γνωστόν, η αλλεργία στο κεντρί των μελισσών είναι ιδιαίτερα αυξημένη στα παιδιά των μελισσοκόμων, ως περισσότερο εκτεθειμένα στα τσιμπήματα.
 
Η ανοσοθεραπεία με τις συμβατικές μεθόδους διαρκούσε 5 χρόνια και απαιτούσε ένα εμβόλιο το μήνα, σε ειδικό ιατρείο. Η Αλλεργιολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων «Π.& Α.Κυριακού» έχει αναπτύξει τα τελευταία 2 χρόνια πρωτόκολο διαδικασίας έναρξης σε παιδιά (από την ηλικία των 5 ετών) που διαρκεί μία ημέρα (για την ακρίβεια 5 ώρες!). Το πρωτόκολο αυτό έχει ανάλογη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα με οποιοδήποτε άλλο. Το βασικό του πλεονέκτημα, όμως, είναι η ευκολία και το κόστος. Αντί να έρχεται ο ασθενής κάθε εβδομάδα επί 3 μήνες στη Μονάδα έρχεται το πρωί και φεύγει το βράδυ. Επανέρχεται μετά από 15 ημέρες για αναμνηστική δόση και μετά, σε συνεργασία με τους συναδέλφους Αλλεργιολόγους της περιοχής του, μπορεί να συνεχίσει τους εμβολιασμούς μία φορά το μήνα κοντά στον τόπο διαμονής του. Αντί δηλαδή για τουλάχιστον 12-14 επισκέψεις στο Νοσοκομείο έχει επιτευχθεί η ολοκλήρωση της έναρξης σε 2-3, το πολύ, επισκέψεις.
 
 Η Μελισσοκομική Εταιρεία «Αττική – Πίττας», σε συνεργασία με τους ιατρούς,  αρχικώς έχει αναλάβει να συγκεντρώσει στοιχεία με ποιά και πόσα παιδιά (ηλικίας 4-18 ετών) είναι αλλεργικά στο τσίμπημα της μέλισσας. Αν είστε μελισσοκόμος και έχετε αλλεργικό (στο τσίμπημα μέλισσας) παιδί στην οικογένεια, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον γεωπόνο της εταιρείας μας, Σπύρο Σκαρέα (τηλ 210 6220844). Μπορείτε επίσης να δηλώσετε αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στην διαδικασία ανοσοθεραπείας.
 
Στόχος είναι, μετά την καταγραφή, να εμβολιαστεί μεγάλος αριθμός παιδιών, ιδιαίτερα ευαίσθητων σε ενδεχόμενα τσιμπήματα υμενοπτέρων, με αποτελέσματα ιδιαίτερα σημαντικά στην ποιότητα ζωής αυτών και των οικογενειών τους, στην παραμονή τους στον τόπο τους και την ενασχόλησή τους με τη μελισσοκομία και τελικά τη μεσο-μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του πολύ σημαντικού αυτού κλάδου της Ελληνικής Αγροτικής Παραγωγής.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: