Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΚΙΝΗΤΗ ΒΑΣΗ ΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΠΛΑΚΕ ΘΑΛΑΣΣΗΣ












Αναδημοσίευση: http://naxosbee.blogspot.com

ΜΕΛΕΤΗ ΜΕΛΙΟΥ ΑΠΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ


Το Εργαστήριο Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας του ΑΠΘ στα πλαίσια έρευνας που αφορά τη μελέτη του ανοιξιάτικου μελιού από το μελισσοκομικό φυτό ΠΑΛΙΟΥΡΙ ζητά από μελισσοκόμους που τρύγησαν τις προηγούμενες ημέρες, να αποστείλουν δείγμα μελιού τουλάχιστον 200 γραμμαρίων προκειμένου να γίνει πλήρης ανάλυση των φυσικοχημικών του χαρακτηριστικών και ταυτοποίησης του ως αμιγής ποικιλίας μελιού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν δείγματα στο Εργαστήριο Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας του ΑΠΘ συνοδευόμενα με πληροφορίες που αφορούν:

  • Ονοματεπώνυμο-τηλέφωνο
  • Περιοχή συλλογής
Πληροφορίες Εργαστήριο Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας του ΑΠΘ ,Αγρόκτημα Πανεπιστημίου Θέρμη: 2310 991753 ,2310 472983

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Η Γερμανία οφείλει πολύ περισσότερα στην Ελλάδα

Η πτώση της Ελλάδας θα σημάνει την κατάρρευση όλων σύμφωνα τον Ζακ Ντελπλά. Υπολογίζει στα 575 δισεκατομμύρια ευρώ τα χρέη των Γερμανών στους Έλληνες. Βαϊτσέκερ: "Οι κερδοσκόποι θα διαλύσουν την ΕΕ"

Υπολογίζοντας τα χρέη της Γερμανίας στην Ελλάδα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στα 575 δισεκατομμύρια ευρώ, ο Ζακ Ντελπλά, οικονομολόγος και σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης, επισημαίνει ότι οι Γερμανοί χρωστούν πολύ περισσότερα στους Έλληνες από ό,τι οι Έλληνες στη Γερμανία.

"Εν πάση περιπτώσει, ζουν στο ίδιο οικοσύστημα. Αν καταρρεύσει, θα πέσουν όλοι", υπογράμμισε, με τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας της Γερμανίας Ρίχαρντ φον Βαϊτσέκερ να καλεί τη Γερμανία να στηρίξει την Ελλάδα, η διάσωση της οποίας δεν θα πρέπει να αποτύχει εξαιτίας της Γερμανίας.

"Όμως αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, αυτό θα σημάνει ένα καρδιακό επεισόδιο για το τραπεζικό της σύστημα. Η Ελλάδα θα είναι στην Ευρωζώνη χωρίς όμως να μπορεί να χρησιμοποιεί το ευρώ. Η έξοδός της από την Ευρωζώνη θα προκαλούσε γιγαντιαία ύφεση στη χώρα και τρομερούς κινδύνους στην υπόλοιπη Ευρώπη", δηλώνει.

Τα χρέη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο Ντελπλά, μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Αναλύσεων της γαλλικής κυβέρνησης και οικονομικός σύμβουλος της τράπεζας ΒΝΡ Paribas, υποστηρίζει ότι η Γερμανία θα έπρεπε να θυμηθεί ότι μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο χρωστούσε 16 φορές το ΑΕΠ της, το οποίο κανείς δεν της ζήτησε έκτοτε.

"Σε αυτό το πλαίσιο η Γερμανία, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη", που ζητά την πολιτική και οικονομική αλληλεγγύη, "οφείλει σήμερα να σώσει την Ελλάδα".

Ιδιαίτερα για την Ελλάδα ο Γάλλος οικονομολόγος εκτιμά ότι θα μπορούσε μέσα στην επόμενη 15ετία να μειώσει το χρέος της κάτω από το 60%, "αξιοποιώντας την πλούσια αρχαιολογική κληρονομιά και τα νησιά της που καθιστούν τη χώρα θαυμάσιο προορισμό για ολόκληρη την Ευρώπη".

Φόβοι για ολοκληρωτική κατάρρευση

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γερμανίας Ρίχαρντ φον Βαϊτσέκερ καλεί τη Γερμανία να στηρίξει την Ελλάδα, η διάσωση της οποίας δεν θα πρέπει να αποτύχει εξαιτίας της Γερμανίας.

"Δεν πρόκειται για ελληνικό πρόβλημα. Η Γερμανία και η Ευρώπη δεν μπορούν να χωριστούν από την Ελλάδα. Εάν η κοινότητα δείξει αδυναμία, οι κερδοσκόποι θα τη διαλύσουν. Πολλές χώρες παραπαίουν. Η μία κρίση οξύνει την άλλη", επισημαίνει σε σχόλιό του στην "Bild" .

Ο κ. Βαϊτσέκερ επισημαίνει ότι "το ευρώ είναι ένα σκληρό νόμισμα, σε μας φέρνει συνεχώς αυξανόμενα πλεονάσματα εξαγωγών, αλλά απαιτεί από όλες τις χώρες την άσκηση αξιόπιστης οικονομικής πολιτικής".

Για την Ελλάδα σημειώνει ότι "μπήκε ευχαρίστως στο σκληρό νόμισμα, η χώρα πήγε επιτέλους μπροστά, αλλά η κυβέρνηση αποσιώπησε ότι ένα μέρος της νέας ευημερίας οφειλόταν στο δανεισμό" και, όπως λέει, οι πολίτες υφίστανται τώρα τις "επώδυνες" συνέπειες.

Είναι αυστηρός με όσους στη Γερμανία χλεύασαν την Ελλάδα, διερωτώμενος "ποιός τους δίνει αυτό το δικαίωμα". Ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός τονίζει ότι "δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη λύση των προβλημάτων της Ελλάδας", σημειώνοντας ότι "η κυβέρνηση της Αθήνας με νωπή την επιβεβαίωσή της από τη βουλή το έχει αντιληφθεί. Το άλλο κόμμα συνεχίζει να κλείνει τα μάτια".

Επισημαίνει ότι θα χρειαστεί χρόνος για την επίλυση του προβλήματος και στο ενδιάμεσο διάστημα θα απαιτηθούν χρήματα μόνο και μόνο για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις. "Επιτυχία θα υπάρξει μόνο εάν οι Έλληνες συνεχίσουν θαρραλέα την πορεία τους και εμείς ακλόνητοι τους βοηθήσουμε", τονίζει.

Απευθυνόμενος στους Γερμανούς, ο Ρίχαρντ φον Βαϊτσέκερ σημειώνει ότι "τώρα είναι αναγκαία η δύναμή μας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, από το να τη δώσουμε για την Ευρώπη" και καταλήγει, επισημαίνοντας ότι "δεν επιτρέπεται να αποτύχει εξαιτίας μας".