Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ


Το σήμα σύμβολο "Δεν ξεχνώ" δημιουργήθηκε το πρωί της 14ης Αυγούστου 1974 την ημέρα που ο δεύτερος Αττίλας έκοψε την Κύπρο στα δύο. Ακούγοντας τα νέα στο ραδιόφωνο, οραματίστηκα την Κύπρο μαχαιρωμένη και την γραμμή του Αττίλα σαν μία ροή πηγμένου αίματος που σιγόσταζε. Όταν έφτασα στο γραφείο μου (τότε είχα την διαφημιστική εταιρία) κάλεσα τον διευθυντή του σχεδιαστηρίου, τον Διονύση Γεωργιόπουλο, του έδωσα ένα χάρτη της Κύπρου, την ιδέα και το κείμενο. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία.

Τυπώσαμε χιλιάδες αυτοκόλλητα, τα στείλαμε στις εφημερίδες και κατακλυσθήκαμε από αιτήσεις. Τυπώσαμε όσα μπορούσαμε, κάναμε αντίγραφα της μακέτας και τα δίναμε σε όποιον ήθελε να τυπώσει για λογαριασμό του, μεταφράσαμε το σύνθημα σε πολλές γλώσσες (μας το ζητούσαν, μαζί με μακέτες, Έλληνες φοιτητές από όλο τον κόσμο). Πήραμε εκατοντάδες γράμματα - το σημαντικότερο από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο.

Τώρα το σήμα-σύμβολο έχει γίνει κοινό κτήμα - ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν την προέλευσή του. Αλλά για μένα είναι κάτι πολύ προσωπικό: ένας φόρος τιμής και αγάπης στα μέρη εκείνα της Κύπρου - Κυρήνεια, Μπελλαπάις, Σαλαμίνα, Αμμόχωστο - που είχα επισκεφθεί και αγαπήσει τρία χρόνια πριν την εισβολή.

ΤΡΥΠΟΚΑΡΥΔΟΣ:ΑΔΙΑΤΑΡΑΚΤΗ ΚΟΠΗ ΔΙΑΤΡΗΣΗ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΔΑΜΑΝΤΟΦΟΡΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ


http://www.tripokaridos.gr

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΑΝ Η ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΚΙΔΑ ΕΦΘΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΣΕ


Σας επισυνάπτω ενημερωτικό κείμενο για το 18ο Συνέδριο της Apislavia, που διοργανώνεται στη Βάρνα της Βουλγαρίας στις 3-5 Σεπτεμβρίου, και συμπίπτει με τον εορτασμό των 100χρόνων της Apislavia, της Ομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Μελισσοκομικών Οργανώσεων. Οι εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνουν επιστημονικό συμπόσιο, έκθεση (Apiexpo) μελισσοκομικού ενδιαφέροντος και τη Γενική Συνέλευση της Apislavia.
Με την παρουσία εκπροσώπων του Ευρωκοινοβουλίου, της Copa-Cogeca και κυβερνητικών στελεχών Ευρωπαϊκών κρατών θα συζητηθούν τα προβλήματα της μελισσοκομίας στην Ευρώπη και προτάσεις ανάπτυξης του κλάδου. Επίσης θα συζητηθούν τρόποι προστασίας των μελισσοκομικών προϊόντων και η ποιότητά τους και θέση τους στην Ευρωπαϊκή αγορά.
Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας και Τροφίμων της Βουλγαρίας.
Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στη μελισσοκομική έκθεση Apiexpo, θα πρέπει να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας στον κ. Stefanov, Πρόεδρο της Apislavia (Balkan.apifederation@abv.bg) και στον κ. Toporcak (toporcakjuraj@yahoo.com), μέχρι την Πέμπτη 22 Ιουλίου, αφού η ολοκλήρωση του προγράμματος της έκθεσης θα γίνει στις 30 Ιουλίου. Για τη συμμετοχή σας στην έκθεση θα πρέπει να συμπληρώσετε και τα έντυπα που σας αποστέλλω συνημμένα (σελ. 4 ή 5 ή 6, ανάλογα με το τι επιθυμείτε). Παραπάνω λεπτομέρειες και πληροφορίες θα βρείτε και στην ιστοσελίδα www.expos.bg
Επιπλέον, επισυνάπτω και ενημερωτική επιστολή του κ. Stefanov για την παρούσα φάση της διοργάνωσης.
Από το γραφείο της ΟΜΣΕ

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Ολοκληρώνεται η αποκατάσταση του «Πύργου του Ρολογιού» στα Γιαννιτσά

Πριν.... και μετά





Χτίστηκε το 1753

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η αποκατάσταση του Πύργου του Ρολογιού στα Γιαννιτσά. Συνεργείο τοποθέτησε ειδική κατασκευή στην κορυφή του Πύργου για να ξεκινήσει η κατασκευή της στέγης του ιστορικού κτιρίου.

Η ειδική κατασκευή αποτελείται από ανθεκτικό ξύλο, ενώ στο επάνω μέρος της είναι επενδυμένη με φύλλο επεξεργασμένου μετάλλου, ώστε να έχει το κτίριο την πλέον αυθεντική του εικόνα, σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες εργασίες που έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Στις τέσσερις πλευρές του τρούλου, τοποθετήθηκαν αντίστοιχα τέσσερα ρολόγια, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι εργασίες κατασκευής της στέγης.

Το έργο δημοπρατήθηκε στα τέλη του 2007 με προϋπολογισμό μελέτης 352.000,00 ευρώ και είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα "Θησέας", με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ενώ το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών καθυστέρησε λόγω της αλλαγής τμήματος της μελέτης που προχώρησε η εφορεία Βυζαντινών και Νεοκλασικών μνημείων. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Το μνημείο είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά της πόλης και χρονολογείται στην περίοδο της τουρκοκρατίας. Αποτελεί τμήμα ενός σχεδίου ολοκληρωμένης παρέμβασης στις υποδομές του πολιτισμού που ξεκίνησε με την αναστύλωση του Μαυσωλείου Γαζή Εβρενός, συνεχίζεται με την αποκατάσταση του Πύργου του Ρολογιού από το δήμο Γιαννιτσών, ενώ έχει ήδη δημοπρατηθεί η αποκατάσταση του τρίτου μνημείου της συγκεκριμένης περιόδου, του Μαυσωλείου του Γαζή Εβρενόσογλου που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.

Ο πύργος του Ρολογιού κτίστηκε το 1753 και έκτοτε δεν δέχθηκε μεγάλες παρεμβάσεις ώστε να αλλοιωθεί η φυσιογνωμία του. Το κυρίως μέρος του, διατηρείται ακέραιο καθώς και τα περισσότερα αρχιτεκτονικά του στοιχεία. Τα μνημεία των Γιαννιτσών έχουν κηρυχθεί ιστορικά – διατηρητέα από το υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Πύργος του Ρολογιού χτίστηκε από τους Οθωμανούς στο κέντρο της πόλης των Γιαννιτσών περίπου το 1667-1668. Η επιλογή της θέσης του έγινε με στρατιωτικά κριτήρια καθώς ήθελαν να ελέγχουν την εμπορική κίνηση που γινόταν διαμέσου της πόλης σε όλη την κεντρική Μακεδονία.

Είναι ορθογώνιο κτίριο, έχει ύψος 25 μ. και είναι κτισμένος με πέτρα μέχρι τα πρώτα 4 μ. και στη συνέχεια πλινθόκτιστος.

Σύμφωνα με την κτητορική επιγραφή χτίστηκε από τον Σερίφ Αχμέτ, απόγονο του Γαζή Εβρενός.

Εχει αγοραστεί από το Δήμο Γιαννιτσών και προτείνεται η αποκατάστασή του και η μετατροπή του σε Μουσείο της Ιστορίας της πόλης των Γιαννιτσών.