Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΗΡΟΣΚΩΡΟΥ Galleria mellonella

John Phipps,εκδότης του περιοδικού The Beekeepers Quarterly εν ώρα δράσης.


Μετά από τηλεφώνημα συναδέλφου μελισσοκόμου σχετικά με το εμπορικό σκεύασμα Β-401(Bacillus thurigiensis var. Aizawai) το οποίο δεν έχει έγκριση(?) στην Ελλάδα και κυκλοφορεί, για την καταπολέμηση του κηρόσκωρουGalleria mellonella , θα ήθελα να πω ότι κυκλοφορεί, μόνο του στην Ελλάδα, και το XENTARI το οποίο έχει έγκριση για όλα τα λεπιδόπτερα στην συμβατική και βιολογική γεωργία με πολύ χαμηλό κόστος, χωρίς έγκριση και αυτό για την μελισσοκομία!!!.

· Β 401- μετάφραση: 20 ευρώ + ΦΠΑ-120 ml σκευάσματος για 70-100 πλαίσια Langstroth, δόση 5%, 120 ml σε 2400 ml νερό,15-30 ml διαλύματος για κάθε πλαίσιο, κόστος 0,25-0,35 ευρώ / πλαίσιο

· XENTARI: 19 ευρώ + ΦΠΑ(500 gr συσκευασία)- 500-1000 γρ/ 1000 κιλά νερό!!!! Με κόστος μηδαμινό.

Έχω την εντύπωση ότι το εργαστήριο Μελισσοκομίας ΑΠΘ έχει κάνει δοκιμές αποτελεσματικότητας σχετικά με το Bacillus thurigiensis var. Aizawai.


Σε καμία περίπτωση δεν κάνω διαφήμηση κανενός προιόντος, καμίας εταιρίας.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

afto etsi opos psekazete den paramenei gia kero sta plesia? prepei na kaneis kati prin ta valeis sta melissia?

ama paei sto meli prokalei provlimata ston anthropo?
afou den einai eggekrimena,
kai na min prokaloun provlimata, an tha vrethoun sto meli iparhei periptosi to meli na vgei min kanoniko se kapoio digmatoliptiko elegho?

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

Το να μην έχει έγκριση στην Ελλάδα δεν σημαίνει και τίποτα απο την στιγμή που έχει σε άλλη Ευρωπαική χώρα.

Στην βιολογική γεωργία(το XENTARI) έχει 0 ημέρες πριν την συγκομιδή, ψεκάζεις και τρώς.

Με το που ψεκάζονται τα πλαίσια, μετά τον τρύγο και αφού τα ''έγλειψαν'' τα μέλια, ψεκάζονται και από τις δύο πλευρές, αφήνονται έξω να στεγνώσουν για να μην μουχλιάσουν.
Εφόσον χρησιμοποιηθούν άμεσα(ξανά σε μερικές βδομάδες) ή μετά ( του χρόνου) η μέλισσα ουτως ή άλλως θα τα καθαρίσει τα κελλιά για να τα χρησιμοποιήσει.
Ο Bacillus thurigiensis var. Aizawai επιδρά μόνο σε Λεπιδόπτερα(κηρόσκωρος, πράσινο σκουλήκι σε βαμβάκι!!!(γιατί άραγε δεν ψεκάζουν τα βαμβάκια με αυτό αντί για πυρεθρίνες και άλλα εντομοκτόνα), πεταλούδες πασης φύσεως) και κανει 3-5 ημέρες να δράσει (δια της καταπόσεως) και τα σκουλίκια ξηραίνονται και μαυρίζουν.

Ανώνυμος είπε...

sto mono pou mionektei apo to thiafi kai to psigio einai oti preei na ta psekaseis ena-ena kai ligo parapano kostos.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα

Με τα αυγα τι γινεται ;

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

τα αυγά του κηρόσκωρου δεν τα καταστρέφει,εάν όμως βγούν τα πρωτα σκουλίκια τότε θα φάνε από το φάρμακο και θα πεθάνουν...

εαν δεν σε πειράζει ας είναι στα ελληνικά και επώνυμα τα σχόλια..

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα Ανθιμε
Μου ετυχε φετος να παρω πλαισια και να τα τρυγυσω μετα απο δυο εβδομαδες (λογω διακοπων) και ειχαν γεμιση σκουληκια.σε αυτην την περιπτωση τι θα βοηθουσε ;
με το xentari θα γινοταν δουλεια εαν ψεκαζα γεματα πλαισια ;
Γιωτης

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

νομίζω οτι όχι δεν θα έκανε καλη δουλεια γιατί το σκουλήκι θα κρυβεται μεσα στο μέλι, και δεν θα το συνιστουσα