Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009

ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ-ΝΕΑ ΘΕΩΡΙΑ

Γενετική μελέτη αποκαλύπτει
Νέα θεωρία για την ανησυχητική παρακμή των μελισσών
Οι μέλισσες αξίζουν 14 δισ. δολάρια το χρόνο για την αμερικανική γεωργία
Ουάσινγκτον
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Η ανησυχητική κατάρρευση των μελισσιών, τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε αρκετές περιοχές της Ευρώπης, πιθανώς οφείλεται σε ιούς που εμποδίζουν το βασικό μεταβολισμό των εντόμων, υποδεικνύει νέα γενετική ανάλυση.

Η λεγόμενη «διαταραχή κατάρρευσης αποικίας» (CCD) αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 2006 και μέχρι το 2008 είχε σκοτώσει το ένα τρίτο των μελισσών στις ΗΠΑ. Η ζημιά ήταν μεγάλη, καθώς οι μέλισσες χρησιμοποιούνται για την επικονίαση πολλών καλλιεργειών και προσφέρουν στην αμερικανική οικονομία 14 δισ. δολάρια το χρόνο.

Μύκητες, ακάρεα και ζιζανιοκτόνα περιλαμβάνονται στα αίτια που έχουν προταθεί μέχρι σήμερα για την καταστροφή.

Το πιθανότερο όμως είναι ότι η διαταραχή οφείλεται σε πολλαπλές μολύνσεις από μια κατηγορία ιών, αναφέρουν τώρα Αμερικανοί ερευνητές στο αμερικανικό έντυπο Proceedings of the National Academy of Science.

Πρόκειται για ιούς που προκαλούν βλάβες στα ριβοσώματα, τα μικροσκοπικά «εργοστάσια» των κυττάρων που παράγουν όλες τις πρωτεΐνες του οργανισμού με βάση τις πληροφορίες που περιέχουν τα γονίδια.

Οι ερευνητές του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας και του Πανεπιστημίου του Ίλινοϊ στην Ουρμπάνα-Σαμπέιν χρησιμοποίησαν ένα σχετικά νέο εργαλείο, τις «μικροσυστοιχίες ολόκληρου γονιδιώματος», προκειμένου να συγκρίνουν τη γονιδιακή έκφραση (λειτουργία) ανάμεσα σε υγιείς και άρρωστες μέλισσες.

Η σύγκριση έδειξε ότι η διαταραχή κατάρρευσης αποικίας προκαλεί ανωμαλίες στην έκφραση γονιδίων, για παράδειγμα των γονιδίων του ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επιπλέον ότι οι άρρωστες μέλισσες είχαν μολυνθεί από πολλούς ιούς ταυτόχρονα και το έντερό τους περιείχε θραύσματα ριβοσωμικού RNA, δηλαδή υπολείμματα ριβοσωμάτων.

Η ερευνητική ομάδα εκτιμά ότι οι συγκεκριμένοι ιοί (picorna-like viruses) είναι πιθανό να προέρχονται από τη βαρόα των μελισσών, ένα άκαρι που μεταφέρθηκε κατά λάθος στις ΗΠΑ το 1986.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: