Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008

Προβλήματα στις εταιρείες τροφίμων προκαλεί η έλλειψη …μελισσών στις ΗΠΑ

Προβλήματα στις εταιρείες τροφίμων προκαλεί η έλλειψη …μελισσών στις ΗΠΑ - 26/2/2008
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας στη χώρα μας η παραγωγή μελιού το 2007 ήταν μειωμένη κατά 70% και οι απώλειες μελισσών πανελλαδικά κυμάνθηκαν κατά μέσο όρο στο 50%. Πάντως τα προβλήματα στις ΗΠΑ φαίνεται να είναι πολύ μεγαλύτερα και επικρατεί μεγάλη ανησυχία και προβληματισμός για την υγεία των μελισσών. Η ανησυχία αυτή εξαπλώνεται πέραν των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και στα διοικητικά συμβούλια εταιρειών τροφίμων όπως η Häagen-Dazs, που βλέπουν ορατή την απειλή «έλλειψης» της πρώτης ύλης.

Οι καρποί, τα φρούτα και οι ξηροί καρποί που προσδίδουν γεύση σε περίπου 28 ποικιλίες παγωτών της Häagen-Dazs, εξαρτώνται από τα κιτρινόμαυρα έντομα για την επικονίαση. Η εταιρεία, ιδιοκτησία της ελβετικής Nestlé, χρησιμοποιεί 450 τόνους αμύγδαλου - αξίας 1,7 εκατ. ευρώ ετησίως - στα προϊόντα της.
Αυτή την εποχή στις ΗΠΑ τα ροζ και τα λευκά άνθη στις αμυγδαλιές βρίσκονται σε έκρηξη αυτή την περίοδο, τα οποία τελικά θα μετατραπούν σε τόνους ξηρών καρπών με προορισμό τα εδέσματα, τα γλυκά και τα παγωτά. Αυτά θα συμβούν μόνο στην περίπτωση που οι μέλισσες «επισκεφτούν» κάθε ανθό.

Όμως, την προηγούμενη χρονιά οι Αμερικανοί μελισσοκόμοι έχασαν το 30% των περίπου 2,5 εκατομμυρίων αποικιών λόγω ασθενειών, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ. Η μείωση του πληθυσμού των αποικιών συνδέεται με την πρόσφατη αύξηση ασθενειών και παρασίτων, η οποία οδηγεί τις μέλισσες να εγκαταλείψουν τις κυψέλες τους. Οι επιστήμονες δεν έχουν κατανοήσει πλήρως τα αίτια της «κατάρρευσης» των αποικιών.

«Η Häagen-Dazs έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία με στόχο να μαζέψει 250 χιλιάδες δολάρια, που θα δοθούν στην έρευνα, για να βρεθεί τι αρρωσταίνει τις μέλισσες», ανέφερε στην IHT, η Katty Pien, σύμβουλος της εταιρείας στις ΗΠΑ. «Θέλουμε να αποτρέψουμε μια κρίση» δήλωσε χαρακτηριστικά. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις πωλήσεις προϊόντων της εταιρείας που συνδέονται με τις μέλισσες θα δοθούν στους ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και της Καλιφόρνια.
Προς το παρόν η εταιρεία δεν σχεδιάζει τη διακοπή της παραγωγής των ποικιλιών της, αλλά ούτε την αύξηση των τιμών των προϊόντων της. «Αλλά», τόνισε ότι «θα εξετάσει εκ νέου το θέμα εάν ο πληθυσμός των μελισσών εξακολουθήσει να επηρεάζει την παραγωγή μελλοντικά».

4 σχόλια:

parosbees είπε...

Μπράβο στην εταιρία.Το ίδιο κάνουν και εδώ χαχαχαχα.Υπάρχουν επιστήμονες που ασχολούντε με την έρευνα χωρίς ούτε ένα Ευρώ και συναντούν μπροστά τους τον κρατικό μηχανισμό μέσω των προϊσταμένων τους.

chaniabee !!!! είπε...

Αν είναι δυνατόν !!!! Εδω πάμε για γενική καταστροφή και οι δικοί μας όπως λέει ο beehapy δεν δίνουν 10 τετραγωνικά για έρευνα !!!! Σαν και όλα μας και ο αναστεναγμός μας!!!!

b. kalamiotis είπε...

τουλάχιστον αυτοι κατάλαβαν την αξία της μελισσας. εδω στην ελλαδάρα μας κοινηγουν σαν να είμαστε λεπροι

ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ είπε...

Αυτοί εκεί στην άλλη μεριά του Ατλαντικού,ασχολούνται πολύ σοβαρά με την Μέλισσα και τα προβλήματά της.
Οι δικοί μας Υπουργοί (νύν και πρώην)κάνουν νόμους για να την εξαφανίσουν,προς τέρψη των ξενοδόχων,των νεόπλουτων με τις βίλλες και τις πισίνες τους,τους μεγαλοαστούς της Κηφισιάς κ.λ.π.και θέλουν να σκοτώσουν και τον εργάτη,γιατί λένε μερικοί δήθεν ειδικοί,άκουσον άκουσον,ότι ξεραίνονται τα πεύκα εξ αιτίας του,αντί να πουν ναι κύριοι λερώνεται η Mercedes μου από το μέλι.Μάλιστα βρήκαν σύμμαχους και ορισμένους δημοσιογραφίσκους,πως σαν γνήσια παπαγαλάκια αναπαράγουν και αναδεικνύουν το δήθεν "πρόβλημα".
Αυτοί είμαστε φίλοι μου οι Ελληνες.