Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

Το....μελισσοκομικό φυτό του Σεπτεμβρίου... The bee plant of September!!! Ο ηλίανθος ο κονδυλόριζος - κολοκάσι (ή Αγκινάρα της Ιερουσαλήμ) (Helianthus Τuberosus) sunroot ή sunchoke ή earth apple ή topinambur. -η πατάτα των Διαβητικών.

 Το....μελισσοκομικό φυτό του Σεπτεμβρίου... The bee plant of September!!!
Ο ηλίανθος ο κονδυλόριζος - κολοκάσι (ή Αγκινάρα της Ιερουσαλήμ) (Helianthus Τuberosus) sunroot ή sunchoke ή earth apple ή topinambur. -η πατάτα των Διαβητικών.
Ιδανικό για οργανωμένες εθελοντικές φυτεύσεις από μελισσοκόμους, σε παραποτάμια μέρη για προετοιμασία των μελισσιών(όπως και ο κισσός,σουσούρα,πολύκομπος) για το πεύκο..
Ξεκίνησε να ανθίζει κατά τις 10 Σεπτεμβρίου και ΔΕΝ επηρεάζεται από την βροχή!!!

Είναι φυτό πολυετές, της οικογένειας Asteraceae ή Compositae, με άνθη  ερμαφρόδιτα  πουγονιμοποιούνται από μέλισσες και άλλα έντομα.

Απαντάται σε πεδιάδες και στις άκρες των δρόμων,σε ηλιόλουστες και υγρές τοποθεσίες σε υψόμετρα από 0-800 μέτρα.
Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά την μηχανική σύσταση και το pH του εδάφους.

Πολλαπλασιάζεται με ΣΠΟΡΟ και ΚΟΝΔΥΛΟΥΣ.
Η σπορά γίνεται στα τέλη χειμώνα και η φύτευση των κονδύλων νωρίς την άνοιξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: