Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Ξεκίνησε το παλιούρι!!! Επιτέλους...

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ : Rhamnaceae ΠΑΛΙΟΥΡΙ Paliurus spina-christi Mill.
Πολύ αγκαθωτός, πυκνόκλαδος, όρθιος θάμνος (μέχρι 5), με ευλύγιστους, όχι ευθείς, τριχωτούς κλαδίσκους. Τα ωοειδή, λεπτά πριονωτά ή λειόχειλα φύλλα (2-4 εκ.) σε δύο σπείρες. Τα κίτρινα, μικρά άνθη σε βότρεις. Ο καρπός χαρακτηριστικός, ξηρός, κιτρινέρυθρος, 3σπερμος, περιβάλλεται από κυματοειδές πτερύγιο. Είδος της θερμότερης περιοχής των φυλλοβόλων πλατυφύλλων, απαντάται σε πυκνούς αδιαπέραστους θαμνώνες των θερμότερων και ξηρότερων περιοχών των παραμεσόγειων περιοχών(εκτός από τα νησιά) και της Βαλκανικής χερσονήσου


Μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που αξίζει συγχαρητήρια 
Π. Χασιλίδης1, Ν. Γρηγοριάδης2, Δ. Τσαγκουρίδου1, Σ. Γρηγοριάδης31Δασαρχείο Έδεσσας , Διοικητήριο 5οςόροφος 58200 Έδεσσα,hasp68@gmail.com
2Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, 57006 Βασιλικά Θεσσαλονίκης,

4 σχόλια:

Koutsoukos Kostas είπε...

ο Μακαρίτης ο Μελισσονίκος, έλεγε ότι ήταν ένας τσιγκούνης φιλοχρήματος με το όνομα Πάλιουρας που τον μετρεψε ο θεός σε φυτό για τιμωρία του πάθους του και τις χρυσές τους λιρες σε κίτρινα άνθη. Έχει τετοια αγκάθια που σε παγιδέυει αν περάσεις απρόσεκτα δίπλα του και σκοπός του είναι να σου πάρει ότι χρυσό έχεις πάνω σου :)

markos aliprantis είπε...

Καλημέρα.Άνθιμε από ότι έχω ακούσει είναι πολύ ευαίσθητο στη βροχή και κόβει απότομα.Αρέσει πολύ στις μπεκάτσες που κρύβονται στην πυκνούρα για να κάνει δύσκολη την δουλιά στον σκύλο.Εμείς εδώ δεν έχουμε και ήδη άρχισε η κοιλιά του Μάη.

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Γεια σου Άνθιμε
Η σημερινή υγρασία και θερμοκρασία έκανε τις μέλισσες να τρελαθούν.
Από νωρίς το πρωί μέχρι που σκοτίδιασε βούιζαν και κουνιόνταν τα παλιούρια απ τους διάφορους επισκέπτες. Μακάρι να κάνει κάμποσες μέρες ακόμα έτσι.
Φαντάζομαι τι γίνετε εκεί στη Σκύδρα Καλή Μάνδαλο Προφήτη Ηλία.
Καλό Βράδυ.

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΛΛΑΣ είπε...

Αγαπητέ Κώστα, όντως τα αγκάθια του σκαλώνουν σαν αγκίστρι!!!

Αγαπητέ Μάρκο, είναι ευαίσθητο στην βροχή και στον αέρα, μελώνει μετά τις 15:00 το μεσημέρι αφού προηγηθεί ζέστη!!! Ο καιρός αυτές τις μέρες είναι ότι πρέπει ζέστη,άπνοια και υγρασία, τέλειες συνθήκες!!! Από σπόρο που έστειλα στην Νάξο και σε άλλα νησιά έχει πιάσει σε περισσότερα από 40 γλαστράκια στην Νάξο!!!

Αγαπητέ Θεοδόση, ξεκίνησε και στην περιοχή της Σκύδρας, δυνατά.
Στον Προφήτη Ηλία, πίσω από το κονσερβοποιείο ΚΡΟΝΟΣ μια κάμπια τρώει όλα τα φύλλα και έχουν μείνει μόνο οι βλαστοί.
Πρέπει να πάω για έλεγχο!!

Να είστε όλοι καλά!!!