Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ κι κάποιες σκέψειςΣΟΦΙΑ ΓΟΥΝΑΡΗ
210-6399366
sgounari@nagref.gr


«Η ελευθερία ενός ατόμου πρέπει να φτάνει ως το σημείο που δεν παραβιάζει την ελευθερία των άλλων» John Stuart (1806-1873)
 Πρόσφατα, με αφορμή ερώτηση ενός μελισσοκόμου, συνειδητοποίησα ότι δικτυακός τόπος εμπορικής επιχείρησης του κλάδου, έχει αναρτήσει πολλά άρθρα μου, όχι αναφορές με παραπομπή στην πηγή (π.χ. Μελισσοκομική Επιθεώρηση), αλλά ολόκληρα κείμενα, υπογραμμένα με το όνομά μου. Απροστάτευτα και όχι χρονικά προσδιορισμένα. Μάλιστα σε μερικά φαίνεται ψευδώς ότι τα έχω ελέγξει κιόλας!
Παλαιότερα, άλλη εμπορική επιχείρηση είχε χρησιμοποιήσει κείμενό μου, «αναμεμειγμένο» με διαφήμιση του προϊόντος που προωθεί.
Άλλος ιδιωτικός δικτυακός τόπος είχε βιντεοσκοπήσει ομιλία μου σε συνέδριο και είχε αναρτήσει το βίντεο, χωρίς καν να μπει στον κόπο να με ενημερώσει, πόσο δε μάλλον ν α ζητήσει την άδειά μου. Όλα αυτά μου έγιναν γνωστά τυχαία, από ερωτήσεις μελισσοκόμων.
Επειδή τρίτωσε το κακό και επειδή δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία να ψάχνω τους δικτυακούς τόπους , στην προσπάθεια να προστατεύσω τον εαυτό μου και τη δουλειά μου, αισθάνομαι την ανάγκη να ενημερώσω τους μελισσοκόμους ότι: εν γνώσει μου και με την άδειά μου έχουν δημοσιευτεί άρθρα μου ΜΟΝΟ στην «Μελισσοκομική Επιθεώρηση» στο www.melinet.gr και στο «Μελισσοκομικό καφενείο».
Μπορεί η δήλωση αυτή να φανεί σε κάποιους από εγωιστική, έως αντιδραστική και συντηρητική.  Όμως όποιοι έχουν ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ να έρθουν σε επαφή μαζί μου, για να ρωτήσουν ή να συζητήσουν κάτι, ξέρουν ότι δεν φείδομαι ούτε τον χρόνο, ούτε τα λόγια για ότι χρειαστεί. Από το 1987 μέχρι σήμερα δεν έχω σταματήσει να διαχέω την όποια γνώση και εμπειρία, μέσω των προσωπικών επαφών, των εκπαιδεύσεων, των συνεδρίων ή ημερίδων.
Το internet είναι ένα καλό εργαλείο γνώσης, μπορεί όμως εξίσου να χρησιμοποιηθεί και ως «εργαλείο» χειραγώγησης και εξανδραποδισμού (=μετατροπή κάποιου σε υποχείριου, υπόδουλου)
Δυστυχώς φαίνεται ότι το κακοποιημένο «όλοι μαζί» έχει «μπολιαστεί» στην συνείδησή μας. «Όλοι μαζί τα φάγαμε», «όλοι φταίμε», «η βία είναι ίδια από όπου κι αν προέρχεται», «όλοι είμαστε ίδιοι» «μπορώ να κάνω ότι θέλω».
ΟΧΙ λοιπόν. Ούτε «όλοι ίδιοι είμαστε» , ούτε «η βία είναι ίδια από όπου κι αν προέρχεται», ούτε «όλοι φταίμε». Δεν είμαστε μια «σούπα», μια άμορφη μάζα, όπου όλα επιτρέπονται και όλα ανήκουν σε όλους. Είμαστε διακριτές οντότητες, με διαφορές προσωπικότητες, διαφορετικά «θέλω», διαφορετικές ικανότητες, διαφορετικά όνειρα.
Μπορούμε να ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ  ότι θα συνεργαστούμε, ότι θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τον κόσμο, ότι θα βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο, μπορούμε επίσης να αποφασίσουμε ότι θα αλληλοσκοτωθούμε.
Θα το έχουμε όμως ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ. Θα έχουμε έρθει σε επαφή, θα έχουμε συνδιαλεγεί, θα έχουμε σκεφτεί (=υποβάλλω κάτι σε νοητική επεξεργασία) και θα έχουμε αποφασίσει με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε, εάν θέλουμε να είμαστε μέρος αυτού που γίνεται ή όχι, πώς θα πορευτούμε.
«Η ελευθερία μου σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου»

*ΥΣ: τα ονόματα των δικτυακών τόπων, όπου αναρτήθηκαν τα παραπάνω δεν αναφέρονται, απλώς και μόνο γιατί φοβάμαι ότι δεν είναι τα μόνα, που το κάνουν αυτό. Το σημαντικό είναι η στάση και θέση σ’ αυτά τα ζητήματα.


Υστερόγραφο beeclubpellas:

http://www.ellinikomeli.gr/melissokomos/arxarioi-melissokomoi/850-marchalina-hellenica-ergatis-peuko  

 http://www.ellinikomeli.gr/melissokomos/enemies-diseases/512-30-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CF%81%CF%8C%CE%B1-varroa

 http://www.ellinikomeli.gr/melissokomos/arxarioi-melissokomoi/866-melissotrofes2c-alaloum-prostasia


Το τρελό είναι ότι στην παραπάνω ''σελίδα'', δεν μπορείς να μαρκάρεις το κείμενο και να το αντιγράψεις, γιατί βγαίνει ένα παράθυρο που σου λέει "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ"!!! Δηλαδή, αυτός έχει αντιγράψει όλο τον επιστημονικό κόσμο, αλλά από την ιστοσελίδα του δεν μπορεί να αντιγραφεί τίποτα!Οι ιστοσελίδες σαν τις παραπάνω παραπλανούν τον νέο κόσμο που ξεκινά τη μελισσοκομία και δεν γνωρίζει, εύκολα χειραγωγείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: