


ΚΗΦΗΝΑΣ-ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ-ΕΡΓΑΤΡΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑ-Στο ιστολόγιο αυτό, θα βρείτε ζητήματα που απασχολούν τον μελισσοκομικό κόσμο τόσο του Νομού Πέλλας στην Μακεδονία όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας. Στόχος είναι να υπάρξει ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, με τρόπο διαφορετικό απ'ότι μέχρι τώρα. In this blog you will find comments on apiarian issues of the Prefecture of Pella-Macedonia Greece as well as the rest of the country. Our objective is the exchange of opinions and information .
8 σχόλια:
Άνθιμε
Από πέρυσι ψάχνω για μισά αλλά τίποτα.
Σ έναν κατασκευαστή, ακόμη τα περιμένω με αντικαταβολή.
Φέτος ρώτησα άλλον, αλλά δεν έχει ετοιμοπαράδοτα.
Είναι πολύ δύσκολο να τα βρείς.
Καλή συνέχεια να έχεις!
Άνθιμε
καλοφάγωτο
και καλοπούλητο.
παντοτε ελεγα οτι εισαι αστερι!!!
Αντε να δουμε και λιγο μελακι.
Καλοφαφωτο φιλαρακι.
Όπως γράφει κι ο Ανέστης , πρώτα καλοφάγωτο και έπειτα καλοπούλητο .
Τα μισά πλαίσια είναι "θαυματουργά" , γεμίζουν γρήγορα και σφραγίζονται άμεσα, τα τρυγάς και τα ξαναβάζεις στο μελίσσι.
Τα πρωτοείδα στα Αμερικάνικα blogs και τα γνώρισα απο ανάρτηση του Θεοδόση. Έφτιαξα μερικά γιατί δεν έβρισκα έτοιμα σαν τον Γιάννη και με έχουν κερδίσει.
Το χαζό είναι ότι παλαιότερα ήταν στον εξοπλισμό του Έλληνα μελισσοκόμου και οι νεωτεριστές εμεις τα κάναμε στην άκρη όπως και τα εσωτερικά καπάκια που φέτος με την κακοκαιρία την άνοιξη τα θυμηθήκαμε.
Άνθιμε και εγώ τα χρησιμοποιώ τα μισά πατώματα ,φέτος ειδικά που το θυμάρι πάει καλύτερα είναι πολύ καλά, γενικά αν δεν υπάρχει έντονη ανθοφορία δεν τα χτίζουν και πολύ εύκολα, υπάρχει μια σχετική δυσκολία να αρχίσουν να χτίζουν αλλά μετά γεμίζουν πολύ γρήγορα και παίρνεις το μέλι χωρίς να ενοχλείς την γονοφωλιά , σκέφτομαι αφού δεν υπάρχουν στην αγορά να κόβω τα ολόκληρα πατώματα στη μέση και να φτιάχνω 2 μισά δεν ξέρω αν είναι πρακτικό αλλά πιστεύω ότι θα έρχεται πολύ πιο φτηνό.
Ευχαριστώ παιδιά,τα μισά πατώματα είναι εργαλείο από ότι φαίνεται και πρέπει να το δούμε κάπως διαφορετικά,από ότι βλέπω υπάρχει θετική ανταπόκριση στην χρήση τους!!!
μήπως μπορείτε να μου πείτε την τεχνική για το πως κτίζονται τα κεριά επάνω στα μισοπατώματα? όταν είναι μεγάλα πατώματα, ανεβάζουμε γόνο από την γονοφωλιά, και βάζουμε άκτιστα στην προτελευταία θέση. με τα μισοπατώματα πώς γίνεται?
το e-mail μου είναι sinohellas@gmail.com
Δημοσίευση σχολίου