Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

ΤΡΥΓΟΣ ΜΙΚΡΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΜΙΣΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑΚΙΑ



Σήμερα, βρήκα λίγο χρόνο και ''τσίμπησα'' μερικά πλαίσια από κάποιες κυψέλες.Μεταξύ αυτών ήταν και κάποια μισά πατώματα τα οποία επιβεβαιώνουν την άποψή πολλών ότι είναι απαραίτητα σε χρονιές με μικρές ανθοφορίες, όπως φέτος.

8 σχόλια:

Γιάννης Γιάνναρος είπε...

Άνθιμε
Από πέρυσι ψάχνω για μισά αλλά τίποτα.
Σ έναν κατασκευαστή, ακόμη τα περιμένω με αντικαταβολή.
Φέτος ρώτησα άλλον, αλλά δεν έχει ετοιμοπαράδοτα.
Είναι πολύ δύσκολο να τα βρείς.
Καλή συνέχεια να έχεις!

Ανέστης Θ.Κετσετζίδης είπε...

Άνθιμε
καλοφάγωτο
και καλοπούλητο.

evangelos naxios είπε...

παντοτε ελεγα οτι εισαι αστερι!!!

Foris Mouratidis είπε...

Αντε να δουμε και λιγο μελακι.
Καλοφαφωτο φιλαρακι.

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Όπως γράφει κι ο Ανέστης , πρώτα καλοφάγωτο και έπειτα καλοπούλητο .

Τα μισά πλαίσια είναι "θαυματουργά" , γεμίζουν γρήγορα και σφραγίζονται άμεσα, τα τρυγάς και τα ξαναβάζεις στο μελίσσι.
Τα πρωτοείδα στα Αμερικάνικα blogs και τα γνώρισα απο ανάρτηση του Θεοδόση. Έφτιαξα μερικά γιατί δεν έβρισκα έτοιμα σαν τον Γιάννη και με έχουν κερδίσει.
Το χαζό είναι ότι παλαιότερα ήταν στον εξοπλισμό του Έλληνα μελισσοκόμου και οι νεωτεριστές εμεις τα κάναμε στην άκρη όπως και τα εσωτερικά καπάκια που φέτος με την κακοκαιρία την άνοιξη τα θυμηθήκαμε.

alex είπε...

Άνθιμε και εγώ τα χρησιμοποιώ τα μισά πατώματα ,φέτος ειδικά που το θυμάρι πάει καλύτερα είναι πολύ καλά, γενικά αν δεν υπάρχει έντονη ανθοφορία δεν τα χτίζουν και πολύ εύκολα, υπάρχει μια σχετική δυσκολία να αρχίσουν να χτίζουν αλλά μετά γεμίζουν πολύ γρήγορα και παίρνεις το μέλι χωρίς να ενοχλείς την γονοφωλιά , σκέφτομαι αφού δεν υπάρχουν στην αγορά να κόβω τα ολόκληρα πατώματα στη μέση και να φτιάχνω 2 μισά δεν ξέρω αν είναι πρακτικό αλλά πιστεύω ότι θα έρχεται πολύ πιο φτηνό.

ΑΝΘΙΜΟΣ-ANTHIMOS ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-SIGOUDIS -ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ είπε...

Ευχαριστώ παιδιά,τα μισά πατώματα είναι εργαλείο από ότι φαίνεται και πρέπει να το δούμε κάπως διαφορετικά,από ότι βλέπω υπάρχει θετική ανταπόκριση στην χρήση τους!!!

Καρούλης Αναγνώστης είπε...

μήπως μπορείτε να μου πείτε την τεχνική για το πως κτίζονται τα κεριά επάνω στα μισοπατώματα? όταν είναι μεγάλα πατώματα, ανεβάζουμε γόνο από την γονοφωλιά, και βάζουμε άκτιστα στην προτελευταία θέση. με τα μισοπατώματα πώς γίνεται?
το e-mail μου είναι sinohellas@gmail.com