Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΛΙΣΣΟΣΜΗΝΩΝ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον συνάδελφο Γεωπόνο Αλέκο Μεσημέρη για την αποστολή της παρακάτω ανακοίνωσης και να συμπληρώσω τα παρακάτω:
-->
· Σύμφωνα με το άρθρο 31 παρ.12 του Νόμου 2538/27-11-97 όποιος χρησιμοποιεί φάρμακα χωρίς να τηρεί τα επί της συσκευασίας αναγραφόμενα, τιμωρείται με ποινή από 1-6 μήνες και πρόστιμο 1.000.000-5.000.000 δρχ.( 2935-14674 Euro).
· Με την Υπουργική απόφαση 165457/29.01.81 απαγορεύονται οι ψεκασμοί με εντομοκτόνα φάρμακα από την αρχή μέχρι το τέλος της ανθοφορίας στις καλλιέργειες:
Αμυγδαλιάς, Βερικοκιάς, Δαμασκηνιάς, Ροδακινιάς, Κερασιάς,
Βυσσινιάς, Αχλαδιάς, Μηλιάς, Κυδωνιάς, Ακτινιδιάς.
· Επιτρέπονται κατά την διάρκεια της ανθοφορίας των παραπάνω καλλιεργειών οι ψεκασμοί με μη μελισσοτοξικά φάρμακα (μυκητοκτόνα, βακτηριοκτόνα, βιολογικά σκευάσματα).
· Ψεκασμοί με εντομοκτόνα φάρμακα στις παραπάνω καλλιέργειες, επιτρέπονται πριν και μετά την ανθοφορία.
· Στις λοιπές καλλιέργειες απαγορεύονται επίσης οι ψεκασμοί με μελισσοτοξικά φάρμακα κατά την διάρκεια της ανθοφορίας( στην ετικέττα όλων των φαρμάκων υπάρχει ένδειξη μελισσοτοξικότητας σε ευδιάκριτη θέση).
Επιτρέπονται οι ψεκασμοί, μόνο μετά από άδεια της Διεύθυνσης
Αγροτικής Ανάπτυξης ή των κατά τόπους Κέντρων Γεωργικών
Εφαρμογών κατά εξαίρεση και εφόσον έχουν ενημερωθεί σχετικά
οι μελισσοκόμοι της περιοχής.
2 σχόλια:

BEECHALKIS είπε...

Άνθιμε καλημέρα και χρόνια πολλά. Οι νόμοι υπάρχουν απλά πρέπει να εφαρμόζονται. Το μεγαλύτερο βάρος το έχουν οι γεωπόνοι με τη φάρμακα χορηγούν στους καλλιεργητές

ΑΝΘΙΜΟΣ-ANTHIMOS ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-SIGOUDIS -ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ -ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ-κιν: 0030-6937 47 53 57 είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ