Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

υπογράφει η Δρ. Έφη Αυτιά – Βαλιάντζα Μηχανικός Περιβάλλοντος (EΜΠ, Purdue Univ. USA) και Νηπιαγωγός (ΕΚΠΑ) στο οποίο αναφέρεται ότι η ζάχαρη και το μέλι «βυθίζουν σε λήθαργο το ανοσοποιητικό»

Αγαπητοί κύριοι/κυρίες
Σε ιστοσελίδα του Δήμου Βριλησσίων  αναρτήθηκε κείμενο με τίτλο «Πώς να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό» που υπογράφει η Δρ. Έφη Αυτιά – Βαλιάντζα Μηχανικός Περιβάλλοντος (EΜΠ, Purdue Univ. USA) και Νηπιαγωγός (ΕΚΠΑ) στο οποίο αναφέρεται ότι η ζάχαρη και το μέλι «βυθίζουν σε λήθαργο το ανοσοποιητικό» και η κατανάλωσή τους «πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ». Η ανάρτηση κατέβηκε, αφού όμως είχε ήδη διαβαστεί από πολλούς και εν συνεχεία αναπαράχθηκε στην ιστοσελίδα  Paralaxis (https://parallaximag.gr/life/pos-na-enischysete-to-anosopoiitiko) καθώς και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η ειδικότητα της κ Αυτιά – Βαλιάντζα δεν είναι ούτε η ιατρική ούτε καν η διατροφολογία και, όταν κάποιος επικαλείται το διδακτορικό του για να ισχυροποιήσει μια γνώμη που καταθέτει δημόσια -και μάλιστα εν τω μέσω μιας σοβαρής κρίσης όπως η πανδημία κορονοϊού, οφείλει να προσέχει πολύ αυτά που λέει. Η ζάχαρη δεν είναι μέλι και το μέλι δεν είναι ζάχαρη. Αυτό είναι βασική γνώση ακόμη και για μη ειδικούς.
Το μέλι από την αρχαιότητα θεωρούνταν κάτι περισσότερο από τροφή και χρησιμοποιούνταν ως φάρμακο. Στις μέρες μας η επιστημονική έρευνα τεκμηριώνει συνεχώς τις πολλαπλές βιολογικές δράσεις του που προάγουν την ανθρώπινη υγεία. Μία από αυτές τις δράσεις είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος!
Η εν λόγω ανάρτηση λοιπόν είναι και ψευδής και επιζήμια όχι μόνο για τους παραγωγούς μελιού, τους οποίους εκπροσωπεί η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος, αλλά και για τους καταναλωτές.
Ως Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος έχουμε χρέος να ενημερώνουμε τον καταναλωτή για την διατροφική και βιολογική αξία των προϊόντων της μέλισσας, αντλώντας πληροφορίες από έγκυρες επιστημονικές έρευνες. Το ενημερωτικό μας φυλλάδιο για  τα προϊόντα της μέλισσας θα το βρείτε στην ιστοσελίδα μας http://www.omse.gr/docs/leaflets/el_meli_k_melissokomika_proionta.pdf και σας καλούμε να το διαβάσετε και να το αναδημοσιεύσετε.
Καλούμε τη συντάκτρια του κειμένου και όσους ανάρτησαν το κείμενο να προβούν άμεσα σε διόρθωση αυτής της, αστήρικτης επιστημονικά, δυσφημιστικής δήλωσης για το μέλι και να ενημερώσουν σωστά τους αναγνώστες τους. 
Εφόσον δεν κάνετε καμιά ενέργεια κι επιμένετε να δυσφημίζετε το μέλι, σας γνωρίζουμε ότι θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη για να προστατέψουμε τα συμφέροντα μελισσοκόμων και καταναλωτών.
Βασίλης Ντούρας
Πρόεδρος ΟΜΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: