Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

FAM DISPENCER -ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΕΞΑΤΜΙΣΗΣ

FAM-Dispenser- συσκευή ελεγχόμενης εξάτμισης μυρμηκικού (φορμικού) οξέος για την καταπολέμηση της βαρρόα.

Γράφει: Σιγκούδης Άνθιμος Γεωπόνος-Μελισσοκόμος,

κιν: 69 37-47 53 57

Το FAM-Dispenser έχει αναπτυχθεί από το Swiss Bee Research Centre Agroscope Liebefeld-Posieux (πρώην FAM Liebefeld)- Ελβετία.

Χρησιμοποιείται για την εφαρμογή του Μυρμηκικού(φορμικού) οξέος και διακρίνεται για την απλότητα στην εφαρμογή του και την αποτελεσματικότητα του.

Εφαρμογή:

Ο εξατμιστήρας ανοίγεται και χύνουμε το οξύ πάνω στο σφουγγάρι.

Αφού κλείσουμε την συσκευή, ρυθμίστε τα κενά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Τοποθετείστε την συσκευή στην κορυφή των κηρηθροφορέων με τα ανοίγματα τοποθετημένα προς τα κάτω.

Φορέστε προστατευτικά γυαλιά, γάντια, φόρμα.


Μετά την χρήση της συσκευής το σφουγγάρι πλένεται και διατηρείται υγρό για να μην σπάει.

Εποχή εφαρμογής –δόση:

1. Τον Αύγουστο μετά τον τρύγο για μια βδομάδα 130 ml μυρμηκικό οξύ 70%

2. Τον Σεπτέμβριο για 2-3 βδομάδες 130 ml μυρμηκικό οξύ 70%.

Ρύθμιση της επιφάνειας εξάτμισης:

Θεραπεία Αυγούστου: 7 μέρες

Θέση

15-20 C

3

20-25 C

2

25-30 C

1(δύο πρώτες μέρες),3 (επόμενες)

Θεραπεία Σεπτεμβρίου:14μέρες


10-15 C

5

15-20 C

4

20-35 C

3



Στρατηγική ελέγχου της βαρρόα:

Ο συνδυασμός θυμόλης κρυσταλλικής ή μυρμηκικού οξέος τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο και οξαλικού οξέος( σε σιρόπι ή εξατμιζόμενο με την συσκευή VARROX) τον Νοέμβριο-Δεκέμβριος όταν δεν έχει γόνο( συνθήκες Ελβετίας), γιατί το οξαλικό σκοτώνει τον γόνο της βαρρόας αλλά και της βασίλισσας, έχει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Η μείωση του ποσοστού του μυρμηκικού οξέος από 85% σε 70% γίνεται-ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΕΔΩ- με την προσθήκη οξέος (1000ml 85%) σε νερό 215 ml και όχι το νερό μέσα στο οξύ γιατί υπάρχει κίνδυνος εξώθερμης αντίδρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: