

Μέτα την συλλογή καθαρής πρόπολης και την τοποθέτηση της σε καθαρή αιθανόλη pure alcohol(ethanol)(αιθυλική αλκοόλη) 95% (95 καθαρή αλκοόλη και 5 απεσταγμένο νερό( καθαρό άσπρο οινόπνευμα ποτοποιίας) για μερικές εβδομάδες(2-3), ήρθε η στιγμή της αποστράγγισης με την βοήθεια του φίλτρου για καφέ φίλτρου.
ΚΑΛΟΠΙΟΤΟ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΟΚΙΜΑΣΕΣ ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΟ?
Ναι, και είναι εξίσου καλό και ειδικά εάν είναι από μερακλήδες!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα σε ολους,απο χθες εβαλα σε αναλογια30% με τσιπουρο........απο Καταχα,εχω και φωτογραφιες.....τωρα δεν θυμαμαι τ'ονομα γιατι θα μου ζηταει κοψιδια.......
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω ότι 2-3 εβδομάδες είναι λίγο για να διαλυθεί τελείως η πρόπολη.
Όπως και να είναι είναι λεπτομέρεια.
Κάτι άλλο που μου έμαθε ένας φίλος μελισσοκόμος είναι το εξής.
Το ίζημα που δημιουργείται μετά την απόσταξη μην το πετάτε.
Το 30% που φτιάξαμε είναι για πόσιμο.
Ε με το ίζημα που έμεινε μπορούμε να το ξαναπεράσουμε από οινόπνευμα και να κάνουμε ένα βάμμα 10% που είναι τέλειο για εξωτερική χρήση.
Πληγές, αύθες, σπυράκια ....
Καλές δουλειές.