Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΒΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΛΗΣ 20%



Μέτα την συλλογή καθαρής πρόπολης και την τοποθέτηση της σε καθαρή αιθανόλη pure alcohol(ethanol)(αιθυλική αλκοόλη) 95% (95 καθαρή αλκοόλη και 5 απεσταγμένο νερό( καθαρό άσπρο οινόπνευμα ποτοποιίας) για μερικές εβδομάδες(2-3), ήρθε η στιγμή της αποστράγγισης με την βοήθεια του φίλτρου για καφέ φίλτρου.

4 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟΠΙΟΤΟ.
    ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα σε ολους,απο χθες εβαλα σε αναλογια30% με τσιπουρο........απο Καταχα,εχω και φωτογραφιες.....τωρα δεν θυμαμαι τ'ονομα γιατι θα μου ζηταει κοψιδια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα.
    Νομίζω ότι 2-3 εβδομάδες είναι λίγο για να διαλυθεί τελείως η πρόπολη.
    Όπως και να είναι είναι λεπτομέρεια.
    Κάτι άλλο που μου έμαθε ένας φίλος μελισσοκόμος είναι το εξής.
    Το ίζημα που δημιουργείται μετά την απόσταξη μην το πετάτε.
    Το 30% που φτιάξαμε είναι για πόσιμο.
    Ε με το ίζημα που έμεινε μπορούμε να το ξαναπεράσουμε από οινόπνευμα και να κάνουμε ένα βάμμα 10% που είναι τέλειο για εξωτερική χρήση.
    Πληγές, αύθες, σπυράκια ....
    Καλές δουλειές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πώς το είπες? ΝΑΙ, αυτό που σκέφτηκες! Γιατί δεν το γράφεις?